Gevulde omelet - Ideaal als je een keer geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Makkelijk, lekker en gezond!

Gevulde omelet

Ideaal als je een keer geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Makkelijk, lekker en gezond!

Deel dit recept/artikel!

Koken, bakken, in de keuken rommelen: ik hou er van. En toch heb ik ook van die dagen waarop ik geen zin heb in moeilijk gedoe maar gewoon snel iets op mijn bord wil hebben. De uitdaging is dan om niet te zwichten voor het gemak uit een potje maar toch nog iets gezonds in elkaar te zetten. Bijvoorbeeld een gevulde omelet.

Eieren, champignons, paprika en ui heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Tijdens het boodschappen doen gaan die net als fruit, melk en yoghurt zonder nadenken zo het karretje in. En op een makkelijke avond komt dat dan weer goed van pas. De basis voor een gevulde omelet is gelegd. Pimp de gevulde omelet met wat ontbijtspek, geraspte parmezaanse kaas en eventueel wat vers afgebakken brood en je hebt een heerlijke maaltijd. Makkelijk, gezond en heel erg lekker!

Gevulde omelet - Ideaal als je een keer geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Makkelijk, lekker en gezond!
Gevulde omelet - Ideaal als je een keer geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Makkelijk, lekker en gezond!

Gevulde omelet

Waardeer dit recept
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 4 eieren
  • 100 gr ontbijtspek
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 250 gr kastanje champignons
  • parmezaanse kaas
  • scheutje melk
  • zout en peper
  • olijfolie

Aan de slag:

  • Maak de ui schoon, snij in ringen of wedges en fruit in warme olie zachtjes aan.
  • Snij ondertussen de ontbijtspek klein en voeg dit toe zodra de ui zacht en glazig wordt. Roer alles goed door en laat lekker de spek lekker bakken.
  • Was de paprika, verwijder de kroon en zaadlijsten en snij in stukjes.
  • Wrijf de champignons eventueel schoon met een droog doekje en verwijder het onderste stukje van de steeltjes. Halveer de champignons en snij in grove stukken.
  • Voeg de paprika toe aan het ui-spekmengsel en laat even meebakken. Na een paar minuten kunnen de champignons erbij. Bestrooi met zout en peper en hussel alles goed door elkaar. Terwijl je de omeletten maakt, laat je het mengsel op een zacht pitje slinken en gaar worden. Vergeet niet zo nu en dan even te roeren.
  • Breek per omelet 2 eieren boven een kommetje, klop los met een scheutje melk, zout en wat peper. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de omeletten.
  • Leg de omeletten op borden, verdeel de vulling over de omeletten, klap ze gedeeltelijk dicht. Maak het geheel af door er wat parmezaanse kaas over te raspen en te bestrooien met vers gemalen peper.
    Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




2 reacties

    1. Hier thuis is deze omelet ook altijd nog een succes. Makkelijk en lekker, ik blijf het een ideaal recept vinden. Fijn om te horen dat ik niet de enige ben!