Geitenkaasmousse met geroosterde paprika - Lekker als voorgerecht en in miniversie geserveerd op een crouton perfect als luxe borrelhapje of amuse.

Geitenkaasmousse met geroosterde paprika

Lekker als voorgerecht en in miniversie geserveerd op een crouton perfect als luxe borrelhapje of amuse.
Direct naar het recept

Eten moet in de eerste plaats lekker zijn maar het oog wil ook wat. Met dit kleurrijke voorgerecht van geitenkaasmousse met geroosterde paprika zit je helemaal goed. De kleuren van dit gerecht spatten van het bord en de combi van geitenkaas, rucola en geroosterde paprika is echt verrukkelijk.

Maar je kan veel meer met dit gerecht! Ben je op zoek naar een mooie amuse? Maak dan eens miniversies van dit voorgerecht op croutons. Leg elke crouton op een mooi bordje of amuselepel en je hebt een fantastische amuse. Of maak een schaal vol van deze croutons en je hebt een verrassend borrelplateau.

Geitenkaasmousse met geroosterde paprika - Lekker als voorgerecht en in miniversie geserveerd op een crouton perfect als luxe borrelhapje of amuse.

Geitenkaasmousse met geroosterde paprika

Geef je waardering
Hoeveelheid: 6 voorgerechten

Ingrediënten: 

  • 3 rode paprika’s
  • 80 ml slagroom
  • 100 gr geitenkaas honing
  • 125 gr rucola
  • rucolapesto
  • handje gepelde walnoot, fijngehakt
  • 6 sneetjes bruin casinobrood
  • olie

Aan de slag:

  • Was de paprika’s, wrijf in met olijfolie en leg in een braadslede. Zet de braadslede in het midden van een op 200°C hete lucht voorverwarmde oven en rooster de paprika’s gedurende 40 minuten. Draai de paprika’s geregeld zodat ze aan alle kanten zacht worden èn blakeren. Donkere/zwarte velletjes zijn niet erg, die worden straks toch verwijderd.
  • Leg de paprika’s als ze klaar zijn in een glazenschaal en dek af met plasticfolie. Laat rusten gedurende een kwartier om straks gemakkelijk de velletjes, kronen en zaadlijsten te verwijderen.
  • Klop ondertussen de slagroom tot yoghurt dikte, brokkel de geitenkaas bij de slagroom en klop snel tot een mooie mousse. Schep de mousse in een schaal, dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Maak de paprika’s schoon en snij in kleine stukjes. Bewaar goed afgedekt in de koelkast.
  • Steek met een koekjesteker figuurtjes uit het brood en smeer licht in met olie. Bak de croutons op een met bakpapier beklede bakplaat in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten knapperig en bruin. Keer de croutons halverwege de baktijd zodat ze aan beide kanten knapperig en bruin worden. Laat afkoelen en bewaar luchtdicht verpakt tot gebruik.
  • Verdeel de rucola over de borden en schep rond en over de rucola lekker wat druppels/klodders rucolapesto. Dresseer de gesneden paprika mooi over de rucola en leg er een mooie quenelle geitenkaasmousse op. Strooi wat fijngehakte walnoot over de borden en leg er een crouton bij.
    Eet smakelijk!

Tips:

Quenelles maak je heel eenvoudig met 2 lepels. Na het zien van onderstaande video kan jij het ook!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Video:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept