Geroosterde paprika - In dit basisrecept leg ik uit hoe je zelf heel makkelijk paprika’s roostert. Geen gedoe met open vuur maar gewoon veilig in de oven.

Geroosterde paprika

In dit basisrecept leg ik uit hoe je zelf heel makkelijk paprika’s roostert. Geen gedoe met open vuur maar gewoon veilig in de oven.
Direct naar het recept

Geroosterde paprika, ik heb er inmiddels meerdere recepten mee gemaakt. Bijvoorbeeld gevulde wrapsbruschetta met oranje paprika, geitenkaasmousse met geroosterde paprika, soep of een tosti. Maar ook een stukje bij de borrel of in stukjes gesneden over de salade is heerlijk. Ik ben ook fan van het inmaken. Zo heb je het altijd bij de hand en het is ook nog eens stukken goedkoper dan wanneer je een pot in de supermarkt koopt. Daarom deel ik vandaag het basisrecept voor geroosterde paprika.

De lekkerste paprika’s om te roosteren zijn rode, gele en oranje exemplaren of puntpaprika’s. Doordat ze zoeter zijn dan groene paprika’s karameliseert het vruchtvlees enigszins en dat geeft de geroosterde paprika’s een heerlijk zacht zoete smaak. En wees niet bang voor het donkere, soms bijna zwarte schilletje, dat haal je er aan het einde vanaf.

Geroosterde paprika - In dit basisrecept leg ik uit hoe je zelf heel makkelijk paprika’s roostert. Geen gedoe met open vuur maar gewoon veilig in de oven.

Geroosterde paprika

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 portie

Ingrediënten: 

 • puntpaprika’s

Aan de slag:

 • Was de paprika’s onder koud stomend water en wrijf ze in met olijfolie. Leg de paprika’s op een bakplaat of in een en plaats in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven gedurende 35-45 minuten. Keer de paprika’s regelmatig zodat ze rondom blakeren.
 • Als de paprika’s goed zijn neem je ze uit de oven, legt ze in eens schaal en dek de schaal af met plasticfolie. Laat 15 minuten rusten.
 • Neem de paprika’s één voor één uit de schaal, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en leg de schoongemaakte stukken op een bord.
  Eet smakelijk!

Tips:

 1. Geroosterde paprika kan je prima inleggen in azijn.
 2. Als je veel paprika’s tegelijk roostert of ze dicht bij elkaar legt kan het langer duren voordat ze blakeren. Zorg er in elk geval voor dat het vrijkomende vocht kan verdampen zodat ze niet stoven in plaats van roosteren.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept
2 reacties

 1. Dit is zó lekker! Ik rooster ook graag mijn eigen paprika’s. Ik doe het ook wel eens op het gasfornuis, in de vlam.

  1. Hoi Andrea, op de glasvlam gaat inderdaad ook goed. Ik heb een keramische plaat dus dat gaat bij mij niet echt lukken…