Makkelijk en snel te maken. Minder vet door een lepeltje Griekse yoghurt.

Eiersalade met kaas en truffel mayonaise

Direct naar het recept Bewaren
Makkelijk en snel te maken. Minder vet door een lepeltje Griekse yoghurt.

Van eiersalade kan je niet genoeg variaties hebben vind ik altijd. Toen ik laatste een potje truffel mayonaise kreeg wist ik gelijk dat ik eiersalade met kaas en truffel mayonaise zou maken. Smeer de eiersalade op een cracker, boterham of broodje en je hebt een heerlijke lunch. Op toast of een plakje stokbrood heb je er een fijn borrelhapje aan.

Om de eiersalade iets lichter te maken gebruik ik zowel mayonaise als Griekse yoghurt. Minder vet maar je levert niets in op de smaak. Als je dan ook nog oude 30+ Beemster kaas gebruikt maak je het helemaal af.

Makkelijk en snel te maken. Minder vet door een lepeltje Griekse yoghurt.

Eiersalade met kaas en truffel mayonaise

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 1 schaaltje eiersalade

Ingrediënten: 

  • 3 hardgekookte eieren
  • 50 gr kaas
  • 3 eetlepels truffel mayonaise
  • 1 eetlepels Griekse yoghurt
  • bieslook, fijngesneden
  • Herbamare

Voor de garnering:

  • bieslook, fijngesneden

Aan de slag:

  • Snij 3 hardgekookte eieren en 50 gr kaas in kleine stukjes en leg in eens schaal. Schep er 3 eetlepels truffel mayonaise, 1 eetlepels Griekse yoghurt en bieslook (naar smaak) door. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra bieslook en/of Herbamare.
    Tip: Herbamare kan je prima vervangen door 'gewoon' zout. Je mist dan wel die extra touch die Herbamare geeft.
  • Schep de eiersalade in een schaaltje en bewaar tot gebruik in de koelkast. Garneer voor gebruik met wat vers gesneden bieslook. Serveer bij de borrel of eet het als lunch op een broodje of cracker.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Voor een vollere truffelsmaak kan je de Griekse yoghurt vervangen door een extra eetlepel truffelmayonaise. Je mist dan wel net dat beetje fris dat de yoghurt toevoegt maar dat is mijn persoonlijke smaak.
  2. Maak ter afwisseling ook eens een rechttoe rechtaan eiersalade die je op smaak brengt met mosterd en worcestershire sauce.
  3. Ik maak het mezelf graag makkelijk en gebruik 2 plakken voorgesneden Beemster kaas. Oude 30+ is een favoriet. Sinds kort is ook de Royaal in voorgesneden plakken verkrijgbaar. Smaakt ook top in de eiersalade!

Recept video:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept