Eiersalade - Deze eiersalade is heerlijk op brood bij het ontbijt of de lunch maar doet het ook goed op een toastje bij de borrel.

Eiersalade

Deze eiersalade is heerlijk op brood bij het ontbijt of de lunch maar doet het ook goed op een toastje bij de borrel.
Direct naar het recept

Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei. Wie is er niet groot geworden met dit oude paasliedje. En dan op 1e paasdag ’s ochtends al vroeg wakker zijn omdat je paaseieren mocht gaan zoeken. Had jij je mandje snel vol met gevonden eieren?

Hoe dan ook, pasen zonder eieren is geen pasen. En wat doe je met al die eieren nadat de kids ze hebben gezocht? Heel simpel: een grote kom eiersalade maken. Lust eigenlijk iedereen wel en staat zo op tafel.

Eiersalade - Deze eiersalade is heerlijk op brood bij het ontbijt of de lunch maar doet het ook goed op een toastje bij de borrel.

Eiersalade

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 1 schaaltje

Ingrediënten: 

  • 4 hard gekookte eieren
  • 1 eetlepel goede mayonaise
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • ½ eetlepel fijne mosterd
  • 1 eetlepel fijn gehakte bieslook
  • peper en zout
  • naar keuze: worcestershire sauce

Aan de slag:

  • Roer in een schaal de mayonaise, yoghurt, mosterd en bieslook tot een mooie saus.
  • Pel de eieren en snij ze in kleine stukjes. Om een ei in mooie kleine blokjes te snijden gebruik ik doorgaans een eisnijder. Leg het ei in de breedte in de snijder en maak plakjes, draai het ei een slag zodat de snijder nu in de lengte snijdt en klap de snijder dicht. Je hebt nu reepjes. Draai het ei nogmaals een slag (om de lengteas), opnieuw snijden en je hebt mooie blokjes.
  • Voeg de eieren bij de saus, schep door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Eventueel kan je ook enkele druppels worcestershire sauce toevoegen. Eiersalade is lekker op brood of op een toastje bij de borrel.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Erg lekker met uitgebakken spek:
    • snij uitgebakken spek klein en roer door de eiersalade.
    • beleg een halve pistolet met plakjes uitgebakken spek en schep er wat eiersalade op. Bestrooi tot slot met wat gesneden bieslook.
  2. Geef de eiersalade eens een twist en roer er een beetje pikant kerriepoeder of wat chilipoeder door.
  3. Ook waanzinnig lekker: eiersalade met kaas en truffel mayonaise.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept