Gevulde courgette - Makkelijk en snel te maken groentegerecht van courgette, ui, knoflook, ei en kaas. Weinig ingrediënten maar super smaakvol!

Gevulde courgette

Makkelijk en snel te maken groentegerecht van courgette, ui, knoflook, ei en kaas. Weinig ingrediënten maar super smaakvol!

Deel dit recept/artikel!

Als tegenhanger voor al die feestelijke maaltijden in december eet ik de eerste dagen van januari graag lichte en gezonde gerechten. Gevulde courgette is voor mij zo’n gerecht. Helaas is manlief niet zo gek op courgette. Nu hij deze week echter niet thuis is neem ik de gelegenheid te baat en maak ik dit lekkere gerecht gewoon voor mijzelf. Normaal zou ik per persoon een halve courgette als bijgerecht serveren maar als ik alleen ben eet ik de hele courgette gewoon in mijn eentje op. Kan makkelijk, het is een licht gerecht en met een lekkere suikervrije smoothie als toetje heb ik er een prima maaltje aan.

Gevulde courgette - Makkelijk en snel te maken groentegerecht van courgette, ui, knoflook, ei en kaas. Weinig ingrediënten maar super smaakvol!
Gevulde courgette - Makkelijk en snel te maken groentegerecht van courgette, ui, knoflook, ei en kaas. Weinig ingrediënten maar super smaakvol!

Gevulde courgette

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 1 courgette
  • 1 ui gesnipperd
  • 50-60 gr geraspte kaas
  • 1 teen knoflook schoongemaakt
  • 1 ei losgeklopt
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • zout

Aan de slag:

  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui glazig.
  • Was de courgette, snij de uiteinden eraf en snij in de lengte doormidden. Hol de courgette helften uit tot een soort bootjes. Dit gaat het makkelijkst door met een mes de omtrek in te snijden en daarna met een lepel uit te hollen. Maak de rand niet te dun, ± 3-5 mm is prima. Leg de courgette-bootjes in een ovenschaal en snij het vruchtvlees van de courgette in stukjes.
  • Pers de knoflook en voeg toe aan de ui, voeg dan het gesneden vruchtvlees van de courgette toe en verwarm zodat het vocht kan verdampen. Voeg een kleine snuf zout toe en flink wat paprikapoeder zodat het lekker rood kleurt. Als het vocht vrijwel is verdampt haal je de pan van de pit en roer je er het losgeklopte ei door. Schep de vulling snel in de bootjes en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de ovenschaal in het midden van een op 180º C hete lucht voorverwarmde oven. Bak de courgette in 30 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer de gevulde courgette direct. Lekker met gebakken aardappeltjes.
    Eet smakelijk!

Tips:

Ook afgekoeld smaakt gevulde courgette prima. Dit is dus een perfect gerecht voor rommelige avonden waarop iedereen op verschillende tijdstippen komt binnenwaaien maar nog wel graag lekker wil eten. Serveer koud met een broodje erbij of warm kort op in oven of magnetron.

Deel dit recept:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept