De perfecte borrelplank vol heerlijke hapjes - Zin in een fijne borrel? Ga aan de slag met mijn tips en geniet van de ultieme borrelplank.

De perfecte borrelplank vol heerlijke hapjes

Zin in een fijne borrel? Ga aan de slag met mijn tips en geniet van de ultieme borrelplank.
Direct naar het recept

De perfecte borrelplank

Op zondag borrelen we graag met een uitgebreide borrelplank. Gezellig in de zithoek genieten van heerlijke hapjes en een lekker drankje. Een traditionele borrelplank vol kaasjes, toastjes en stukjes worst vind ik snel heel machtig. Ik zet daarom ook graag schaaltjes met smeersels zoals hummus en baba ganoush op de borrelplank. Lijkt jou dat ook wat? Ga dan snel aan de slag met mijn tips voor een borrelplank vol heerlijke hapjes.

Meer dan alleen kaasjes en worst

Waar ik eerder gerust een plank vol kaasjes op tafel zette kies ik tegenwoordig graag voor 1 goed kaasje -bijvoorbeeld een brie de meaux- en vul dat aan met verschillende hapjes en rauwkost. Valt minder zwaar en je hebt wat te kiezen en te proeven. Naast de eerder genoemde hummus en baba ganoush zijn carpaccio wraps en knoflookolijven favoriet bij ons. Met wat olijven, nootjes en een schaaltje chips erbij zet je een gevarieerde borrelplank op tafel.

De olijven meng ik op zaterdag met de knoflook en oregano. Vaak schuif ik rond etenstijd een aubergine in de oven zodat ik na het eten nog snel de baba ganoush en hummus kan maken. Tip: gebruik voor de hummus eens Lima bonen in plaats van kikkererwten en garneer met zoete paprika druppels. Geeft een net wat andere smaak aan de hummus, echt heel erg lekker!

De perfecte borrelplank vol heerlijke hapjes - Zin in een fijne borrel? Ga aan de slag met mijn tips en geniet van de ultieme borrelplank.

Voorbereiding is het halve werk

Terwijl Michel aan het hardlopen is maak ik op zondagochtend het sriracha dipsausje voor de chips en de carpaccio wraps. ’s Middags vul ik de borrelplank -ik noem het ook graag een tapasplank- met kleurrijke schaaltjes en kommetjes in verschillende afmetingen en leg de rest van de hapjes ernaast.

De handvaten aan mijn borrelplank maken ‘m super praktisch: ik draag ‘m zonder enige moeite vanuit de keuken naar de tafel. Met een lekkere cocktail of mocktail in feestelijke gin tonic glazen maak ik onze borrel compleet. Geniet jij binnenkort ook van zo’n heerlijke borrelplank vol hapjes?

De perfecte borrelplank vol heerlijke hapjes - Zin in een fijne borrel? Ga aan de slag met mijn tips en geniet van de ultieme borrelplank.

De perfecte borrelplank vol heerlijke hapjes

2 stemmen, stem ook
Hoeveelheid: 1 goed gevulde borrelplank

Ingrediënten: 

  • ½ portie baba ganoush
  • ½ portie hummus
  • 1 carpaccio wrap, in stukjes gesneden
  • schaaltje knoflookolijven
  • paar knoflookteentjes in azijn of pekel
  • stukje brie
  • paar plakjes Italiaanse vleeswaren
  • trosje druiven, pitloos
  • schaaltje chips
  • handje nootjes
  • zoutjes, naar smaak
  • toastjes
  • tomaatjes
  • komkommer

Voor het dipsausje:

  • Tabasco sriracha, naar smaak
  • yoghurt
  • mayonaise
  • paprikapoeder

Aan de slag:

  • Maak de dag tevoren de baba ganoush, hummus en knoflookolijven. Vroeg aan de knoflookolijven enkele knoflookteentjes toe. Bewaar alles in de koelkast.
  • Meng 's ochtends wat yoghurt, mayonaise en sriracha saus tot een dipsausje en maak de carpaccio wrap.
  • Pak de borrelplank, zet er de schaaltjes baba ganoush en hummus op. Snij de wrap in stukjes en leg samen met het kaasje en een trosje druiven erbij. Rol de Italiaanse vleeswaren tot roosjes en leg ook op de plank. Vul de plank aan met rauwkost, toastjes, zoutjes en nootjes. Plaats op een apart bordje de schaal met chips. Garneer het sausje met wat paprikapoeder en zet bij de chips op het bordje.
  • Schenk wat te drinken in en roep iedereen bij elkaar voor de borrel.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Voordat je nu denkt dat je langs allerlei dure delicatessenwinkels moet: de paprika druppels, Tabasco sriracha, Lima bonen, pijnboompitten, meergranen tortilla wraps, olijven en knoflookteentjes shopte ik net als de schaaltjes, kommetjes, borrelplank en glazen bij Xenos. Maak het jezelf gemakkelijk en neem gelijk ook een potje pesto mee voor in de wraps.
  2. Zin in een warm hapje op de borrelplank? Maak Spaanse gehaktballetjes, vindt eigenlijk iedereen wel lekker.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deze blogpost heb ik geschreven in samenwerking met Xenos.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

4,50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept