Header Overetengesproken.nl
Frisse aardappelsalade

Frisse aardappelsalade

 |  Geen reacties
333 Shares

Bij een barbecue hoort wat mij betreft een flinke schaal aardappelsalade. Maar ook op dagen dat een barbecue er even niet inzit zet ik graag deze frisse aardappelsalade op tafel. Bijvoorbeeld met een stukje gegrilde zalm of zoals een paar dagen geleden met spiesjes van knakworstjes met kaas en omwikkeld met spek.

Kant en klaar aardappelsalades bevatten altijd veel saus en daar hou ik niet van. Ik wil aardappel proeven. Daarom gebruik ik bijvoorkeur (iets) kruimige aardappels en voeg de saus toe als de in blokjes gesneden aardappels nog een beetje warm zijn. Door de kruimige buitenkant trekt de saus heerlijk in de aardappel. En als je de salade dan ook nog eens een dag tevoren maakt zodat de smaken extra goed kunnen intrekken, oh heerlijk.

Frisse aardappelsalade - Lekker bij de barbecue maar ook heerlijk met een stukje gegrilde zalm op een doordeweekse dag.

Frisse aardappelsalade

Lekker bij de barbecue maar ook heerlijk met een stukje gegrilde zalm op een doordeweekse dag.
Hoeveelheid 1 schaal aarsappelsalade

Ingrediënten

  • 1 kilo iets kruimige aardappels, geschild
  • 5 augurken
  • 4 eetlepels goede mayonaise
  • 2,5 eetlepel witte (wijn)azijn
  • 1,5 theelepel mosterd
  • 10 gr bieslook, fijngesneden
  • zout

Aan de slag

  1. Snij de aardappels in grove stukken en kook gaar. Voeg halverwege de kooktijd wat zout toe. Giet de aardappels af zodra ze gaar zijn en laat even droogstomen.
  2. Snij ondertussen de augurken in kleine blokjes en roer van de mayonaise, azijn, mosterd en een snuf zout een sausje.
  3. Als de aardappels iets zijn afgekoeld snij je ze in kleine blokjes, schep de saus door de aardappelblokjes en laat even intrekken.
  4. Schep tot slot de augurken en de fijngesneden bieslook door de aardappels.
  5. Schep de salade in een schaal of op een schotel en garneer met wat bieslook.

    Eet smakelijk!

Tips

  1. Ook erg lekker met hardgekookt ei en lente-ui: snij 2 hardgekookte eieren fijn, snij enkele lente-uitjes in ringetjes en schep door de salade. Voeg minder of geen bieslook toe.
  2. De salade kan prima een dag van te voren klaar worden gemaakt. Bewaar dan wel tot gebruik in de koelkast.


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie