Food & winebar Pierre par CP
Vandaag alweer twee weken geleden lunchte ik bij wijnbar Pierre par CP aan de Haagse Denneweg. Wat heb ik genoten van de locatie, de bevlogenheid van het personeel, het heerlijke eten en de fantastische wijnen die erbij werden geserveerd. Woon je in Den Haag of omgeving en hou je van lekker eten, winkel je er graag en drink je na het shoppen graag een lekker wijntje met een hapje erbij of ben je in voor een culinair tripje: ga dan vooral eens naar Pierre par CP want daar krijg je geen spijt van. Lees mee en oordeel zelf of mijn enthousiasme terecht is.
Ervaring bij Parkheuvel
Wijnbar Pierre par CP opende eind mei haar deuren en eind juli werd de zaak grondig gerestyled. Over deze gefaseerde aanpak blijkt goed nagedacht te zijn. Mede-eigenaar en SVH Meestergastheer Joey de Kruijf vertelt: ‘je kan je klanten beter verrassen met een steeds mooier wordende zaak dan wachten met openen tot alles perfect is’. Tja, daar zit wat in. Hoe de zaak er voor de restyling uitzag weet ik niet maar dat het mooi geworden is is zeker. De zaak voelt warm en gezellig bij het binnengaan, overal zijn gezellige zithoekjes gecreëerd en het personeel is hartelijk. Dat zowel Joey de Kruijf als chefkok Parlagi eerder bij sterrenrestaurant Parkheuvel hebben gewerkt belooft veel goeds.
Pierre par CP wil meer zijn dan een wijnbar. Je kunt er van lunchtijd tot in de late avond terecht voor een lekker wijntje met (luxe) bar bites erbij. Maar ook voor een biertje of een lekkere kop koffie ben je meer dan welkom. Uitgebreid eten kan ook: op de kaart staan een elftal gerechtjes die je kan combineren of je bestelt een door de chefkok samengesteld vier-, zes- of acht gangenmenu. Met de ruim 650 flessen wijn die in de wijnkelder liggen is er voor iedereen en voor elk gerecht een passende wijn. Een glas fijne huiswijn kost € 4,25 en vanaf daar kan je het net zo gek maken als je zelf wilt.
Bij binnenkomst krijgen we gelijk een heerlijk glas champagne en een eerste bar bites. De oester met komkommer en gin tonic liet ik voorbij gaan vanwege mijn allergie voor schelpdieren. De blini met Perle Imperial kaviaar en hoeve-ei salade en het buikspek geglaceerd met sambal en kiemgroenten smaakten super. Na een rondleiding door de wijnkelder was het tijd om aan tafel te gaan. Onder meer met Susan van Smulpaapje en Louise van Keukenatelier zat ik aan een knusse en gezellige tafel bij het raam. Vanaf onze mooi gedekte tafel hadden we uitzicht op het goed bezette terras voor de zaak. De menukaarten op onze borden verklapte dat we een 6-gangen lunch geserveerd zouden krijgen met bijpassende wijnen…
De gerechten
Per gang werd steeds eerst de wijn ingeschonken en aansluitend werden de gerechten geserveerd. Zowel de wijnen als de gerechten werden uitvoerig toegelicht. De wijnen waren super, de gerechtjes subliem en de wijn-spitscombinaties tilden de smaakbeleving nog verder omhoog. Om er willekeurig drie te noemen: krab met avocado, amandelen en aceto balsamico met een glas Weingut Keller Riesling von der Fels uit Rheinhessen-Duitsland, tarbot met paddestoelen, doperwten en beurre blanc met een Zuid-Afrikaanse Glenelly Estate Chardonnay uit Stellenbosch en een dessert van frambozen, lemon curd, meringue en basilicum met een glaasje Weingut Kracher Zweigelt Beerenauslese uit Burgenland-Oostenrijk. Het was allemaal zo lekker en de smaken zo divers dat loftuitingen over afzonderlijke gerechtjes of wijnen de anderen te kort doen. Kijk naar de foto’s en oordeel zelf. Of nog beter: ga langs bij Pierre par CP en proef zelf. Ik heb zo waanzinnig zitten genieten, dit soort dinsdagmiddagen wil ik vaker…
Nog een leuk weetje over de naam: par CP staat voor ‘onder de vleugels van Restaurant Central Park’ in Voorburg. De wijnkaart is namelijk een selectie van de bijzondere wijnen die bij Central Park in de kelder liggen.
Pierre par CP
Denneweg 11
2514 CB Den Haag
070-7670024
Voor deze perslunch was ik uitgenodigd.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.