Culinaire cadeautjes die je graag geeft én krijgt - Alle tips zijn online te bestellen. Je hoeft niet dus eens de deur uit!

Verrassende cadeautips voor de feestdagen

De feestdagen komen in zicht en je bent aan het nadenken over de cadeaus die je dit jaar wilt geven. Of wat je op eigen verlanglijstje zet. Ik vind het ieder jaar weer een uitdaging, we hebben immers al zoveel. Om je te helpen heb ik een aantal van mijn persoonlijke favorieten voor je verzameld.

Cadeaus die net even anders zijn dan doorsnee. Leuk om te geven èn leuk om te krijgen. Veel is comfortabel online te shoppen. Wel zo makkelijk in deze toch al zo drukke weken met Sinterklaas en Kerst. Lees snel verder en laat je inspireren…

Cadeautips voor de feestdagen

Voor de liefhebbers van keukengadgets: bamix-accessoires

Ben jij of ken jij iemand die in de keuken graag praktische en stijlvolle hulpmiddelen gebruikt? Met de accessoires van Bamix, zoals de Scraper, Cleaning Brush, Spoon Holder en Small Spatula maak je elke kookliefhebber blij.

Met de Scraper verwijder je met het grootste gemak de laatste restjes uit de bamix processormolen of SliceSy. De Cleaning Brush maakt niet alleen je Bamix eenvoudig schoon, je verwijdert ook in een handomdraai het opzetstuk. Met de siliconen Spoon blijft je aanrecht tijdens het koken spik en span. De Small Spatula tot slot is een manusje van alles. Roer ermee door je pan, werk/strijk er gerechten mee af, gebruik ‘m als schraper, echt, je kunt er van alles mee.

Met de bamix accessoires vul je niet alleen de staafmixer aan, je haalt er ook een hoop gemak mee in huis. En de prijzen zijn ook heel aantrekkelijk en liggen tussen de € 3,50 en € 7,90 per accessoire. Wil je jouw cadeau nog wat extra’s geven? Maak er een leuk pakketje met een kookboek en ingrediënten voor een heerlijk gerecht of hapje van.

Voor de wijndrinker: Wijnglazen van de Royal Leerdam Experts’ Collection

Je hebt een goede fles wijn gekregen of in huis gehaald. Vol verwachting schenk je een glas in, je neemt een slok en de smaak valt tegen. Herkenbaar? Ons is het geregeld overkomen. Tot ik ontdekte dat het wijnglas een grote rol speelt. Sindsdien proeven wij nieuwe wijn altijd in tenminste 2 verschillende glazen. Zo bijzonder om te ervaren wat de vorm van het wijnglas doet met je smaakbeleving.

Voor elke wijn een eigen glas in de kast is niet handig. Royal Leerdam heeft met de Experts’ Collection een ideale oplossing. Deze serie van 6 verschillende glazen is elegant en eigentijds met dunne laser gesneden drinkranden. De kelken zijn zo ontworpen dat ze de karakteriserende eigenschappen van de wijn benadrukken.

Kijk naar het type wijn dat je schenkt en kies een passend glas. Kies niet langer op basis van rood of wit maar veel meer op karakteristieken zoals Licht & Fris, Fruitig & Soepel, Vol & Rijp of Krachtig & Kruidig. Voor Mousserend is er een apart glas. Het multifunctionele glas zonder steel is zowel voor wijn als water te gebruiken. Alle glazen zijn geschikt voor de vaatwasser.

Onze tip: proef elke wijn in tenminste 2 verschillende glazen en ontdek verschillen in smaak en geur. Ervaar het, keer op keer, ga ermee spelen en ontdek je eigen voorkeuren. Meer weten over de invloed van je wijnglas op de smaakbeleving? Lees mijn achtergrondartikel Heeft de vorm van je wijnglas invloed op de smaakbeleving?

Hoe leuk is het om tijdens de feestdagen je tafelgenoten te verrassen met een proeverij van 1 wijn in meerdere glazen. Ook een super leuk cadeau voor wijnliefhebbers. De Royal Leerdam Experts’ Collection is verkrijgbaar bij groothandels en online (o.a. bij bol.com). De prijs per doos glazen varieert van € 24,95 tot € 30,95

Voor de zoetekauw: Leonidas Adventskalender en kerstballetjes in feestelijk blik

24 dagen lang elke dag genieten van een heerlijke Leonidas bonbon. Met de Leonidas Adventskalender is aftellen naar de de kerstdagen nog nooit zo lekker geweest. Ik heb de kalender in huis en kan niet wachten tot het 1 december is. Dat wordt elke dag een feestje. De Adventskalender is verkrijgbaar voor € 19,90.

En hoe leuk is een Leonidas blik met 36 kleurrijk verpakte chocolade kerstballetjes. Met maar liefst 13 smaken valt er veel te proeven. Het herbruikbare blik kan je na de feestdagen gebruiken als koektrommel, lepelpot, pennenbak en wat dies meer zij. Het metalen blik met kerstballetjes (36 stuks) is verkrijgbaar voor € 20,90.

Tip: hoe lekker is het om comfortabel op de bank met een warme mok koffie, thee of chocolademelk te genieten van de Leonidas chocolade. Maak je cadeau persoonlijk door er een mooie mok met een warm en zacht plaid bij te geven.

Voor de kookliefhebber: keramische BK Sublime pannen + kortingsactie bij inlevering oude pan

Pannen met anti-aanbaklaag zijn ideaal. Helaas kleven er veel nadelen aan traditionele anti-aanbaklagen. Ze zijn niet duurzaam en kunnen nadelig zijn voor de gezondheid. Keramische anti-aanbakpannen zijn dé oplossing: 100% veilig en duurzaam. Ik schreef er al eens een verdiepend artikel over. BK heeft sinds kort een prachtige nieuwe serie (Sublime) én een mooie kortingsactie.

Pannen uit de BK Sublime serie hebben een extra sterke Thermolon keramische anti-aanbaklaag die zorgt voor veel kookplezier. Door de roestvrij stalen handvatten kan je de pannen tot 220ºC in de oven gebruiken. De kleuren Cream White en Olive maken de pannen stijlvol en luxueus. Geschikt voor elke type fornuis én vaatwasserbestendig. Kortom, een droomcadeau voor iedere kookliefhebber die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft! Tip: geef er gelijk een handige BK spatel bij.

Ik testte de ø24 cm Sublime koekenpan en maakte er okonomiyaki in. Een top pan waar ik ontzettend blij me ben.

BK heeft tot 23 december 2024 een mooie inruilactie lopen waarbij je oude pan geld waard is. Bij aankoop van een nieuwe BK-pan lever je een oude pan in voor €10 kassakorting. Wat voor pan je inlevert maakt niet uit, zolang het maar een pan is. Check voor meer informatie de actiepagina van BK.

Voor de bakfanaten: PFAS vrije bakvormen

Het nieuwe Bistro bakgerei van GreenPan is een absolute must-have! De bakvormen combineren functionaliteit met duurzaamheid. Voorzien van een PFAS-vrij anti-aanbaklaag en gemaakt van gealuminiseerd staal bakken de vormen gelijkmatig en lossen als een zonnetje. Ik nam de proef op de som met de tulbandvorm. Ik bakte er barmbrack in en ben mega enthousiast.

Naast de tulbandvorm omvat de Bistro serie springvormen, muffinvormen, een broodvorm, quichepan, browniepan, cakevorm en een koekjesplaat. Met een Bistro bakvorm geef je een duurzaam en praktisch cadeau aan iedereen die van bakken houdt!

Kook- en bakboeken

Nieuwe recepten uitproberen, geïnspireerd raken door nieuwe smaken en texturen. Kook- en bakboeken zijn het perfecte cadeau voor iedereen die van koken en bakken houdt. Ik selecteerde 6 favorieten van afgelopen maanden.

Vis van de BBQ – Bart van Olphen

Vis van de BBQ is zo’n kookboek waar het hart van visliefhebbers sneller van gaat kloppen. Naast de meer dan 60 heerlijke visrecepten staat het boek bomvol informatie. Bijvoorbeeld alles over BBQ’s, waar je op moet letten als je vis, schaal- en schelpdieren koopt -zowel vers als uit de diepvries-, bereidingstechnieken, how-to’s en basis ingrediënten voor in je keukenkast.

