Gin cocktail met sterrenmunt siroop - Originele cocktail met citroen sorbet en prosecco. Weer eens wat anders dan de klassieke gin-tonic.

Gin cocktail met sterrenmunt siroop

Originele cocktail met citroen sorbet en prosecco. Weer eens wat anders dan de klassieke gin-tonic.
Direct naar het recept

Een paar jaar geleden dacht ik in mijn naïviteit nog dat gin gewoon gin is. Boy was I wrong: zoveel merken gin, zoveel smaken gin. Door te variëren met de melange van botanicals en de wijze van rijping kan de stoker de smaak naar eigen inzicht sturen. En dat biedt dan weer volop mogelijkheden om los te gaan met cocktails. Kies complementaire smaken of ga juist voor contrasten. In de gin cocktail met sterrenmunt siroop die ik vandaag met je deel versterken de smaken elkaar.

Frisse cocktail met gin, citroen en sterrenmunt

Nederlands beste bartender, Laura Brady, ontwikkelde onlangs een frisse cocktail met Tanqueray gin, citroen en zoethout siroop. De zoete, licht naar anijssmakende siroop combineert fantastisch met de zoethout tonen in de gin. Ik experimenteerde met de smaak van de siroop en koos uiteindelijk voor een sterrenmunt-melange. De combinatie van zoethout, kamille, anijszaad en munt in de melange vind ik nog net even wat rijker van smaak dan alleen zoethout. Het bolletje huisgemaakt citroenijs in de cocktail maakt het helemaal af. Echt een onweerstaanbare lekkere gin cocktail die je geproefd moet hebben! Gelukkig mag ik het recept met jullie delen…

Tanqueray gin

In 1830 begon Charles Tanqueray aan het ontwikkelen van de -naar zijn inzicht- perfecte gin. Met slechts 4 botanicals -jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout- brouwde hij de iconische Tanqueray London Dry Gin. In de loop der jaren zijn diverse gins aan het assortiment toegevoegd. Waaronder Tangueray No. Ten. De Tanqueray Ten gin onderscheidt zich van de London Dry Gin door duidelijke tonen van verse citrus en kamillebloemen. Juist door die extra tonen van kamille koos ik voor sterrenmunt siroop waar ook kamille in zit.

Tanqueray Ten gin

Mijn tip: kies vooral wat je zelf het lekkerst vindt De siroop is zo gemaakt dus alle gelegenheid om te variëren. Benieuwd waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Gin cocktail met sterrenmunt siroop - Originele cocktail met citroen sorbet en prosecco. Weer eens wat anders dan de klassieke gin-tonic.

Gin cocktail met sterrenmunt siroop

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 gin cocktail

Ingrediënten: 

 • 50 ml gin, bijvoorbeeld Tanqueray No. Ten
 • 20 ml sterrenmunt siroop
 • 1 bolletje citroen sorbetijs
 • mousserende wijn, bijv. prosecco

Voor de sterrenmunt siroop:

 • 100 ml water
 • 100 gr suiker
 • 1 zakje sterrenmuntthee, 1½ gr

Voor de garnering:

 • takje koriander
 • citroenschil en/of schijfje citroen

Aan de slag:

Voor de sterrenmunt siroop:

 • Breng het water aan de kook, giet over het theezakje en laat 20-30 minuten trekken.
  Tip: des te langer de thee trekt, des te sterker de smaak van de siroop.
 • Zeef de thee, voeg de suiker toe en roer tot de suiker helemaal is opgelost. Giet de siroop in een flesje en bewaar in de koelkast.

Voor de gin cocktail:

 • Giet de gin en sterrenmunt siroop in het cocktailglas en roer voorzichtig door.
 • Schep een bolletje citroen sorbet in het glas en schenk er naar smaak mousserende wijn over.
 • Garneer de cocktail met een takje koriander, een schijfje citroen en een stukje citroenschil.
  Proost!

Tips:

De verhoudingen en ingrediënten van sterrenmunt thee verschillen nog weleens. Ik gebruikte de 1-kops theezakjes sterrenmunt van het huismerk van PLUS Supermarkt. Dat is een kruidenmelange van louter zoethout, kamille, anijszaad en munt. Zoek voor de siroop een melange die jou het lekkerst lijkt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept bevat een toegestuurd product (gin).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept