Drinkyoghurt - Frisse drank van yoghurt en fruit. Met dit recept maak jij voortaan zelf de lekkerste suikervrije drinkyoghurt met verse ingrediënten.

Drinkyoghurt

Frisse drank van yoghurt en fruit. Met dit recept maak jij voortaan zelf de lekkerste suikervrije drinkyoghurt met verse ingrediënten.
Direct naar het recept

Ken je dat, ineens heb je zin in iets lekkers en tegelijk denk je oh jee ik moet nu niet gaan snoepen want dan stop ik vandaag niet meer. Op dat soort momenten haast ik mij naar de keuken, pak wat fruit van de fruitschaal en doe dat samen met wat yoghurt in de blender. In mum van tijd heb ik dan een heerlijk verse drinkyoghurt die mijn (lekkere) trek stilt en mij tegelijk van de nodige vitamines voorziet.

Drinkyoghurt kan je met alle soorten fruit maken. Kies dus vooral de fruitsoorten die je lekker vindt. Om het drinkbaar te houden voeg ik graag sappige fruitsoorten toe zoals peer en appel. En voor een extra fris tintje of als tegenhanger tegen overrijpe en zoete bananen voeg ik altijd wat limoen- of citroensap toe. Naast de flinke dosis vitamine C helpt dit sap ook tegen het bruin kleuren van de drinkyoghurt. En mijn laatste tip is om magere yoghurt te gebruiken. Magere yoghurt is de dunste en meest vloeibare yoghurt en dus perfect om een lekkere drink en gezonde mee te maken.

Drinkyoghurt - Frisse drank van yoghurt en fruit. Met dit recept maak jij voortaan zelf de lekkerste suikervrije drinkyoghurt met verse ingrediënten.

Drinkyoghurt

Waardeer dit recept
Hoeveelheid: 3 glazen

Ingrediënten: 

  • 300 ml magere yoghurt
  • 2 bananen
  • 1 peer, geschild
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • sap van 1 limoen

Aan de slag:

  • Doe de yoghurt, bananen, geschilde peer, kokos en limoensap in de blender en mix tot een gladde drank.
  • Schenk de drinkyoghurt in een karaf en/of een paar mooie glazen, geef er mooie rietjes bij en geniet.
    Proost!

Tips:

Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook eens deze verfrissende Indiase yoghurtdrankjes.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept
2 reacties

  1. Ook lekker met melk kefir en is goed voor je darmen!