Header Overetengesproken.nl
Ei-broodjes

Ei-broodjes

 |  Geen reacties
10 Shares

Meestal lunch ik heel eenvoudig. Een bord muesli met yoghurt of een paar volkoren boterhammen. Maar soms spring ik uit de band en maak ik ei-broodjes. Warme boterhammen uit de oven, belegd met eierragout en een lekkere laag geraspte kaas.

Ei-broodjes maak ik ook graag op een luie zaterdagavond. Heerlijk hartig, makkelijk te bereiden en toch een warme hap op mijn bord. Voor de vitaminen maak ik er dan nog een groot glas vruchten smoothie bij.

Ei-broodjes - Heerlijk als lunch maar ook perfect voor een lazy evening.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 hard gekookte eieren
  • 4 (volkoren) boterhammen
  • 20 gr roomboter
  • 30 gr bloem
  • 250 ml halfvolle melk
  • geraspte jong belegen kaas
  • paprikapoeder
  • zout en peper
  • naar keuze: worcestershire sauce

Aan de slag

Maak van de boter, bloem en melk een bechamelsaus. Smelt daartoe de boter in een pan, voeg de bloem toe zodra de grootste bellen wegtrekken en roer flink zodat de bloem alle boter opneemt. Laat enkele minuten garen. Roer zo nu en dan om aanbranden te voorkomen.

Voeg in kleine beetjes de melk toe. Voeg pas weer nieuwe vloeistof toe als de vorige volledig is opgenomen. Blijf steeds goed roeren om klontjes te voorkomen.

Breng de bechamelsaus op smaak met iets zout en peper. Voor extra smaak voeg ik ook altijd wat worcestershire sauce toe. Als je dat niet hebt of niet van die smaak houdt, laat je het gewoon achterwege. Maak het vooral niet te zout want er komt straks nog kaas over de boterhammen.

Pel de eieren, snij in kleine blokjes en schep door de saus. Met een eisnijder kan je een ei snel en makkelijk in blokjes snijden. Leg het ei in de breedte in de snijder en snij in plakjes, draai het ei een slag zodat de snijder nu in de lengte snijdt en klap de snijder dicht. Je hebt nu reepjes. Draai het ei nogmaals een slag (om de lengteas), opnieuw snijden en je hebt mooie blokjes.

Toast de boterhammen licht in een broodrooster. Laat even afkoelen om te voorkomen dat het vocht niet weg kan onder de ragout en de boterhammen weer zacht worden.

Leg de afgekoelde boterhammen op een met aluminium- of teflon bakfolie bekleed bakblik en verdeel de ragout over de boterhammen.

Bedek de boterhammen met een flinke laag geraspte kaas, bestrooi met wat paprikapoeder en schuif onder een gloeiend hete grill. Haal de ei-broodjes uit de oven als de kaas gesmolten is en mooi begint te kleuren. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Tip: Ook lekker met kerrie. Doe wat kerriepoeder bij de boter in de pan en laat dit even doorwarmen. Als alles lekker begint te ruiken, voeg je de bloem toe en volg je verder het recept.

Geef een reactie