Gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas - Maaltijdsalade waar je prima mee kunt variëren. Probeer dus ook eens andere geroosterde groenten.

Gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas

Maaltijdsalade waar je prima mee kunt variëren. Probeer dus ook eens andere geroosterde groenten.
Direct naar het recept

Voor een goede maaltijdsalade ben ik altijd te porren. Maar elke dag sla eten is ook niet alles. Daarom heb ik vandaag een maaltijdsalade die grotendeels uit groente bestaat. Deze salade van gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas heeft de uitstraling van een maaltijdsalade terwijl je toch hoofdzakelijk groente eet. En heb je de smaak eenmaal te pakken voeg dan vooral ook eens andere geroosterde groenten toe. Denk bijvoorbeeld aan aubergine en paprika. Superlekker en ook nog eens gezond.

Gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas - Maaltijdsalade waar je prima mee kunt variëren. Probeer dus ook eens andere geroosterde groenten.

Gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 2 courgettes
  • ovengedroogde tomaatjes of 150 gr zongedroogde tomaatjes
  • 50 gr geitenkaas
  • 30 gr rucola
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • honing
  • dikke aceto balsamico
  • handje pijnboompitjes
  • zout

Aan de slag:

  • Was de courgettes, snij de uiteinden eraf en snij in plakken van ± ½ cm.
  • Schil de knoflook en per uit boven een kommetje. Schenk er wat olijfolie bij, voeg een snuf zout toe en klop goed door elkaar. Giet de knoflookolie over de plakken courgette en hussel goed.
  • Grill de courgette in een grillpan. Als de plakken klaar zijn leg je ze op een bord bekleed met keukenpapier zodat ze nog wat kunnen uitlekken.
  • Rooster de pijnboompitjes in een koekenpannetje tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Meng wat honing en aceto balsamico tot een zoete, dikke siroop en schenk in een mooi schaaltje of kannetje.
  • Verdeel de afgekoelde courgette over twee borden maar hou er nog een paar achter de hand voor de garnering. Verdeel de rucola over de borden, leg de tomaatjes erbij en brokkel de geitenkaas erover. Snij de achtergehouden courgette in iets kleinere stukken en garneer er de salade mee. Strooi tot slot de pijnboompitjes erover.
  • Serveer de salades van gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas samen met de balsamico.
    Eet smakelijk!

Tips:

Heb je toevallig een flesje balsamico siroop of crème staan dan kan je dat natuurlijk ook prima gebruiken.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




2 reacties

  1. Hi Mariette, weer zulke lekkere en eenvoudig te maken gerechten, zoals gegrilde courgette met tomaat en geitenkaas. Ga ervan genieten. Een goed weekend.
    Groeten Annie