Verrassend vegetarisch gerecht dat de verfijnde en zoete smaak van pompoen combineert met zilte halloumi. Op smaak gebracht met vadouvan kruiden en afgetopt met cashewnoten, Griekse yoghurt en verse munt serveer je een kleurrijke maaltijd. Een aanrader om snel te maken!

Gebakken flespompoen met halloumi, yoghurt en munt

Verrassend vegetarisch gerecht dat de verfijnde en zoete smaak van pompoen combineert met zilte halloumi. Op smaak gebracht met vadouvan kruiden en afgetopt met cashewnoten, Griekse yoghurt en verse munt serveer je een kleurrijke maaltijd. Een aanrader om snel te maken!
Direct naar het recept

Wat is vadouvan?

Vadouvan is de Franse interpretatie van een Indiase kruidenmix of curry. De kruidenmix heeft veelal een basis van ui, knoflook, mosterdzaad, fenegriek, komijn, kaneel en kurkuma. Rozenblaadjes, kardemom, chilipoeder en kruidnagel zijn fijne extra smaakmakers. Elke familie of marktkoopman heeft zijn eigen melange. Vadouvan ruikt heerlijk en verrijkt je gerecht met warme smaken.

Hoe gebruik je vadouvan?

Vadouvan kan je net zo gebruiken als andere Indiase kruidenmixen. Denk aan marinades, soepen en stoofschotels. Maar ook met (geroosterde) groenten combineert vadouvan perfect. Mijn favoriete combi is met pompoen en krokante halloumi zoals in onderstaand recept. Maak het snel en ontdek hoe lekker dat is!

Verrassend vegetarisch gerecht dat de verfijnde en zoete smaak van pompoen combineert met zilte halloumi. Op smaak gebracht met vadouvan kruiden en afgetopt met cashewnoten, Griekse yoghurt en verse munt serveer je een kleurrijke maaltijd. Een aanrader om snel te maken!

Gebakken flespompoen met halloumi, yoghurt en munt

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 400 gr flespompoen, schoongemaakt
  • 100-125 gr pandanrijst
  • 125 gr halloumi
  • 3-4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 5 gr vadouvan (kruidenmix)
  • 1 ui, in partjes
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels sinaasappelsap of water
  • zout

Voor de garnering:

  • verse munt
  • 25 gr cashewnoten, ongezouten

Aan de slag:

  • Snij de pompoen in blokjes van ± 2×2 cm en de halloumi in plakjes.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes flespompoen. Roer de pompoen af en toe even door en voeg na 15 minuten de ui toe en pers de teen knoflook erbij. Schep om en voeg de vadouvan kruiden toe. Bak al roerend in nog eens 5 minuten beetgaar. Voeg tenslotte het sinaasappelsap of water toe.
  • Verwarm in een andere koekenpan een eetlepel olijfolie en bak daarin de plakjes halloumi aan beide kanten mooi bruin. Reken op ongeveer 2 minuten.
  • Hak de cashewnoten grof en de munt fijn.
  • Verdeel de rijst over de borden, schep het pompoenmengsel erop en leg de plakken halloumi erbij. Garneer met Griekse yoghurt, cashewnoten en munt.
  • Serveer de gebakken flespompoen met halloumi, yoghurt en munt direct.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Maak ook eens wat extra pompoenmengsel, laat afkoelen en geniet de volgende dag van een heerlijke salade met bulgur en geitenkaas brie.
  2. Voor extra voedingswaarde vervang je de rijst door haverrijst. Je voegt zonder enige moeite significant meer eiwitten en vezels toe aan je maaltijd.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Bron: Kollors receptkaart nr 1.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept