De lekkerste plantaardige recepten
Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Hartstikke goed om ons weer eens flink wakker te schudden: de huidige intensieve en grootschalige vlees- en zuivelproductie is niet duurzaam en veroorzaakt enorm veel dierenleed. Het duurzame en verantwoorde antwoord op deze problemen is vleesloos of zelfs volledig plantaardig eten. Lekker eten zonder vlees, kaas, zuivel of eieren? Het kan echt, ik verzamelde de lekkerste plantaardige recepten voor je.
Vegan recepten
Doe jij komende week ook mee en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Laat je verrassen door onderstaande vleesloze en zuivelvrije recepten. Sterker nog: ze zijn ook nog eens 100% plantaardig en dus vegan. Scroll langs de foto’s, verlekker je en ga aan de slag met deze lekkere plantaardige recepten…
Dahl van rode linzen en pompoen
Heerlijk zacht, verwarmend maar vooral ook voedzaam gerecht van rode linzen, pompoen en specerijen.
Calamari van koningsoesterzwam
Vegetarisch voorgerecht dat minstens zo lekker is als de originele inktvisringetjes. Echt eens maken!
Plantaardige parmezaan
Duurzaam en lekker alternatief voor Parmezaanse kaas. Ideaal als je minder dierlijke producten wilt gebruiken.
Geroosterde paprika-pompoensoep met gember
Voedzame maaltijdsoep. Extra lekker door de geroosterde groente en het gerookte paprikapoeder.
Superzachte courgettes met harissa en citroen
Simpel te maken gerecht met een explosie aan smaken. Zo wil je voortaan courgette eten! Ook lekker als topping op een pizza.
Portobellosaté met pindasaus
De saté is zowel op de barbecue als in een grillpan te bereiden en je hebt er slechts 7 ingrediënten voor nodig.