Geroosterde pastinaak of pastinaak frietjes - Smaakvolle frietjes maar dan van groente. Leuke en lekkere manier om groente te eten.

Geroosterde pastinaak of pastinaak frietjes

Smaakvolle frietjes maar dan van groente. Leuke en lekkere manier om groente te eten.
Direct naar het recept

We weten allemaal dat we veel groente moeten eten. Het oude advies van 200 gram per dag is een tijdje geleden opgehoogd naar 250 gram per dag. En er zijn inmiddels voldoende onderzoeken die aantonen we er goed aan zouden doen om zelfs meer dan de geadviseerde 250 gram per dag te eten. En als je je dan realiseert dat het oude advies van 200 gram vaak al niet wordt gehaald…

Oké, véél meer groente dus en het liefst gevarieerd. Maar hoe ga ik dat doen hoor ik een aantal van jullie nu denken? Neem als lunch eens een salade in plaats van broodjes. Vul de saus voor over de pasta met kleingesneden groeten als courgette, champignon, ui en wortel. Of maak een groentesoep of groenteschotel en verwerk daarin meerdere groentes.

Maar je kan natuurlijk ook eens twee soorten groenten serveren in plaats van één zodat je verschillende smaken op je bord hebt. Een leuke en makkelijke manier om dat te doen is met de pastinaak frietjes van vandaag. Je hoeft de pastinaak alleen in stukjes te snijden, te mengen met wat olie en kruiden en de oven doet de rest. En ik garandeer je: ze zijn echt héérlijk!!

Geroosterde pastinaak of pastinaak frietjes - Smaakvolle frietjes maar dan van groente. Leuke en lekkere manier om groente te eten.

Geroosterde pastinaak of pastinaak frietjes

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

 • 600 gr pastinaak
 • paprikapoeder
 • chilipoeder
 • teentje knoflook
 • fijngehakte krulpeterselie
 • zout
 • olie

Aan de slag:

 • Doe een scheut olie in een schaaltje en roer een geperst teentje knoflook door. Voeg naar smaak paprikapoeder, chilipoeder en zout toe en roer goed door elkaar.
 • Schil de pastinaken of boen ze met een borstel goed schoon. Snij in stukken en maak daar vervolgens mooie frietjes van. Verdeel de olie over de pastinaak frieten, hussel goed elkaar en leg op een bakplaat.
 • Schuif de bakplaat in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven en bak in ± 25 minuten gaar en goudbruin. Schep tussentijds de frietjes een paar keer om en laat gelijk ook het vrijgekomen vocht uit de oven ontsnappen.
 • Leg de geroosterde pastinaak op een bord of in een schaal, bestrooi met (grof) zout en wat fijngehakte peterselie. Serveer direct.

  Eet smakelijk!

Tips:

 1. Lekker met knoflook bieslooksaus of aïoli.
 2. Meng de pastinaak eens met stukken winterwortel of zoete aardappel.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept