Gin-tonic mocktails - Alcoholvrije drankjes om zelf te mixen. Qua smaak minstens net zo lekker zijn als de originele cocktail.

Gin-tonic mocktails

Alcoholvrije drankjes om zelf te mixen. Qua smaak minstens net zo lekker zijn als de originele cocktail.
Direct naar het recept

Dry januari, ofwel een maand geen alcohol. Voor sommigen een opgaaf, voor anderen niets nieuws onder de zon. Wij zweven daar ergens tussen. Van een goed glas wijn kunnen we intens genieten maar alcoholvrije drankjes drinken we ook heel graag. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat we inmiddels meer alcoholvrij drinken dan alcoholhoudend. Waarom? Zonder alcohol voelen we ons fitter en daarbij wordt het alcoholvrije assortiment steeds breder en beter. Sinds ik vorig jaar alcoholvrije gin ontdekte maak ik graag gin-tonic mocktails. Vandaag deel ik 2 van onze favorieten.

Alcoholvrije gin en tonic

In de supermarkt zijn heerlijke G&T premixen verkrijgbaar maar zelf maken is natuurlijk wel zo leuk en lekker. Voordeel is dat je helemaal je eigen smaak kunt volgen. De basis is natuurlijk een smaakvolle gin, bijvoorbeeld Gordon’s 0.0%. Zodra je de fles opendraait wordt je verrast door de frisse en aantrekkelijke geur. Ook de smaak is top: frisse citroensmaak met een aantrekkelijk bittertje van de botanicals. Het lichte zoetje maakt ‘m perfect om te gebruiken in gin en tonic mocktails.

Gin-tonic mocktails - Alcoholvrije drankjes om zelf te mixen. Qua smaak minstens net zo lekker zijn als de originele cocktail.

Met gin-tonic kan je eindeloos variëren. Onze favoriete mixen zijn op dit moment G&T met de Soof-siroop peer, citroengras, limoen en citroen en G&T met bosbessensap, oranjebloesemwater en specerijen. Soof heeft maar liefst 6 verschillende siropen, 5 ervan heb ik in huis. De bijzonder smaakcombinaties maken de siropen echt next level. De blauwe bessiroop met lavendel zette me aan om te experimenteren met blauwe bessensap. Ik begon veilig met vanille extract. Gedurfder is de combinatie met speculaaskruiden en een (stevig) vleugje oranjebloesemwater. Ik vind het echt waanzinnig lekker en is inmiddels misschien wel mijn grootste favoriet.

Gin-tonic mocktails - Alcoholvrije drankjes om zelf te mixen. Qua smaak minstens net zo lekker zijn als de originele cocktail.

Gin-tonic mocktails

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 mocktails

Ingrediënten: 

Bosbessen Gin tonic:

  • 75 ml Gordon's 0.0% gin
  • 75 ml bosbessensap
  • 75 ml tonic
  • 25 ml bruiswater
  • scheutje oranjebloesemwater
  • kaneel of speculaaskruiden

Peer, citroengras en citroen Gin tonic:

  • 80 ml Gordon's 0.0% gin
  • 80 ml tonic
  • 80 ml bruiswater
  • scheutje Soof peer, citroengras, limoen en citroen siroop

Voor de garneringen:

  • kaneelstokje, takje verse munt, ijsblokjes en bosbessen
  • schijfjes peer en citroen, takje verse munt en ijsblokjes

Aan de slag:

Bosbessen gin-tonic:

  • Meng het bosbessensap goed met het oranjebloesemwater en de kaneel of speculaaskruiden. Voeg gin, tonic en bruiswater toe en schenk in een glas.
    Tip: Om de specerijen af te meten gebruik ik een maatschepje van 1 ml. Het oranjebloesemwater voeg ik naar smaak toe. Ik hou ervan en vind een flinke scheut lekker. Michel heeft liever iets minder.
  • Voeg wat bosbessen toe, een takje verse munt een paar ijsblokjes en maak af met een kaneelstokje en een rietje.

Peer, citroengras en citroen gin-tonic:

  • Schenk gin, tonic en bruiswater in een glas. Doe wat schijfjes peer en citroen, een takje verse munt en ijsblokjes in het glas.
  • Voeg als laatste een scheutje Soof-siroop toe. Doe dat voorzichtig en in een druk straaltje zodat het netjes naar de bodem zakt en een mooi kleureffect geeft.
  • Serveer de gin-tonic mocktails met een goed gevulde borrelplank.
    Proost!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat een ontvangen product (gin)
Lees voor meer informatie mijn disclaimer

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept