Geroosterde groenten uit de oven - Makkelijk te maken bijgerecht vol vrolijke kleurtjes.

Geroosterde groenten uit de oven

Direct naar het recept Bewaren
Makkelijk te maken bijgerecht vol vrolijke kleurtjes.

Groentegerechten hebben geen sexy-imago. Gemiste kans vind ik. Groente is naast gezond ook gewoon hartstikke lekker. Neem bijvoorbeeld de groenteschotel van vandaag. Naast kleurrijk, lekker en gezond ook super makkelijk te maken. Door de knoflook en tijm ruikt het in je keuken ook nog eens heerlijk mediterraans. Krijg daar maar eens geen trek in!

Geroosterde groenten uit de oven - Makkelijk te maken bijgerecht vol vrolijke kleurtjes.

Geroosterde groenten uit de oven

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • halve beker snacktomaatjes
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • verse tijm
  • olijfolie
  • zout, peper

Aan de slag:

  • Maak de ui schoon, halveer en snij in parten.
  • Snijd de paprika’s, courgette en aubergine in stukken.
  • Doe alle groenten in een ovenschaal, knijp er de tenen knoflook boven uit, ris blaadjes tijm van de takjes, bestrooi met zout en peper en hussel alles met een scheut olijfolie door elkaar. Zet de schaal 45 minuten in een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven. Schep de groente tussentijds een paar keer om zodat ze gelijkmatig garen en kleuren.
  • Na 30 minuten voeg je de gehalveerde tomaatjes aan het groentemengsel toe. Vergeet niet eerst wat zout over de tomaatjes te strooien. Garneer de schaal met enkele takjes tijm en zet voor de laatste 15 minuten terug in de oven.
  • Haal de schaal uit de oven en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Strooi eventueel de laatste 10 minuten wat verbrokkelde mozzarella of feta over de geroosterde groenten.
  2. Naar keuze kan je de tijm vervangen door andere verse kruiden, gedroogde oregano of bijvoorbeeld Italiaanse kruiden.

Nieuw:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




2 reacties

  1. Bianca schreef:

    Zou ik dit gerecht ook al een dag eerder kunnen maken, en dan nog opwarmen in de over?

    1. Hmmm, ja op zich kan het natuurlijk. Je verliest alleen smaak, kleur en kwaliteit. Zelf zou ik het niet doen tenzij het de bedoeling is dat je de groente koud eet.