Header Overetengesproken.nl
Geroosterde paprika

Geroosterde paprika

met 2 reacties
40 Shares

Geroosterde paprika, ik heb er inmiddels meerdere recepten mee gemaakt. Bijvoorbeeld gevulde wrapsbruschetta met oranje paprika, geitenkaasmousse met geroosterde paprika, soep of een tosti. Maar ook een stukje bij de borrel of in stukjes gesneden over de salade is heerlijk. Ik ben ook fan van het inmaken. Zo heb je het altijd bij de hand en het is ook nog eens stukken goedkoper dan wanneer je een pot in de supermarkt koopt. Daarom deel ik vandaag het basisrecept voor geroosterde paprika.

De lekkerste paprika’s om te roosteren zijn rode, gele en oranje exemplaren of puntpaprika’s. Doordat ze zoeter zijn dan groene paprika’s karameliseert het vruchtvlees enigszins en dat geeft de geroosterde paprika’s een heerlijk zacht zoete smaak. En wees niet bang voor het donkere, soms bijna zwarte schilletje, dat haal je er aan het einde vanaf.

Geroosterde paprika - In dit basisrecept leg ik uit hoe je zelf heel makkelijk paprika’s roostert. Geen gedoe met open vuur maar gewoon veilig in de oven.

Geroosterde paprika

In dit basisrecept leg ik uit hoe je zelf heel makkelijk paprika’s roostert. Geen gedoe met open vuur maar gewoon veilig in de oven.
Hoeveelheid 1 portie

Ingrediënten

 • puntpaprika’s

Aan de slag

 1. Was de paprika’s onder koud stomend water en wrijf ze in met olijfolie. Leg de paprika’s op een bakplaat of in een en plaats in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven gedurende 35-45 minuten. Keer de paprika’s regelmatig zodat ze rondom blakeren.
 2. Als de paprika’s goed zijn neem je ze uit de oven, legt ze in eens schaal en dek de schaal af met plasticfolie. Laat 15 minuten rusten.
 3. Neem de paprika’s één voor één uit de schaal, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en leg de schoongemaakte stukken op een bord.

  Eet smakelijk!

Tips

 1. Geroosterde paprika kan je prima inleggen in azijn.
 2. Als je veel paprika’s tegelijk roostert of ze dicht bij elkaar legt kan het langer duren voordat ze blakeren. Zorg er in elk geval voor dat het vrijkomende vocht kan verdampen zodat ze niet stoven in plaats van roosteren.

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

2 Antwoorden

 1. Andrea
  | Beantwoorden

  Dit is zó lekker! Ik rooster ook graag mijn eigen paprika’s. Ik doe het ook wel eens op het gasfornuis, in de vlam.

  • Mariette
   | Beantwoorden

   Hoi Andrea, op de glasvlam gaat inderdaad ook goed. Ik heb een keramische plaat dus dat gaat bij mij niet echt lukken…

Laat een reactie achter

Recept waardering