Feestelijke voorgerechten waar je de show mee steelt. Mooi, lekker en soms ook verrassend. Bekijk de lijst, kies jouw favoriet en geniet!

Feestelijke voorgerechten

De kerstdagen staan weer voor de deur, hoog tijd om na te denken over het kerstdiner. Een goed begin is het halve werk luidt het gezegde. Dat geldt zeker ook voor etentjes. Met een mooi en lekker voorgerecht zet je de toon voor de rest van de avond.

Ik verzamelde 7 feestelijke voorgerechten waar je zeker de show mee steelt. Soms verrassend, soms klassiek maar altijd erg lekker en een lust voor het oog. Enne, niet alleen voor tijdens de kerstdagen zijn dit lekkere voorgerechten. Maak de gerechtjes dus vooral ook op andere (feestelijke) momenten in het jaar.

Om je te helpen je gehele menu samen te stellen heb ik ook 7 feestelijke
* hoofdgerechten met vlees of vis,
* vegetarische gerechten en
* desserts voor je verzameld. Om de puntjes om de i te zetten check je ook even mijn tips voor het feestelijk dekken van je eettafel.

1

Garnalencocktail

Een makkelijk maar zeer geliefd voorgerecht met Hollandse garnaaltjes en whiskysaus.
Bekijk het recept…
Garnalencocktail - Een makkelijk maar zeer geliefd voorgerecht met Hollandse garnaaltjes en whiskysaus.
2

Avocadomousse met rivierkreeftjes

Feestelijk en smaakvol voorgerechtje. Super makkelijk te maken met verrassende ingrediënten.
Bekijk het recept…
Avocadomousse met rivierkreeftjes - Feestelijk en smaakvol voorgerechtje. Super makkelijk te maken met verrassende ingrediënten.
3

Tomatentartaar of vegetarische steak tartaar

Zo waanzinnig lekker dat zelfs verstokte carnivoren het vlees niet missen. Dit wil je proeven!
Bekijk het recept…
Tomatentartaar of vegetarische steak tartaar - Zo waanzinnig lekker dat zelfs verstokte carnivoren het vlees niet missen. Dit wil je proeven!
4

Tompouce van sesamkrokantje en gerookte zalm

Feestelijk voorgerecht van gerookte zalm, licht zoet sesamkrokantje en pittige wasabimayonaise. Leuk recept om zelf te maken!
Bekijk het recept…
Feestelijk voorgerecht van gerookte zalm, licht zoet sesamkrokantje en pittige wasabimayonaise. Leuk recept om zelf te maken!
5

Pasteitjes met eierragout

Lekkere variatie op de klassieke pasteibakjes met runder- of kipragout. Makkelijk te maken!
Bekijk het recept…
Pasteitjes met eierragout - Lekkere variatie op de klassieke pasteibakjes met runder- of kipragout. Makkelijk te maken!
6

Calamari van koningsoesterzwam

Vegetarisch voorgerecht dat minstens zo lekker is als de originele inktvisringetjes. Echt eens maken!
Bekijk het recept…
Calamari van koningsoesterzwam - Vegetarisch voorgerecht dat minstens zo lekker is als de originele inktvisringetjes. Echt eens maken!
7

Geitenkaasmousse met geroosterde paprika

Lekker als voorgerecht en in miniversie geserveerd op een crouton perfect als luxe borrelhapje of amuse.
Bekijk het recept…
Geitenkaasmousse met geroosterde paprika - Lekker als voorgerecht en in miniversie geserveerd op een crouton perfect als luxe borrelhapje of amuse.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *