Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes - Simpele maar gezonde en smaakvolle pastamaaltijd die snel op tafel staat.

Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes

Simpele maar gezonde en smaakvolle pastamaaltijd die snel op tafel staat.
Direct naar het recept

Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes: een kleurrijke, makkelijke en snelle maaltijd. Voor extra smaak heb ik er ook nog een heerlijk sausje op basis van kruidenroomkaas doorheen gedaan. Ideale maaltijd voor een drukke doordeweekse dag.

Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes - Simpele maar gezonde en smaakvolle pastamaaltijd die snel op tafel staat.

Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 160 gr fettuccine
  • 125 gr snacktomaatjes of trostomaatjes
  • 100 gr babyspinazie grof gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 kruidenroomkaas
  • 25 ml slagroom of crème fraîche
  • handje pijnboompitjes
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • zout en peper
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn, bestrooi met wat zout en laat afkoelen.
  • Leg de tomaatjes in een ovenschaal, drizzle er wat olijfolie en balsamicoazijn over en bestrooi met wat zout. Afhankelijk van de maat van de tomaatjes rooster je ze 10-15 minuten in een op 210ºC hete lucht voorverwarmde oven.
  • Kook ondertussen de fettuccine volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Fruit in een koekenpan met een beetje olijfolie de ui zacht en glazig. Roer er de kruidenroomkaas en de slagroom of crème fraîche door. Laat zachtjes doorwarmen tot het een mooi sausje is. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper.
  • Giet de fettuccine af, schep de roomsaus erdoor en meng met de babyspinazie. Schep op (verwarmde) borden, garneer met de geroosterde tomaatjes en bestrooi met de pijnboompitjes. Maal er nog een beetje peper over en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept