Geroosterde groenten uit de oven - Makkelijk te maken bijgerecht vol vrolijke kleurtjes.

Geroosterde groenten uit de oven

Makkelijk te maken bijgerecht vol vrolijke kleurtjes.
Direct naar het recept

Van oudsher bestaat onze maaltijd uit aardappelen, vlees en groenten. Tegenwoordig eten we graag gevarieerder en staat er bijvoorbeeld roerbak, pasta of een eenpansgerecht op tafel. Bevat het gerecht wat minder groente dan maken we er een lekkere salade bij. We weten immers allemaal dat groenten goed voor ons zijn en dat we ze nodig hebben. Dus daar proberen we goed op te letten.

Tijdens het plannen van etentjes zijn groenten echter vaak het laatste waar je je mee bezighoudt. Je wilt dat je eten er mooi, smakelijk en feestelijk uitziet. Mooi opgemaakte voorgerechten, vlees of vis dat op een bijzondere manier is klaargemaakt of een spetterend dessert daar maak je indruk mee. En aan inspiratie geen gebrek want de kookboeken staan er vol mee.

Hoewel groentegerechten geen sexy-imago hebben kunnen ze echt iets bijdragen aan een gezellige etentje. Goed bereid smaken ze niet alleen heerlijk maar ze geven ook vulling zonder dat het zwaar valt. En dat bevalt mij altijd wel.

De groenteschotel van vandaag is niet alleen lekker en licht, hij ziet er ook heel vrolijk en feestelijk uit. En het fijne is dat hij niet alleen super makkelijk te bereiden is maar door de knoflook en tijm ook heerlijk mediterraans ruikt. Krijg daar maar eens geen trek in!

Geroosterde groenten uit de oven - Makkelijk te maken bijgerecht vol vrolijke kleurtjes.

Geroosterde groenten uit de oven

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • halve beker snacktomaatjes
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • verse tijm
  • olijfolie
  • zout, peper

Aan de slag:

  • Maak de ui schoon, halveer en snij in parten.
  • Snijd de paprika’s, courgette en aubergine in stukken.
  • Doe alle groenten in een ovenschaal, knijp er de tenen knoflook boven uit, ris blaadjes tijm van de takjes, bestrooi met zout en peper en hussel alles met een scheut olijfolie door elkaar. Zet de schaal 45 minuten in een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven. Schep een paar keer de groenten om zodat ze gelijkmatig garen en kleuren.
  • Na 30 minuten voeg je de gehalveerde tomaatjes aan het groentemengsel toe. Vergeet niet eerst wat zout over de tomaatjes te strooien. Garneer de schaal met enkele takjes tijm en zet voor de laatste 15 minuten terug in de oven.
  • Haal de schaal uit de oven en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Strooi eventueel de laatste 10 minuten wat verbrokkelde mozzarella of feta over de geroosterde groenten.
  2. Naar keuze kan je de tijm vervangen door andere verse kruiden, gedroogde oregano of bijvoorbeeld Italiaanse kruiden.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept