Geroosterde wortel met gember, chilivlokken en bieslook
Dit recept is van zichzelf al super simpel. Ik maakte het mezelf nog makkelijker en gebruikte gember- en knoflookpasta van Faia Food. Verse knoflook- en gemberpasta gemaakt van buitenbeentjes. Geen gedoe met schoonmaken van knoflookteentjes en gemberwortel maar direct naar smaak doseren.
In het originele recept wordt met knoflook gefermenteerde honing gebruikt. Lijkt me heerlijk maar had ik niet en duurde te lang om te maken. Als alternatief gebruikte ik Italiaanse Mielbio kastanje honing. Deze honing is biologisch en wordt onverwarmd en op kamertemperatuur verwerkt. De honing behoudt daardoor zijn pure smaak. Mielbio is ook heerlijk op warme camembert met noten.
Geroosterde wortel met gember, knoflook en honing
Ingrediënten:
- 200 gr bospeen
- 50 gr roomboter
- 1 eetlepel gemberpasta
- ¾ eetlepel knoflookpasta
- ¼ theelepel Fleur de Sel
- 1½ theelepel nigellazaad (zwarte komijn)
- 1 theelepel honing
- ¼ theelepel chilivlokken, optioneel
Voor de garnering:
- nigellazaad (zwarte komijn)
- verse bieslook
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Leg de wortels in een ovenschaal, verdeel de boter erover en bestrooi met zout. Plaats 25 minuten in een op 160ºC met hete lucht voorverwarmde oven. Schep tussentijds een keer om.
- Neem de ovenschaal uit de oven en roer de knoflook- en gemberpasta, nigellazaad, honing en chilivlokken door de wortels. Verlaag de temperatuur van de oven naar 120ºC en plaats de ovenschaal 10 minuten terug in de oven.Tip: In het boek wordt met knoflook gefermenteerde honing gebruikt. Ik heb dat niet en gebruikte kant en klare knoflookpasta, was ook heerlijk. Het recept om honing te fermenteren met knoflook staat in het boek. Klinkt super en zeker de moeite waard om eens te proberen!
- Bestrooi tot slot de geroosterde wortels met nigellazaad en bieslook en serveer.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- Knoflook- en gemberpasta kan je kant en klaar kopen maar zelf maken kan ook. Pers enkele teentjes knoflook en wrijf tot een gladde pasta of moes. Voor gemberpasta gebruik je geraspte verse gember dat je daarna nog extra fijn wrijft. Eventueel gebruik je een hakmolentje. Om de knoflook- en gemberpasta soepeler te maken voeg je een drupje water toe. Voor extra smaakvoeg je wat zout toe.
- Dit recept vond ik in het prachtige boek Honing. Al bladerend trok het gelijk mijn aandacht. De verse bieslook, de zwarte spikkels van het nigellazaad en de rode chilivlokken van Van Beekum Specerijen geven de wortels niet alleen een prachtige look. Het een smaak explosie waar je u tegen zegt. Het bewijst maar weer eens de kracht van pure smaken. Chilivlokken en nigellazaad bestel je eenvoudig online bij Van Beekum Specerijen.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept bevat gekregen producten en een gesponsorde link.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.