Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes
Simpele maar gezonde en smaakvolle pastamaaltijd die snel op tafel staat.
Direct naar het recept
Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes: een kleurrijke, makkelijke en snelle maaltijd. Voor extra smaak heb ik er ook nog een heerlijk sausje op basis van kruidenroomkaas doorheen gedaan. Ideale maaltijd voor een drukke doordeweekse dag.
Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes
Ingrediënten:
- 160 gr fettuccine
- 125 gr snacktomaatjes of trostomaatjes
- 100 gr babyspinazie grof gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 75 kruidenroomkaas
- 25 ml slagroom of crème fraîche
- handje pijnboompitjes
- olijfolie
- balsamicoazijn
- zout en peper
Bewaren
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn, bestrooi met wat zout en laat afkoelen.
- Leg de tomaatjes in een ovenschaal, drizzle er wat olijfolie en balsamicoazijn over en bestrooi met wat zout. Afhankelijk van de maat van de tomaatjes rooster je ze 10-15 minuten in een op 210ºC hete lucht voorverwarmde oven.
- Kook ondertussen de fettuccine volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Fruit in een koekenpan met een beetje olijfolie de ui zacht en glazig. Roer er de kruidenroomkaas en de slagroom of crème fraîche door. Laat zachtjes doorwarmen tot het een mooi sausje is. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper.
- Giet de fettuccine af, schep de roomsaus erdoor en meng met de babyspinazie. Schep op (verwarmde) borden, garneer met de geroosterde tomaatjes en bestrooi met de pijnboompitjes. Maal er nog een beetje peper over en serveer direct.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!