Geitenkaastaartjes
Een broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is zoveel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing erover en het gerecht is helemaal af.
Het leuke van deze geitenkaastaartjes is dat je ze op vele momenten kunt serveren. Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een frisse salade erbij. Maar ook als lunch of voorgerecht doen ze het heel goed. En in mini-uitvoering zijn is geitenkaasquiche heerlijk bij de borrel. Eerlijk gezegd eet ik ze het liefst als hoofdgerecht zodat ik een lekker groot stuk kan nemen.
Geitenkaastaartjes
Ingrediënten:
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg, diepvries
- 100 gr zachte geitenkaas
- 1 ui
- 50 gr walnoten, gehakt
- paar takjes tijm
- 2 eieren
- scheutje melk
- honing
- zout en peper
- olijfolie
Voor de garnering:
- 4 halve walnoten
Extra benodigdheden:
- 4 ingevette quichevormpjes, ø10 cm
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Snipper de ui en fruit in een beetje olijfolie. Als de ui glazig wordt ris je boven de ui de blaadjes van de takjes tijm. Roer goed door en als het mengsel lekker begint te ruiken voeg je de gehakte walnoten toe. Haal de pan van het vuur, breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, prik gaatjes in de plakjes en bekleed de vormpjes ermee.
- Klop de eieren los met een beetje melk, voeg wat zout en peper toe.
- Verdeel het ui-walnootmengsel over de vormpjes en schenk het losgeklopte ei erover. Bewaar een heel klein beetje ei zodat je daar straks het bladerdeeg nog mee kunt bestrijken.
- Verdeel de kaas over de taartjes, leg in het midden een halve walnoot en vouw de hoeken van het bladerdeeg voorzichtig over de vulling. Bestrijk het bladerdeeg met het restje ei en zet de taartjes in het midden van een op 180ºC hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven. Zet na 10 minuten de stand terug naar uitsluitend hete lucht en bak de taartjes in nog eens 20 minuten gaar en bruin.
- Haal de geitenkaastaartjes uit de oven, drizzle er wat honing over of serveer met een los schaaltje honing. Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!