Header Overetengesproken.nl
Gehaktballetjes met pittige kerriesaus

Gehaktballetjes met pittige kerriesaus

 |  Geen reacties
16 Shares

Aanstaande zaterdag is het Valentijnsdag. Ik heb daar dus helemaal niets mee. Vind het eigenlijk maar commercieel gedoe. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat toen ik een paar jaar geleden een heel schattig pluche beertje zag staan ik dat toch maar voor Michel heb gekocht. Lang is het niet van Michel geweest: Tommy bleek er helemaal weg van. Sterker, het is inmiddels een van zijn favoriete speeltjes geworden. Het is hem met liefde gegund.

Om toch niet helemaal aan Valentijnsdag voorbij te gaan en omdat liefde uiteindeljk toch ook door de maag gaat, heb ik vandaag een recept voor een lekker borrelhapje. Kom je thuis na een gezellige avond uit en heb je trek in een snack? Of ben je lekker thuis en wil je je lief verrassen met wat lekkers bij de borrel? Deze gehaktballetjes met pittige kerriesaus zullen zeker in de smaak vallen.

Gehaktballetjes met pittige kerriesaus - Overetengesproken.nl

Ingrediënten voor 16 gehaktballetjes

  • 250 gr mager rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 10 gr roomboter
  • 15 gr bloem
  • 125 ml melk
  • gehaktkruiden
  • pikant kerriepoeder
  • 1/4 blokje runderbouillon
  • enkele blaadjes bladselderij

Aan de slag

Maak de ui schoon en snipper heel fijn.

Smelt de boter in een pannetje en fruit de gesnipperde ui.

Pel de knoflook en knijp fijn boven de uien. Voeg lekker wat kerriepoeder toe en fruit het geheel nog even.

Roer alle bloem door de uien en warm het mengsel goed door. Blijf wel roeren zodat het niet aanbakt!

Voeg de helft van de melk toe en roer goed zodat er een mooi glad mengsel ontstaat. Voeg al roerende de laatste melk beetje bij beetje toe.

Snij de blaadjes bladselderij heel fijn en roer door de saus.

Voeg het 1/4 blokje bouillon toe en laat de saus heel zachtjes sudderen met de deksel schuin op de pan.

Kruid het gehakt met de gehaktkruiden en wat kerriepoeder. Draai er 16 balletjes van.

Verhit wat boter in een braadpan en braad de gehaktballetjes daarin mooi bruin en krokant.

Controleer de kerriesaus op smaak en dikte. De saus moet lekker pittig zijn! Is de saus te dik: verdun met een beetje melk. Is de saus te dun: laat dan nog even indikken.

Leg de gehaktballetjes op een schaaltje of schoteltje, schep er wat saus over en serveer direct.

Eet smakelijk!

Tip: In plaats van bladselderij kan je ook fijngesneden koriander of peterselie gebruiken.

Tip: De gehaktballetjes van tevoren maken? Laat saus en gehaktballetjes apart afkoelen en warm vlak voor gebruik weer op.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief