Header Overetengesproken.nl
Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes

Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes

 |  Geen reacties
52 Shares

Vandaag maar weer eens een lekker pasta gerecht: fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes. Voor extra smaak heb ik er ook nog een heerlijk sausje op basis van kruidenroomkaas doorheen gedaan. Simpel, kleurrijk, makkelijk te bereiden en heel erg lekker.


Powered by Adsense


Hoewel wij gek zijn op pasta zijn al die koolhydraten me soms net wat teveel van het goede. Op die momenten gebruik ik graag pasta van Risenta. Eerder maakte ik daar al een heerlijke vegetarische lasagne mee. Risenta is gemaakt van biologische sojabonen en daardoor rijk aan eiwitten, laag in koolhydraten en rijk aan vezels. Door het hoge eiwitpercentage (44%) en de vele vezels is Risenta vullender dan gewone pasta. Voor 2 personen heb ik aan 100 gr ongekookte pasta echt meer dan voldoende. Van traditionele pasta gebruik ik doorgaans bijna het dubbele.


Powered by Adsense


Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes - Simpele maar gezonde en smaakvolle pastamaaltijd die snel op tafel staat.

Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes

Simpele maar gezonde en smaakvolle pastamaaltijd die snel op tafel staat.
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gr Risenta fettuccine*
  • 125 gr snacktomaatjes of trostomaatjes
  • 100 gr babyspinazie grof gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 kruidenroomkaas
  • 25 ml slagroom of crème fraîche
  • handje pijnboompitjes
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • zout en peper
  • *reken bij gebruik van traditionele pasta op ongeveer de dubbele hoeveelheid

Aan de slag

  1. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn, bestrooi met wat zout en laat afkoelen.
  2. Leg de tomaatjes in een ovenschaal, drizzle er wat olijfolie en balsamicoazijn over en bestrooi met wat zout. Afhankelijk van de maat van de tomaatjes rooster je ze 10-15 minuten in een op 210ºC hete lucht voorverwarmde oven.
  3. Kook ondertussen de fettuccine volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  4. Fruit in een koekenpan met een beetje olijfolie de ui zacht en glazig. Roer er de kruidenroomkaas en de slagroom of crème fraîche door. Laat zachtjes doorwarmen tot het een mooi sausje is. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper.
  5. Giet de fettuccine af, schep de roomsaus erdoor en meng met de babyspinazie. Schep op (verwarmde) borden, garneer met de geroosterde tomaatjes en bestrooi met de pijnboompitjes. Maal er nog een beetje peper over en serveer direct.

    Eet smakelijk!

Dit recept bevat een toegestuurd product (Risenta).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.


Powered by Adsense

Geef een reactie

Recept waardering