Header Overetengesproken.nl
Feta met tomaat uit de oven

Feta met tomaat uit de oven

met Geen reacties
656 Shares

Als je ooit in Griekenland op vakantie bent geweest of weleens bij de Griek hebt gegeten heb je het vast op kaart zien staan: warme feta met tomaat uit de oven. Een simpel maar o zo lekker voorgerecht. Serveer er een koel glas witte wijn en wat sneetjes vers brood bij en waan je even in op het terras van een Griekse taverna.

Net als in veel andere mediterrane landen is eten een sociale aangelegenheid. Gezamenlijke maaltijden zijn de hoogtepunten van de dag en daar neem je de tijd voor. Niet alleen voor de maaltijd zelf maar zeker ook voor de bereiding ervan. De Griekse keuken maakt van oudsher gebruik van simpele, maar wel super verse lokale ingrediënten. Denk aan aubergines, tomaten, kaas, olijven, olijfolie, oregano, yoghurt, noten en honing. De warme feta met tomaat van vandaag is daar een goed voorbeeld van.

Feta met tomaat uit de oven - Grieks voorgerecht van warme feta bedekt met stukjes tomaat, zwarte olijven, lente-ui en oregano. Lekker met vers brood.

Feta met tomaat uit de oven

Grieks voorgerecht van warme feta bedekt met stukjes tomaat, zwarte olijven, lente-ui en oregano. Lekker met vers brood.
Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

 • 200 gr feta
 • 4 trostomaten
 • 16 zwarte olijven
 • 4 lente-uitjes
 • gedroogde oregano
 • olijfolie
 • naar keuze: knoflookzout

Aan de slag

 1. Was de tomaten, snij doormidden, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes en de olijven in plakjes. Voeg bij de gesneden tomaat en hussel door elkaar.

 2. Snij het blok feta in 4 mooie plakken. Ik deel het blok doorgaans eerst in tweeën om vervolgens beide stukken overlangs/geheel doormidden te snijden.
 3. Leg de plakken feta in ovenvaste schaaltjes, verdeel het tomatenmengsel erover en bestrooi met wat oregano. Eventueel kan je er nog een beetje knoflookzout over strooien maar door de feta en de olijven is het wat mij betreft al zout genoeg. Drizzle er tot slot lekker wat olijfolie over en zet de schaaltjes 20 minuten in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven.
 4. Serveer de feta met tomaat rechtstreeks uit de oven en geef er wat vers brood bij.

  Eet smakelijk!

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering