Feestelijke hoofdgerechten met vlees of vis
Tijdens een etentje pak ik graag een beetje uit met het hoofdgerecht. Het mag net iets luxer, net iets mooier en net iets feestelijker zijn dan normaal. Ik ging voor je aan de slag en selecteerde 7 feestelijke hoofdgerechten met vlees en vis voor je. Liever een vegetarisch gerecht? Kijk dan even naar mijn overzicht met 7 feestelijke vegetarische recepten.
Om je te helpen je gehele menu samen te stellen heb ik ook een overzicht met feestelijke voorgerechten. Om de puntjes om de i te zetten check je ook mijn overzicht met feestelijke desserts en tips voor het feestelijk dekken van je eettafel. Alvast een fijn en gezellige etentje. Eet smakelijk!
1
Beenham met honing-mosterd marinade
Recept voor slow roasted beenham gemarineerd met honing, mosterd en een beetje verse tijm. Heerlijk sappige en mals.
Bekijk het recept…
2
Rosbief met siroop van rode port
Klassiek stuk vlees op smaak gebracht met za’atar en geserveerd met een heerlijk portsiroop.
Bekijk het recept…
3
Kip cordon bleu
Kipfilet gevuld met ham en gesmolten kaas in een krokant jasje. Ik leg je uit hoe je zelf de lekkerste kip cordon bleu maakt. Makkelijker dan je denkt!
Bekijk het recept…
4
Stoofvlees met sherry en knolselderijpuree
Iers rundvlees met mediterrane invloeden. Low and slow gestoofd voor een boterzacht resultaat.
Bekijk het recept…
5
Vis met tomaten, kappertjes en knoflook
Gezonde en kleurrijke ovenschotel die niet alleen erg lekker is maar ook nog eens zo op tafel staat!
Bekijk het recept…
6
Kabeljauw met tomaten-wijnsaus
Zachte witvis met een smaakvolle tomaten-wijnsaus. Met pasta of noodles erbij heb je een heerlijke maaltijd.
Bekijk het recept…
7
Bavette met gegrilde groenten en Fleur de Sel
Pure smaken met een pure finishing touch: verse tijm blaadjes en wat La Baleine Fleur de Sel.
Bekijk het recept…