Gevulde paprika - Paprika met een mediterraans tintje van pijnboompitjes, feta en tijm.

Gevulde paprika

Paprika met een mediterraans tintje van pijnboompitjes, feta en tijm.
Direct naar het recept

Sinds ik begin november chachouka heb gemaakt, heb ik de paprika weer helemaal ontdekt. En dan vooral de rode en gele. Als kind hield ik niet van de smaak. Later vond ik ze vooral rauw erg lekker. In dunne reepjes om lekker weg te happen bij de borrel of als fris extraatje bij de maaltijd. Maar ook uit de oven zijn ze erg lekker zoals bijvoorbeeld dit recept voor gevulde paprika.

Afgelopen week had ik echter zin in gevulde paprika. Jaren terug heb ik bij iemand paprika’s gevuld met cheddar gegeten. Heerlijk maar ook wel zwaar. En met al dat Sinterklaas-lekkers en de kerstdagen voor de boeg leek het me beter om een gezondere variant te maken. In de koelkast had ik nog een restantje feta en wat kastanjechampignons liggen dus dat besloot ik in de vulling te verwerken. Om de paprika extra smaak te geven heb ik de helften eerst een kwartiertje geroosterd in de oven en pas daarna gevuld en afgebakken.

In plaats van rijst kan je deze gevulde paprika’s ook prima maken met orzo. Orzo is een soort combinatie van rijst en pasta. Qua vorm en formaat lijkt het op rijst maar het is gemaakt van pastadeeg. In mediterrane landen wordt het veel gebruikt in soep, salades en pilav. Orzo is inmiddels prima verkrijgbaar in de supermarkt, onder andere Lassie heeft het in het assortiment. Meer weten over orzo? Op de website van Lassie staat een informatieve blogpost over orzo inclusief 3 recepten. De moeite waard om even te lezen.

Gevulde paprika - Paprika met een mediterraans tintje van pijnboompitjes, feta en tijm.

Gevulde paprika

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 2 rode paprika’s
  • 75 gr zilvervliesrijst
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 20 gr pijnboompitjes
  • 100 gr feta
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 ei
  • scheutje volle melk
  • enkele takje verse tijm
  • zout en peper
  • olijfolie

Aan de slag:

  • Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zodat ze een beetje kleuren en lekker gaan ruiken.
  • Snij de feta in kleine blokjes, snipper de ui, maak de knoflook schoon en snij de champignons in stukjes. Roer het ei los met een beetje halfvolle melk.
  • Fruit de ui in een beetje olijfolie. Wanneer de ui glazig wordt, voeg je de champignons toe en pers je de knoflooktenen erboven uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes en roer door het ui-mengsel. Breng op smaak met peper en zout en laat de champignons slinken.
  • Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Leg in een ovenschaal en zet in een op 200°C hete lucht voorverwarmde oven. Rooster de paprika’s gedurende 15 minuten.
  • Haal de paprika uit de oven. Roer de zilvervliesrijst, de pijnboompitjes en de feta door het ui-mengsel, controleer de smaak en vul de paprika’s ermee. Verdeel het losgeroerde ei over de gevulde paprika’s en zet de schaal terug in de oven. Draai de temperatuur terug naar 180°C en bak gedurende ongeveer 20 minuten zodat de vulling heet wordt, het ei stolt en de vulling een beetje bruin kleurt.
  • Zet de paprika's op borden en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Tips:

Lekker met een groene salade.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat een gesponsorde link.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept