Header Overetengesproken.nl
Eiersalade met kaas en truffel mayonaise

Eiersalade met kaas en truffel mayonaise

met Geen reacties
108 Shares

Van eiersalade kan je niet genoeg variaties hebben vind ik altijd. Toen ik laatste een potje truffel mayonaise kreeg wist ik gelijk dat ik eiersalade met kaas en truffel mayonaise zou maken. Want alsof het zo had moeten zijn had ik ook nog een verpakking Beemster 30+ kaas liggen. Smeer de eiersalade op een cracker, boterham of broodje en je hebt een heerlijke lunch. Op toast of plakje stokbrood heb je er een fijn borrelhapje aan.

Om de eiersalade extra lekker te maken voegde ik wat fijngesneden prei toe. Rauwe prei vind ik vaak erg scherp. Mijn oplossing is om er wat kokend water over te gieten. Je kookt de prei niet maar haalt wel net het rauwe en scherpe eraf. Kost weinig moeite maar de prei smaakt er een stuk beter door. Door mayonaise te combineren met Griekse yoghurt maak je de salade net iets minder vet zonder in te leveren op de smaak. De 30+ Beemster kaas maakt het vervolgens af.

Eiersalade met kaas en truffel mayonaise - Makkelijk en snel te maken. Extra lekker door de fijngesneden prei, minder vet door een lepeltje Griekse yoghurt.

Eiersalade met kaas en truffel mayonaise

Makkelijk en snel te maken. Extra lekker door de fijngesneden prei, minder vet door een lepeltje Griekse yoghurt.
Hoeveelheid 1 schaaltje eiersalade

Ingrediënten

 • 3 hardgekookte eieren
 • 2 plakken jong belegen Beemster kaas 30+ (± 50 gr)
 • 3 eetlepels truffel mayonaise
 • 1 eetlepels Griekse yoghurt
 • 3-4 cm prei
 • Herbamare

Voor de garnering:

 • bieslook, fijngesneden

Aan de slag

 1. Was de prei en snij ragfijn. Leg de sliertjes prei in een zeef en overgiet een paar keer met kokend water zodat net het rauwe van de prei afgaat. Laat goed uitlekken en schep dan op wat keukenpapier om goed te drogen.
 2. Snij de eieren en de plakjes kaas in kleine stukjes en leg in eens schaal. Schep er de truffelmayo, Griekse yoghurt en 2 eetlepels prei door. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra prei en/of Herbamare.
 3. Schep de eiersalade in een schaaltje en bewaar tot gebruik in de koelkast. Garneer voor gebruik met wat gesneden bieslook. Serveer bij de borrel of gebruik het op een broodje of toast als lunch.

  Eet smakelijk!

Tips

 1. Voor een vollere truffelsmaak kan je de Griekse yoghurt vervangen door een extra eetlepel truffelmayonaise. Je mist dan wel net dat beetje fris dat de yoghurt toevoegt maar dat is mijn persoonlijke smaak.
 2. Maak ter afwisseling ook eens een rechttoe rechtaan eiersalade die je op smaak brengt met mosterd en worcestershire sauce

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering