Start je dag goed met deze voedzame en eiwitrijke mugcake! Snel gemaakt en ontzettend lekker. Ook ideaal als gezonde lunch of tussendoortje.

Eiwitrijke mugcake met warme appeltjes

Start je dag goed met deze voedzame en eiwitrijke mugcake! Snel gemaakt en ontzettend lekker. Ook ideaal als gezonde lunch of tussendoortje.
Direct naar het recept
Start je dag goed met deze voedzame en eiwitrijke mugcake! Snel gemaakt en ontzettend lekker. Ook ideaal als gezonde lunch of tussendoortje.

Eiwitrijke mugcake met warme appeltjes

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 mugcake

Ingrediënten: 

Voor de eiwitrijke mugcake:

  • 1 ei
  • 1 banaan, goed rijp
  • 2 eetlepels havermout
  • 15 gr eiwitpoeder, ± 1 royale eetlepel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • mespunt bakpoeder

Voor de garnering:

  • 1 appel
  • speculaaskruiden, naar smaak
  • roomboter of ghee
  • jam, naar keuze
  • zadenmix

Keukengerei:

  • 1 hittebestendig schaaltje
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Was de appel, verwijder het klokhuis, snij in blokjes en voeg naar smaak speculaaskruiden toe. Bak met wat boter of ghee in een koekenpan tot de appeltjes gekleurd en lekker zacht zijn.
  • Voeg ei, havermout, eiwitpoeder, speculaaskruiden en bakpoeder bij elkaar in het hittebestendige schaaltje. Voeg 2 eetlepels water toe en roer goed door elkaar. Prak de banaan met een vork op een snijplank en meng door de massa.
    Start je dag goed met deze voedzame en eiwitrijke mugcake! Snel gemaakt en ontzettend lekker. Ook ideaal als gezonde lunch of tussendoortje.
  • Zet het schaaltje in de magnetron en bak 3 minuten op vol vermogen.
    Tip: de mugcake is gaar als de randen los zijn van het schaaltje.
    Start je dag goed met deze voedzame en eiwitrijke mugcake! Snel gemaakt en ontzettend lekker. Ook ideaal als gezonde lunch of tussendoortje.
  • Neem het schaaltje uit de magnetron, laat heel even staan en keer dan om op een bord. Garneer met de gebakken appeltjes, jam en zadenmix.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Voor de jam gebruikte ik mijn zelfgemaakte jam van blauwe bessen, appel en kaneel.  Chiajam is ook een favoriet van mij.
  2. Ik gebruik plantaardig en biologisch eiwitpoeder van Faunus Nutrition. Dit eiwitpoeder is als enige in Nederland voorgefermenteerd. Wat het voordeel daarvan is lees je in mijn artikel Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Ik leg het je uit je leest daar ook waarom ik -ondanks een gezond eetpatroon- voorstander ben van het gebruik van eiwitpoeder.
  3. Vind je het lastig om te starten met het gebruik van eiwitpoeder, twijfel je over de smaak of wil je het gewoon eens uitproberen? Faunus Nutrition heeft een 7-dagen challenge pakket. Je bestelt een verpakking voor 7 dagen en wordt elke dag via de mail meegenomen in het gebruik van eiwitpoeder. Inclusief elke dag een ander recept. De challenge is beschikbaar in de smaken naturel en vanille.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

Dit recept bevat affiliate links.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept