Feestelijke desserts
Een etentje zonder toetje is voor mij niet compleet. Door de weeks eet ik graag een schaaltje (Griekse) yoghurt met dadelsiroop of ik pureer yoghurt in de blender met wat vers fruit. Na een etentje mag het van mij van wat feestelijker. Met chocolade, meringue of een bolletje ijs bijvoorbeeld.
Voor onderstaand overzicht verzamelde ik een zevental feestelijke desserts die ik na een gezellige etentje graag op tafel zet. Kijk, geniet en kies iets lekkers. En hoe je dat dan noemt: toetje, dessert of nagerecht maakt mij niet zoveel uit. Zelf gebruik ik het woord toetje graag voor het doordeweekse nagerecht. Na een etentje noem ik vaak een dessert. Ach, what’s in a name, zolang het maar lekker is toch?
Om je te helpen je gehele menu samen te stellen heb ik ook 7 feestelijke
* voorgerechten,
* hoofdgerechten met vlees of vis en
* vegetarische gerechten voor je verzameld. Om de puntjes om de i te zetten check je ook even mijn tips voor het feestelijk dekken van je eettafel.