Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes - Simpele maar gezonde en smaakvolle pastamaaltijd die snel op tafel staat.

Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes

Deel dit recept/artikel!

Vandaag maar weer eens een lekker pasta gerecht: fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes. Voor extra smaak heb ik er ook nog een heerlijk sausje op basis van kruidenroomkaas doorheen gedaan. Simpel, kleurrijk, makkelijk te bereiden en heel erg lekker.

Hoewel wij gek zijn op pasta zijn al die koolhydraten me soms net wat teveel van het goede. Op die momenten gebruik ik graag pasta van Risenta. Eerder maakte ik daar al een heerlijke vegetarische lasagne mee. Risenta is gemaakt van biologische sojabonen en daardoor rijk aan eiwitten, laag in koolhydraten en rijk aan vezels. Door het hoge eiwitpercentage (44%) en de vele vezels is Risenta vullender dan gewone pasta. Voor 2 personen heb ik aan 100 gr ongekookte pasta echt meer dan voldoende. Van traditionele pasta gebruik ik doorgaans bijna het dubbele.

Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes - Simpele maar gezonde en smaakvolle pastamaaltijd die snel op tafel staat.

Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes

Geef jouw waardering
Simpele maar gezonde en smaakvolle pastamaaltijd die snel op tafel staat.
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 100 gr eiwitrijke fettuccine, bijvoorbeeld Risenta
  • 125 gr snacktomaatjes of trostomaatjes
  • 100 gr babyspinazie grof gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 kruidenroomkaas
  • 25 ml slagroom of crème fraîche
  • handje pijnboompitjes
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • zout en peper
  • *reken bij gebruik van traditionele pasta op ongeveer de dubbele hoeveelheid
HelloFresh logo

Bespaar tot €85,- op de eerste 4 boxen!

Korting is geldig voor nieuwe en oude-HelloFresh’ers (als je meer dan 1 jaar geleden je lidmaatschap hebt opgezegd)
Ja, die korting wil ik hebben…
Klik op de knop om de korting te verzilveren of gebruik code HFMARIETTE85
*advertentie

Aan de slag:

  • Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn, bestrooi met wat zout en laat afkoelen.
  • Leg de tomaatjes in een ovenschaal, drizzle er wat olijfolie en balsamicoazijn over en bestrooi met wat zout. Afhankelijk van de maat van de tomaatjes rooster je ze 10-15 minuten in een op 210ºC hete lucht voorverwarmde oven.
  • Kook ondertussen de fettuccine volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Fruit in een koekenpan met een beetje olijfolie de ui zacht en glazig. Roer er de kruidenroomkaas en de slagroom of crème fraîche door. Laat zachtjes doorwarmen tot het een mooi sausje is. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper.
  • Giet de fettuccine af, schep de roomsaus erdoor en meng met de babyspinazie. Schep op (verwarmde) borden, garneer met de geroosterde tomaatjes en bestrooi met de pijnboompitjes. Maal er nog een beetje peper over en serveer direct.
    Eet smakelijk!

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat een toegestuurd product (Risenta).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren en waardeer dit recept