Of het nu zomer of winter is, met de recepten uit Vis van de BBQ geniet je altijd van een gezonde, smakelijke maaltijd. Een perfect cadeau voor iedereen die zijn vis BBQ-skills wil uitbreiden, ongeacht het seizoen!

Mijn tip: mocht je geen (geschikte) BBQ hebben dan kan je natuurlijk ook je grillpan, skillet of oven gebruiken.

Eén pan, één portie – Eleanor Wilkinson

In Eén pan, één portie laat Eleanor Wilkinson zien dat koken voor jezelf niet saai hoeft te zijn. Speciaal voor eenpersoonshuishoudens -vaak een vergeten groep in kookboeken- deelt ze creatieve en makkelijke recepten die je in één pan maakt. Niet dagenlang hetzelfde eten, geen bergen afwas maar elke dag een kleurrijke en smakelijke maaltijd. Denk aan Provençaalse halloumi of kabeljauw, pasta in bouillon met bonen en spinazie, noedelsalade met pinda’s, lamsgehakt met aubergine en pita, chocoladepotje, banoffeemilkshake en nog veel meer lekkers.

Dit kookboek is de perfecte oplossing voor iedereen die snel, lekker en gevarieerd wil eten. Ideaal voor alleenstaande maar ook super leuk voor iedereen die efficiënt en met smaak wil koken!

Inmaak- en fermenteerbijbel – Simone van Thull

In de Inmaak- en fermenteerbijbel leert Simone van Thull je alles over inmaken en fermenteren. Twee eeuwenoude technieken om groente en fruit langer te kunnen bewaren. Met uitgebreide uitleg, veel tips en meer dan 230 inspirerende recepten gidst Simone je stap voor stap door de processen. Vanaf nu maak je zelf de lekkerste kimchi, zuurkool, piccalilly, gemberbier, vlierbloesemazijn en nog veel meer. Een duurzaam én smakelijk cadeau!

Glutenvrije bijbel – Janneke Vreugdenhil

Met de Glutenvrije bijbel laat Janneke Vreugdenhil zien dat glutenvrij eten allesbehalve saai of beperkend hoeft te zijn. Het is een prachtig naslagwerk voor iedereen met coeliakie of glutenovergevoeligheid. Ook als je geregeld voor andere glutenvrij moet koken is dit een must have. Bomvol heerlijke recepten zoals pizzadeeg, kerststol, blondies, cantuccini, kipschnitzels, hamburgers, bitterballen en kroketten. Met in totaal 230 recepten heb je altijd een lekker recept bij de hand.

Een perfect cadeau voor iedereen die glutenvrij moet eten, maar volop wil genieten van smaak en variatie.

Hot sauce – Freek & Stan Raijmakers

Met Hot sauce duik je in de wereld van vurige smaken en ontdek je de veelzijdigheid van pittige sauzen. Je leert wat hot sauce is, hoe je de sauzen het beste proeft, welke feiten en fabels er over hot sauce zijn en heel leuk: je wordt meegenomen in de geschiedenis van hot sauce. Naast tips en pittige weetjes delen Freek en Stan 40 verrassende recepten waarmee je meteen aan de slag kunt. Een uniek cadeau voor iedereen die van pit houdt!

Mangiamo! – Sarah Puozzo

Beleef Italië als nooit tevoren met Mangiamo! van de Belgisch-Italiaans culinair journaliste Sarah Puozzo. Dit kookboek is een unieke combinatie van reisgids en kookboek. Sarah neemt je mee op multimediale culinaire reis door Italië. Geen massatoerisme maar de echte smaken van Italië via 66 authentieke recepten. Van risotto Paradiso met ijs en koffie, Milanese ossobuco, spinaziegnocchi met boter en salie, tomatentaart met pesto tot hazelnootcake met zabaglione. Dit boek laat je Italië proeven en beleven.

Naast de recepten is er ook een bijbehorende playlist en zijn er podcasts en vlogs. Met Mangiamo! komt la bella Italia komt volledig tot leven. Ideaal cadeau voor liefhebbers van Italië en de Italiaanse keuken.

Hopelijk heb ik je weten te inspireren en heb je leuke ideeën opgedaan. Maak er mooie feestdagen van!

Dit artikel bevat toegestuurde producten en affiliate links.
Fotocredits header afbeelding: Pixabay.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *