Gamba pakketjes - Rijke vulling van gamba’s, mihoen en kruiden verpakt in bladerdeeg. Heerlijk als borrelhapje, bij soep of een salade.

Gamba pakketjes van bladerdeeg

Rijke vulling van gamba’s, mihoen en kruiden verpakt in bladerdeeg. Heerlijk als borrelhapje, bij soep of een salade.
Direct naar het recept

Tijdens de CuliPersLunch 2020 ontmoette ik Najat en Nadia, bladerde door hun nog te verschijnen boek en proefde een door hun gemaakt tiramisu taartje. Het was duidelijk, ik wilde aan de slag met Het grote kookmutsjes kook- en bakboek. Het duurde even voordat ik het boek in huis had want de eerste druk vloog de deur uit. Het was het wachten meer dan waard want wat staat er een hoop lekkers in. Het eerste recept dat ik maakte deel ik vandaag met jullie: gamba pakketjes van bladerdeeg. Maar eerst vertel ik meer over het kook- en bakboek. Lees je mee?

Het grote kookmutsjes kook- en bakboek – Najat & Nadia

Na hun grote online succes -meer dan een miljoen fans (!)- kon een boek natuurlijk niet uitblijven. Met ‘Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek‘ zetten de zussen Najat en Nadia hun succes voort. Binnen twee weken stonden ze op nummer 1 in de Bestseller 60. En dat begrijp ik helemaal. De recepten zijn duidelijk en helder beschreven. De ingrediëntenlijst is overzichtelijk en elk recept heeft een eigen, watertandend mooie foto. Maar wat het boek echt speciaal maakt is de duidelijke stap-voor-stap uitleg in woord en beeld. Echt iedereen kan hierdoor aan de slag met de recepten. De doorgewinterde kok ziet in één opslag wat de bedoeling is. Voor de beginnende kok -of bakker- laten de foto’s precies zien wat er in de tekst wordt bedoeld.

Van Marokaans tot Italiaans en van Turks tot Surinaams en Aziatisch. De inspiratie voor de 80 recepten komt uit alle delen van de wereld. Natuurlijk vergeten de meiden de Hollandse invloeden niet. Wat je dan voor gerechten krijgt? Pittige kaasballen, spicy garnalenkroketten, chicken pizzaburgers, vermicelli met kip, kip biryani, kikkererwten masala, hutspot met rookworst en jus en noedels met biefstuk. Met de recepten in het zoete deel maak je kitkat cheesecake, no bake slagroomtaart, appel kruimeltaart, slagroom cupcakes, chebakia boterkoek, tiramisu taartjes, aardbei Oreotoetje, verschillende soorten shakes en geboorte gebakjes.

Het grote kookmutsjes kook- en bakboek - Najat & NadiaHet grote kookmutsjes kook- en bakboek - Najat & NadiaHet grote kookmutsjes kook- en bakboek - Najat & NadiaHet grote kookmutsjes kook- en bakboek - Najat & NadiaHet grote kookmutsjes kook- en bakboek - Najat & NadiaHet grote kookmutsjes kook- en bakboek - Najat & NadiaHet grote kookmutsjes kook- en bakboek - Najat & Nadia

De meeste van de gebruikte ingrediënten heb je waarschijnlijk regelmatig in huis en anders zijn ze gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Heel toegankelijk dus. Wat ik ook heel leuk vind is dat je de ingrediënten veelal in meerdere recepten ziet terugkomen. Restjes van ingrediënten komen dus altijd weer in andere recepten van pas.

Gamba pakketjes van bladerdeeg

De gamba pakketjes van bladerdeeg vielen me gelijk op. Wij zijn gek op gamba’s en mihoen en bladerdeeghapjes zijn ook altijd wel aan ons besteed. Na een korte twijfel over de pittige kaasballen zijn het dan toch de gamba hapjes geworden. En gelukkig maar want wat ze lekker. Ik maakte er 10 en vroor de rest in voor een later moment. Lang hebben ze niet in de vriezer gelegen: we verzonnen al snel redenen om ze te ontdooien en af te bakken.

Aan de slag met de gamba hapjesAan de slag met de gamba hapjes

Met de handige stap-voor-stap-uitleg was het peanuts om de vulling te maken. Ook het vullen van het bladerdeeg was zo gedaan. Ondertussen rook het in de keuken zo lekker dat ik graag een bordje mihoen had opgeschept. Even had ik nog stiekem de hoop wat vulling over te houden om van te kunnen snoepen maar de hoeveelheden klopten gewoon als een bus. Ik bakte de bladerdeeg pakketjes af en we proefden de eerste. We waren opslag verkocht: lekker krokant en de vulling deed ons heel erg denken aan mihoen Singapore. Wat toevallig één van onze favorieten is.

Gamba pakketjes - Rijke vulling van gamba’s, mihoen en kruiden verpakt in bladerdeeg. Heerlijk als borrelhapje, bij soep of een salade.

Gamba pakketjes van bladerdeeg

Geef je waardering
Hoeveelheid: 10 bladerdeeghapjes

Ingrediënten: 

  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg, diepvries
  • 1 ei, losgeklopt
  • snuf zout

Voor de vulling:

  • 65 gr mihoen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode paprika
  • 200 gr gamba’s
  • 20 gr verse peterselie
  • 25 ml olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • theelepel komijn
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 blokje visbouillon, ik gebruikte kippenbouillon
  • 10 gr sambal

Aan de slag:

  • Doe de mihoen in een pan en overgiet met kokend water. Dek af en laat ca. 6 minuten weken. Giet de mihoen af als het zacht is, laat afkoelen en knip in kleine stukken.
  • Snipper de ui, snij de knoflook fijn en snij de paprika en gamba’s in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.
  • Verhit de olijfolie en fruit daarin de ui. Voeg de paprika, peterselie en knoflook toe en bak een paar minuten. Voeg dan de gamba’s, paprikapoeder, komijn, gemberpoeder, kurkuma en zwarte peper toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Na een paar minuten voeg je tot slot de mihoen en de sambal toe. Schep om en laat nog een minuutje bakken. Neem de pan van de pit en laat de vulling afkoelen.
  • Pak de plakjes bladerdeeg uit de koelkast en leg naast elkaar. Laat even ontdooien en leg dan op elk plakje ± 50 gr van de vullingen vouw de pakketjes dicht in de vorm van een driehoek. Knijp de randen stevig dicht of duw aan met een vork. Roer een snuf zout door het losgeklopte ei en bestrijk de bovenzijde van de gamba pakketjes ermee. Plaats de bladerdeeghapjes in het midden van een op 200ºC conventioneel voorverwarmde oven en bak in 20-25 minuten goudbruin.
  • Neem de gamba pakketjes uit de oven en serveer terwijl ze nog lekker warm zijn. Extra lekker met wat chilisaus erbij om in te dippen.
    Eet smakelijk!

Nieuw:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept bevat affiliatie links en een toegestuurd product (kookboek).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept