De lekkerste plantaardige recepten - Lekker eten zonder vlees, kaas, zuivel of eieren? Het kan echt, deze verrassende recepten bewijzen het!

De lekkerste plantaardige recepten

Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Hartstikke goed om ons weer eens flink wakker te schudden: de huidige intensieve en grootschalige vlees- en zuivelproductie is niet duurzaam en veroorzaakt enorm veel dierenleed. Het duurzame en verantwoorde antwoord op deze problemen is vleesloos of zelfs volledig plantaardig eten. Lekker eten zonder vlees, kaas, zuivel of eieren? Het kan echt, ik verzamelde de lekkerste plantaardige recepten voor je.

Vegan recepten

Doe jij komende week ook mee en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Laat je verrassen door onderstaande vleesloze en zuivelvrije recepten. Sterker nog: ze zijn ook nog eens 100% plantaardig en dus vegan. Scroll langs de foto’s, verlekker je en ga aan de slag met deze lekkere plantaardige recepten…

Dahl van rode linzen en pompoen

Heerlijk zacht, verwarmend maar vooral ook voedzaam gerecht van rode linzen, pompoen en specerijen.

Dahl van rode linzen en pompoen - Heerlijk zacht en verwarmend gerecht van rode linzen, pompoen en specerijen.

Calamari van koningsoesterzwam

Vegetarisch voorgerecht dat minstens zo lekker is als de originele inktvisringetjes. Echt eens maken!

Calamari van koningsoesterzwam - Vegetarisch voorgerecht dat minstens zo lekker is als de originele inktvisringetjes. Echt eens maken!

Plantaardige parmezaan

Duurzaam en lekker alternatief voor Parmezaanse kaas. Ideaal als je minder dierlijke producten wilt gebruiken.

Plantaardige parmezaan - Duurzaam en lekker alternatief voor Parmezaanse kaas. Ideaal als je minder dierlijke producten wilt gebruiken.

Geroosterde paprika-pompoensoep met gember

Voedzame maaltijdsoep. Extra lekker door de geroosterde groente en het gerookte paprikapoeder.

Geroosterde paprika-pompoensoep met gember - Voedzame maaltijdsoep. Extra lekker door de geroosterde groente en het gerookte paprikapoeder.

Superzachte courgettes met harissa en citroen

Simpel te maken gerecht met een explosie aan smaken. Zo wil je voortaan courgette eten! Ook lekker als topping op een pizza.

Superzachte courgettes met harissa en citroen - Simpel Ottolenghi gerecht met een explosie aan smaken. Zo wil je voortaan courgette eten.

Portobellosaté met pindasaus

De saté is zowel op de barbecue als in een grillpan te bereiden en je hebt er slechts 7 ingrediënten voor nodig.

Portobellosaté met pindasaus van Rita Serano is een heerlijke (vegan) saté die makkelijk en snel te maken is. De saté is zowel op de barbecue als in een grillpan te bereiden en je hebt er slechts 7 ingrediënten voor nodig.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *