Garnalencocktail - Een makkelijk maar zeer geliefd voorgerecht met Hollandse garnaaltjes en whiskysaus.

Garnalencocktail

Deel dit recept/artikel!

Vandaag een klassieker: garnalencocktail met echte Hollandse garnaaltjes. Mooi opgemaakt in een glas, schepje huisgemaakte whiskysaus erover en je hebt een voorgerecht waarmee je voor de dag kunt komen.

Op hoofdlijnen staan de ingrediënten natuurlijk vast. Hollandse garnaaltjes, sla en whiskysaus. En toch kan je er nog altijd iets van jezelf inleggen. Maak de whiskysaus bijvoorkeur zelf en voeg iets extra’s toe. Bijvoorbeeld een snufje chilipoeder. Maar je kunt natuurlijk ook de sla een eigen twist geven. Wist je dat Hollandse garnalen MSC-gecertificeerd zijn en dus een duurzame keuze?

Voor mijn garnalencocktail gebruik ik geen bedje van uitsluitend slabladeren of gesneden sla. Ik maak een heel fijn gesneden gemengde salade. Daarvoor snij ik ijsbergsla ragfijn en meng dit met heel fijn gesnipperde komkommer en wat dille. Zo krijgt de sla een eigen smaak die perfect combineert met de garnaaltjes.

Garnalencocktail - Een makkelijk maar zeer geliefd voorgerecht met Hollandse garnaaltjes en whiskysaus.

Garnalencocktail

Geef jouw waardering
Een makkelijk maar zeer geliefd voorgerecht met Hollandse garnaaltjes en whiskysaus.
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

  • 150-200 gr Hollandse garnalen
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel whisky
  • snuf mild paprikapoeder
  • snuf zout
  • 4-5 eetlepels geklopte slagroom
  • stukje komkommer, ongeveer 5 cm
  • stukje ijsbergsla
  • klein takje dille
  • peterselie voor de garnering
Tefal 5 Second Chopper

Tefal 5 Second Chopper

Duurzame hakmolen zonder stekker.
Hakt groenten, uien, verse kruiden en noten moeiteloos fijn.
Ook dips (zoals rode pesto, whipped feta), sauzen en vinaigrettes maak je met slechts enkele handbewegingen.
Slechts € 24,99
*advertentie

Aan de slag:

Voor de whiskysaus:

  • Roer de ketchup en whisky in een kommetje door elkaar. Voeg wat paprikapoeder en zout toe en meng weer goed. Schep tenslotte de geklopte slagroom erdoor en bewaar de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Voor de cocktail:

  • Snij de komkommer evenwijdig aan de schil in 4 plakken. Verwijder de zachte kern en gooi die weg. Snij de overgebleven komkommer in dunne reepjes en snipper vervolgens in hele kleine blokjes.
  • Snij de ijsbergsla in hele kleine reepjes en de dille in fijne stukjes.
  • Meng de komkommerblokjes met de ijsbergsla en dille.
  • Vul 4 glazen met een laagje salade en leg daarop een laagje garnalen. Herhaal en schep bovenop een lepeltje whiskysaus. Garneer met een stukje peterselie. Dien op of bewaar afgedekt met plasticfolie tot gebruik in de koelkast.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren en waardeer dit recept