Gegrilde asperges met serranoham, geitenkaas en honing - Schillen, grillen en serveren. Maak dit recept en geniet van overheerlijke asperges.

Gegrilde asperges met serranoham, geitenkaas en honing

Schillen, grillen en serveren. Maak dit recept en geniet van overheerlijke asperges.
Direct naar het recept

Herken je dat: het aspergeseizoen breekt aan, je maakt een paar van je favo recepten en denkt ‘wat kan ik nog meer voor lekkers met asperges verzinnen?’ Ik zal eerlijk bekennen dat ik een paar jaar geleden niet veel verder kwam dan de traditionele gekookte asperges met ham, ei en een botersausje. Heerlijk natuurlijk maar ik wilde ook weleens iets anders. Ik gooide mijn schroom overboord en sindsdien durf ik volop te experimenteren. Eén van die geslaagde experimenten is gegrilde asperges met serranoham, geitenkaas en honing. Vandaag deel ik het recept zodat jij er ook van kunt genieten.

Gegrilde asperges met serranoham, geitenkaas en honing - Schillen, grillen en serveren. Maak dit recept en geniet van overheerlijke asperges.

Voor de asperges met misoboter en paddestoelen kookte ik het witte goud nog kort voor. Dit keer legde ik de de asperges direct na het schillen in de grillpan. Blijkt dus echt een waanzinnig lekkere manier om asperges te bereiden. Tijdens het garen worden ze zachter maar houden wel een lekkere bite. En de smaak? Ohhh, je weet niet wat je proeft. Zo lekker en in niets te vergelijken met de smaak bij andere bereidingen. Maar het mooiste vind ik nog wel het gemak waarmee je dit waanzinnige gerecht op tafel zet. Schillen, grillen en serveren… Wanneer zet jij deze gegrilde asperges met serranoham, geitenkaas, honing en verse tijm op tafel

Gegrilde asperges met serranoham, geitenkaas en honing - Schillen, grillen en serveren. Maak dit recept en geniet van overheerlijke asperges.

Gegrilde asperges met serranoham, geitenkaas en honing

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 borden

Ingrediënten: 

 • 10 asperges
 • serranoham
 • zachte geitenkaas
 • honing
 • verse tijm
 • olijfolie

Aan de slag:

 • Schil de asperges, smeer in met wat olijfolie en grill in een grillpan of op de BBQ. Keer regelmatig om zodat ze aan alle kanten garen en mooie grillstrepen krijgen. Als de asperges gaar zijn schep je er wat honing over en rol je alle asperges erdoor zodat ze helemaal omhuld worden door een dun laagje honing. Verdeel de asperges over de (voorverwarmde) borden.
  Tip: zet de pit niet te hoog. Zo krijgen de asperges de tijd om te garen zonder te verbranden. Dikke asperges kan je eventueel in de lengte halveren. Om de garing te versnellen kan je de asperges eventueel afdekken met een vel aluminiumfolie.
 • Bak snel de plakjes serranoham in de hete grillpan, verdeel over de asperges, brokkel de geitenkaas erover en drizzle tot slot wat honing over de gegrilde asperges.
 • Strooi wat blaadjes vers tijm over de borden en serveer direct.
  Eet smakelijk!

Tips:

 1. Bij de opening van het aspergeseizoen kreeg ik van Het Nederlands Asperge Centrum een pakket asperges met een fles Barefoot Buttery Chardonnay erbij. De Buttery Chardonnay is een hele fijne combi met deze gegrilde asperges kan ik je verzekeren. De wijn is onder meer verkrijgbaar bij PLUS.
 2. Kies een smaakvolle en liefst biologische honing, bijvoorbeeld Mielbio

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept