Gehaktballetjes met pittige kerriesaus - Lekkere snack voor bij de borrel.

Gehaktballetjes met pittige kerriesaus

Lekkere snack voor bij de borrel.
Direct naar het recept

Aanstaande zaterdag is het Valentijnsdag. Ik heb daar dus helemaal niets mee. Vind het eigenlijk maar commercieel gedoe. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat toen ik een paar jaar geleden een heel schattig pluche beertje zag staan ik dat toch maar voor Michel heb gekocht. Lang is het niet van Michel geweest: Tommy bleek er helemaal weg van. Sterker, het is inmiddels een van zijn favoriete speeltjes geworden. Het is hem met liefde gegund.

Om toch niet helemaal aan Valentijnsdag voorbij te gaan en omdat liefde uiteindeljk toch ook door de maag gaat, heb ik vandaag een recept voor een lekker borrelhapje. Kom je thuis na een gezellige avond uit en heb je trek in een snack? Of ben je lekker thuis en wil je je lief verrassen met wat lekkers bij de borrel? Deze gehaktballetjes met pittige kerriesaus zullen zeker in de smaak vallen.

Gehaktballetjes met pittige kerriesaus - Lekkere snack voor bij de borrel.

Gehaktballetjes met pittige kerriesaus

Geef je waardering
Hoeveelheid: 16 gehaktballetjes

Ingrediënten: 

  • 250 gr rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui, heel fijngesnipperd
  • 10 gr roomboter
  • 15 gr bloem
  • 125 ml melk
  • gehaktkruiden
  • pikant kerriepoeder
  • ¼ blokje runderbouillon
  • enkele blaadjes bladselderij
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Smelt de boter in een pannetje en fruit de gesnipperde ui.
  • Pel de knoflook en knijp fijn boven de uien. Voeg lekker wat kerriepoeder toe en fruit het geheel nog even. Roer alle bloem door de uien en warm het mengsel goed door. Blijf wel roeren zodat het niet aanbakt! Voeg de helft van de melk toe en roer goed zodat er een mooi glad mengsel ontstaat. Voeg al roerende de laatste melk beetje bij beetje toe.
  • Snij de blaadjes bladselderij heel fijn en roer door de saus.
  • Voeg het ¼ blokje bouillon toe en laat de saus heel zachtjes sudderen met de deksel schuin op de pan.
  • Kruid het gehakt met de gehaktkruiden en wat kerriepoeder. Draai er 16 balletjes van.
  • Verhit wat boter in een braadpan en braad de gehaktballetjes daarin mooi bruin en krokant.
  • Controleer de kerriesaus op smaak en dikte. De saus moet lekker pittig zijn! Is de saus te dik: verdun met een beetje melk. Is de saus te dun: laat dan nog even indikken.
  • Leg de gehaktballetjes op een schaaltje of schoteltje, schep er wat saus over en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. In plaats van bladselderij kan je ook fijngesneden koriander of peterselie gebruiken.
  2. De gehaktballetjes van tevoren maken? Laat saus en gehaktballetjes apart afkoelen en warm vlak voor gebruik weer op.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept