Gevuld plat brood - Gek op de Arabische keuken? Maak dan vooral eens dit lekkere plat brood gevuld met gehakt en op smaak gebracht met ras el hanout.

Gevuld plat brood

Deel dit recept/artikel!

Het is inmiddels alweer bijna twee jaar geleden dat ik mijn recept voor plat brood met je deelde. Hoogste tijd dus voor een variant van dit lekkere brood. Neem wat gehakt, breng op smaak, vul er het deeg mee en voilà je hebt gevuld plat brood. In Egypte en andere Arabische landen staat het vaak op tafel. Met dit recept serveer jij dit lekkere brood voortaan ook.

Sinds ik mijn recept voor plat brood publiceerde heb ik regelmatig de vraag gekregen hoe je dit gebruikt. Het antwoord is heel simpel: eet het zoals je elke ander brood ook zou eten. Bijvoorbeeld als bijgerecht bij een maaltijdsalade, Indiase curry, chachouka of soep maar ook bij de borrel met wat lekkere smeersels is het erg lekker. En gevuld plat brood eet je eigenlijk niet anders. Ik maak het ’t liefst vlak voordat ik het opdien zodat het nog lekker warm en vers is.

Gevuld plat brood - Gek op de Arabische keuken? Maak dan vooral eens dit lekkere plat brood gevuld met gehakt en op smaak gebracht met ras el hanout.

Gevuld plat brood

Geef jouw waardering
Gek op de Arabische keuken? Maak dan vooral eens dit lekkere plat brood gevuld met gehakt en op smaak gebracht met ras el hanout.
Hoeveelheid: 4 broodjes

Ingrediënten: 

  • 200 gr patentbloem plus extra om het werkblad mee te bestuiven
  • 130 ml volle yoghurt
  • 250 gr mager rundergehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook, schoongemaakt
  • ras el hanout, naar smaak
  • olijfolie + extra om te besmeren
  • zout

Aan de slag:

  • Kneed van de patentbloem, yoghurt en een snufje zout een soepel deeg. Dek het af met plasticfolie en laat 15-30 minuten rusten.
  • Fruit de ui in een klein beetje olijfolie tot ze zacht en glazig is. Schep uit de pan.
  • Bak het gehakt rul in de pan waarin je zojuist de uien hebt gefruit, giet eventueel vrijgekomen vet af en voeg de uien weer toe. Knijp de knoflook erbij en warm het mengsel nog even door zodat alles goed gaar is.
  • Kruid het gehakt naar smaak met ras el hanout en zout en warm nog even door om de smaken goed te laten mengen.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Bestuif je werkblad en 2 deegstukjes royaal met bloem en rol uit tot dunne pannenkoekjes. Schep wat gehakt op één pannenkoekje, maak de rand ietsje vochtig met wat water en leg het tweede pannenkoekje erop. Druk de lucht eruit en knijp de randen goed samen. Werk de randjes netjes af en leg op een met bloem bestoven, schone theedoek. Herhaal met de overige stukjes deeg. Let erop dat de broodjes niet op elkaar liggen maar dat er steeds een stukje theedoek tussen ligt.
  • Verwarm een koekenpan, bestrijk één zijde van een broodje heel licht met wat neutrale olie en leg met de geoliede kant in de pan. Bestrijk gelijk de ander zijde dun met olie en keer het broodje na ongeveer een minuut. Bak nu rustig af en keer regelmatig. Om ook de randen mooi te laten kleuren druk ik deze met een spatel regelmatig even plat. Herhaal met de overige drie broodjes.
  • Leg het gevuld plat brood op een bord, schaal of plank en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Tips:

Strooi als extraatje ook eens wat kaas over het gehakt.

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren en waardeer dit recept




2 reacties

    1. Hallo Ans, het gehakt gaat voor het bakken tussen 2 plakjes deeg. De randen druk je aan zodat je gevuld deeg hebt, dat bak je vervolgens in de koekenpan. Hopelijk is het zo voldoende duidelijk? Succes met bakken.