Eggs benedict - Gepocheerd ei, uitgebakken bacon en een royale schep Hollandaise saus. Dit feestelijke ontbijtje wil je hebben...

Eggs benedict

Gepocheerd ei, uitgebakken bacon en een royale schep Hollandaise saus. Dit feestelijke ontbijtje wil je hebben...
Direct naar het recept

Een fluffy beschuitbol, uitgebakken bacon en een gepocheerd eitje waarvan het dooier bij het aansnijden traag over de bacon en het broodje vloeit. En dan vergeet ik nog de romige Hollandaise saus die als een warme deken over het gepocheerde ei ligt. Ontbijten met eggs benedict is denk ik één van de meest luxe en lekkere manieren om je dag te beginnen.

Terwijl het nog stil is in huis op m’n gemakje rommelen in de keuken. Daar kom ik dus echt helemaal van tot rust. Eggs benedict lenen zich perfect voor zo’n lazy sunday morning. Niet dat het moeilijk is om te maken maar het vraagt wel even wat tijd. Als Michel, gewekt door de geuren van gebakken bacon, komt kijken wat ik aan het maken ben is de tafel inmiddels mooi gedekt. Terwijl hij aan tafel gaat zitten maak ik het ontbijt nog snel even af…

Eggs benedict - Gepocheerd ei, uitgebakken bacon en een royale schep Hollandaise saus. Dit feestelijke ontbijtje wil je hebben...
Eggs benedict ontbijt op bed

Het perfecte ontbijt op bed

Met een mooie serveerplank, enkele weckpotjes, mooi servies en volop huisgemaakte lekkernijen serveer je een fijn ontbijt. Staat niet alleen mooi maar leent zich ook perfect om op een luie zondagochtend van te genieten op bed. Maak wat fruitsalade, pers wat vers sinaasappelsap en vul weckpotjes met yoghurt, een lepeltje jam en top af met wat granola. Met een mandje vers gebakken kaiserbroodjes of krentenbolletjes maak je de ontbijtplank af. Ga je voor ultieme luxe maak dan eggs benedict en geef er een glaasje bubbels bij. Wedden dat je indruk maakt?

De serveerplank en bamboe bordjes, weckpotjes en -flesje, placemat en bamboe lepeltjes in de foto shop je heel gemakkelijk -online- bij Xenos. Nog los van een ontbijt op bed is het sowieso handig om enkele weckpotjes en -flesjes in huis te hebben. In de flesjes maak en bewaar ik graag dressings. Kleine weckpotjes gebruik ik om kruiden en mijn desemstarter in te bewaren en grotere weckpotten vul ik geregeld met mijn ontbijt of lunch voor de volgende dag. Prima alternatief voor een lunchbox.

Eggs benedict - Gepocheerd ei, uitgebakken bacon en een royale schep Hollandaise saus. Dit feestelijke ontbijtje wil je hebben...

Eggs benedict

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 2 verse biologische eieren, op kamertemperatuur
  • 2 beschuitbollen
  • bacon, naar smaak
  • ½-1 recept Hollandaise saus
  • bieslook, fijngesneden

Aan de slag:

  • Maak de Hollandaise saus volgens het recept en hou warm.
  • Pocheer de eieren 3-4 minuten in water dat tegen net de kook aan is. Het eiwit moet mooi gestold zijn maar de dooier nog niet. Het is de bedoeling dat de dooiers stroperig en romig worden zodat ze traag vloeien als je ze aansnijdt.
    Tip: Gepocheerde eieren kan je nog even warm houden door ze in een schaal met warm water te leggen. Zolang het water niet warmer is dan 50ºC garen de eieren niet verder.
    Tip: Ik pocheer eieren graag in een koekenpan met water dat net tegen de kook is. Breek een koud ei boven een schaaltje en laat voorzichtig in het warme water glijden.
  • Bak de bacon uit en leg op de gehalveerde beschuitbollen. Leg de gepocheerde eieren er bovenop, verdeel de Holandaise saus erover en bestrooi met wat bieslook. Serveer direct zodat de eggs benedict nog lekker warm zijn.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. In plaats van bacon kan je ook (warm) gerookte zalm of boerenham gebruiken.
  2. Als alternatief voor een gepocheerd ei kan je natuurlijk ook een zacht gekookt eitje gebruiken.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Xenos.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept