Frisse komkommer-tomatensalade
Twee ons groente en 2 stuks fruit per dag. We weten het allemaal en toch blijkt het vaak moeilijk om te halen. En als je dan helemaal gezond wilt zijn is het ook nog eens aan te bevelen om binnen een maaltijd verschillende groenten te combineren. Eén soort groente bevat doorgaans niet het volledige gamma aan vitaminen en mineralen dat we zo nodig hebben. Door te combineren zorg je ervoor dat je wel alles binnen krijgt.
Nou kan je iedere avond 2 pannen groente koken maar je kan natuurlijk ook een groentesoep vooraf nemen of een salade maken als bijgerecht. Een simpele salade die bij ons regelmatig als bijgerecht op tafel staat is een combinatie van komkommer, tomaat, verse koriander en sweet chili sauce. Heerlijk bij oosterse gerechten, een barbecue maar ook bij de Hollandse pot misstaat deze salade niet. Kortom, een makkelijke, snelle en altijd-goed-salade.
Frisse komkommer-tomatensalade
Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 250 gr snacktomaatjes
- verse koriander
- 1 eetlepel sweet chili sauce
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Was en snij de komkommer in kleine stukjes.
- Snij de tomaatjes doormidden, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes.
- Snij de koriander fijn.
- Doe alles bij elkaar in een kom, schep door elkaar en roer de sweet chili sauce door de salade. Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- Voeg de sweet chili sauce pas op het laatst toe. Laat je de salade wat langer staan dan komt er vocht vrij uit de komkommer en tomaat en wordt de dressing dunner en natter. Niet erg, maar wel even iets om rekening mee te houden.
- Lekker bij kipsaté en homemade pindasaus.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!