Frozen smoothie
Diepvries fruit heb ik standaard in de vriezer liggen. Handig voor in de chia jam, smoothie bowls én je maakt er de lekkerste frozen smoothies mee. Maak jij weleens een frozen smoothie? Ik maak het graag als gezond ontbijt, verfrissende snack of als toetje. Mijn favoriete basis is de bosvruchten of rood fruit mix en een scheut yoghurt. Geeft prachtige kleuren en zomerse smaken. Ik noem het ook wel instant happiness.
Om de frozen smoothie wat zoeter te maken voeg ik graag banaan of wat mango toe. Beide fruitsoorten maken de smoothie ook lekker zacht en romig. Voordat ik diepvries banaan of mango pureer laat ik het altijd een paar minuten ontdooien. Rechtstreeks uit de vriezer zijn ze loeihard. Net als de aardbeien uit de bosvruchten mix, die snij ik vooraf ook iets kleiner. Terwijl ik een pot thee zet gaat net even de ergste kou van het fruit af en kan ik daarna snel door met de frozen smoothie.
Voordeel van diepvries fruit
Het heeft bij mij even geduurd voor ik overtuigd was van diepvries fruit maar inmiddels kan ik niet meer zonder. Nooit gedoe met overrijp fruit, altijd beschikbaar, doorgaans goedkoper dan vers fruit en het bevat minstens zoveel vitamines als vers. Het wordt immers direct na het plukken ingevroren. Vers fruit heeft na het plukken nog een lange weg te gaan voor het op de fruitschaal ligt. Tip: banaan die bijna overrijp is snij ik in plakjes, besprenkel met wat citroensap en vries dat in. Ideale no-waste oplossing én ik heb altijd rijpe banaan op voorraad.
Hakmolen
Frozen smoothie kan je in een blender of hakmolentje maken. Ik pak graag mijn stekkerloze Tefal 5 Second Chopper erbij. Vul de kom van de hakmolen met het fruit en de yoghurt, deksel erop en met het trekkoord heb ik in een handomdraai het fruit gecrushed tot een frozen smoothie. Praktisch, duurzaam en overal te gebruiken. Door het compacte formaat -kleiner en handzamer dan mijn blender- heb ik achteraf weinig afwas.
De Tefal 5 Second Chopper is er in 2 modellen. Een basismodel uitgerust met het multifunctionele mes. Hakken, snijden en het maken van sauzen en vinaigrettes is met deze handzame hakmolen kinderspel. Het uitgebreidere model heeft 3 extra accesoires om te pureren, slagroom te kloppen en ijs te crushen. Waar je ook bent -thuis of op vakantie- deze duurzame krachtpatser neemt je veel werk uit handen.
Volop variatie
Het leuke van frozen smoothie is dat je volop kunt variëren. Er is zoveel diepvries fruit beschikbaar. Combineer verschillende fruitsoorten of slechts één enkele smaak. Yoghurt en mango of een mix van framboos en mango vind ik bijvoorbeeld heerlijk. Varieer ook met verschillende soorten yoghurt, gebruik bijvoorbeeld kokosyoghurt. Geeft een heerlijke smaak.
Frozen smoothie
Ingrediënten:
- 125 gr yoghurt
- 100 gr diepvries fruit, bosvruchten
- 50 gr diepvries mango
- kneepje agavesiroop
Topping:
- munt
- fruit, vers en/of diepvries
Keukengerei:
- Hakmolen
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Laat het fruit 5-10 minuten liggen zodat de ergens kou er af gaat. Voeg dan yoghurt, fruit en een kneepje agavesiroop bij elkaar in de kom van je hakmolen en pureer tot een gladde massa.Tip: in de Tefal Chopper gebruik je het crush hulpstuk.
- Schep de frozen smoothie in een glas of kom en garneer met fruit en een blaadje munt.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Recept video:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept heb ik geschreven in samenwerking met Tefal, bevat een affiliate link.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Delicious!!!