Header Overetengesproken.nl
Garnalencocktail

Garnalencocktail

 |  Geen reacties
3K Shares

Vandaag een klassieker: garnalencocktail met echte Hollandse garnaaltjes. Mooi opgemaakt in een glas, schepje huisgemaakte whiskysaus erover en je hebt een voorgerecht waarmee je voor de dag kunt komen.

Op hoofdlijnen staan de ingrediënten natuurlijk vast. Hollandse garnaaltjes, sla en whiskysaus. En toch kan je er nog altijd iets van jezelf inleggen. Maak de whiskysaus bijvoorkeur zelf en voeg iets extra’s toe. Bijvoorbeeld een snufje chilipoeder. Maar je kunt natuurlijk ook de sla een eigen twist geven.

Voor mijn garnalencocktail gebruik ik geen bedje van uitsluitend slabladeren of heel fijn gesneden reepjes sla. Ik maak een heel fijn gesneden gemengde salade. Daartoe snij ik ijsbergsla ragfijn en meng dit met heel fijn gesnipperde komkommer en wat dille. Zo krijgt de sla een eigen smaak die perfect combineert met de garnaaltjes.Garnalencocktail - Een makkelijk maar zeer geliefd voorgerecht met Hollandse garnaaltjes en whiskysaus.

Garnalencocktail

Een makkelijk maar zeer geliefd voorgerecht met Hollandse garnaaltjes en whiskysaus.
Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 150-200 gr Hollandse garnalen
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel whisky
  • snuf mild paprikapoeder
  • snuf zout
  • 4-5 eetlepels geklopte slagroom
  • stukje komkommer, ongeveer 5 cm
  • stukje ijsbergsla
  • klein takje dille
  • peterselie voor de garnering

Aan de slag

Voor de whiskysaus:

  1. Roer de ketchup en whisky in een kommetje door elkaar. Voeg wat paprikapoeder en zout toe en meng weer goed. Schep tenslotte de geklopte slagroom erdoor en bewaar de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Voor de cocktail:

  1. Snij de komkommer evenwijdig aan de schil in 4 plakken. Verwijder de zachte kern en gooi die weg. Snij de overgebleven komkommer in dunne reepjes en snipper vervolgens in hele kleine blokjes.
  2. Snij de ijsbergsla in hele kleine reepjes en de dille in fijne stukjes.
  3. Meng de komkommerblokjes met de ijsbergsla en dille.
  4. Vul 4 glazen met een laagje salade en leg daarop een laagje garnalen. Herhaal en schep bovenop een lepeltje whiskysaus. Garneer met een stukje peterselie. Dien op of bewaar afgedekt met plasticfolie tot gebruik in de koelkast.

    Eet smakelijk!

Geef een reactie