De lekkerste Sinterklaas recepten - Met deze recepten -traditioneel èn met een twist- maak je er een heerlijke sinterklaasavond van.

De lekkerste Sinterklaas recepten

Sinterklaas is ongeveer 3 weken per jaar in het land. Je hebt dus maar kort om met volle teugen te genieten van de traditionele Sint lekkernijen. Ik verzamelde de lekkerste Sinterklaas recepten voor je zodat je daar je tijd niet aan hoeft te verspillen. Het enige dat je nog hoeft te doen is een recept kiezen en bakken maar.

Speculaasbrokken en kruidnoten heb je vast weleens gemaakt. Maar wist je dat borstplaat, een amandelstaaf en marsepein ook hartstikke leuk zijn om zelf te maken. Of maak eens een speculaastaartje. Ik vind dat echt gevuld speculaas 2.0. Gek op spritsen? Dan is mijn recept voor speculaas spritsen het helemaal voor je. Wat bak jij voor Sinterklaasavond?

Speculaastaart

Speculaastaart met een extra rijke amandelvulling en deegkruimels bovenop. De vulling houdt het midden tussen amandelspijs en frangipane en is heerlijk op smaak gebracht met marasquin. Bak ‘m snel en geniet.

Roomborstplaat

Krokant van buiten, zacht en romig van binnen en smelt heerlijk op je tong. Met dit fijne recept maak je het zelf. En geloof me, je wilt dit proeven…

Amandelstaaf

Krokant gebakken roomboter bladerdeeg met een vulling van zuivere amandelspijs. Pure verwennerij. En niet eens moeilijk om te maken. In het artikel leg ik ook gelijk het verschil uit tussen een amandelstaaf en een banketstaaf.

Marsepein

Marsepein is er in veel kwaliteiten. In de eerste plaats is de kwaliteit van de amandel en fijnheid waarmee ze zijn gemalen van belang. Fijner gemalen amandelen geven een fijnere marsepein. Een ander belangrijk punt is de hoeveelheid suiker die wordt gebruikt. De beste kwaliteit marsepein heeft als aanduiding 1:1. Ik geef je het recept en leg precies uit hoe jij de allerlekkerste marsepein maakt.

Speculaas spritsen

Heerlijke variatie op de Utrechtse sprits. Extra lekker op Sinterklaasavond maar ook op andere dagen een ware traktatie. Heb jij ze al eens gebakken?

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *