Feestelijke citroen tiramisu
Op zoek naar een feestelijk en erg lekker toetje dat niet moeilijk is om te maken? Zoek niet verder en ga aan de slag met deze citroen tiramisu. De combinatie van mascarponeroom en lemon curd is een match made in heaven. Romig, zoet en het friszure van de lemon curd. Echt, dit dessert wil je proeven.
Citroen tiramisu in een glaasje
Extra feestelijk maak je het door de tiramisu in glazen te serveren. Bijvoorbeeld champagne coupes zodat je de laagjes mooi kunt zien. Om het helemaal af te maken serveer je de glazen samen met shotglaasjes limoncello en wat cantuccini op een mooie serveerplank. Doe net als de Italianen en doop de cantuccini in de limoncello. Ohhh, mij loopt het water al in de mond.
Het fijne van dit toetje is dat het voor iedereen geschikt is. Er zitten namelijk geen rauwe eieren in wat bij ‘gewone’ tiramisu wel het geval is. Naar keuze gebruik je limoncello met of zonder alcohol. Kortom, echt iedereen kan genieten van deze feestelijke citroen tiramisu.
Feestelijke citroen tiramisu
Ingrediënten:
- 100 ml slagroom
- 100 gr mascarpone
- limoncello
- zeste van 1/3 citroen, biologisch
- 15 gr suiker
- 8 lange vingers
lemon curd
Voor de garnering:
- pistache nootjes, gehakt
- takjes munt
Aan de slag:
- Schep de suiker en citroenzeste door elkaar. Laat het liefst een paar uur staan om de smaken goed in te laten trekken.
- Klop de slagroom met de citroensuiker bijna stijf, schep de mascarpone erbij en mix tot een stevige room. Schep in een spuitzak met rond spuitmondje ø 13mm. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Snij de lange vingers doormidden en dompel in de limoncello. De koekjes moeten lekker wat limoncello opnemen en zacht worden maar sompig en doorweekt is iets teveel van goede. Ergens daar tussenin dus.
- Schep wat lemon curd in het glas, leg er 2 stukjes lange vingers op, spuit er een laagje mascarponeroom op en herhaal de laagjes lemon curd, lange vingers, mascarponeroom en eindig met een lepeltje lemon curd. Laat tot gebruik opstijven in de koelkast.
- Top vlak voor gebruik af met gehakte pistache nootjes en een takje munt. Serveer met een shotglaasje limoncello en wat cantuccini om erin te dopen.Eet smakelijk!
Tips:
- De champagne coupes, shotglaasjes, cantuccini en serveerplank shopte ik online bij Xenos.
- De diepgroen gekleurde pistachenootjes zijn van KoRo.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Deze blogpost heb ik geschreven in samenwerking met Xenos.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.