Kaaswafels - De lekkerste kaaswafels maak je zelf. In dit recept leg ik precies uit hoe je dat doet. Stel het niet uit en maak ze snel.....

De lekkerste kaaswafels maak je zelf

De lekkerste kaaswafels maak je zelf. In dit recept leg ik precies uit hoe je dat doet. Stel het niet uit en maak ze snel.....
Direct naar het recept

Luikse wafels, je weet wel die met die grote suikerklonten erin, ik ben er gek op. Hoewel ik een enorme zoetekauw ben merk ik dat ik ook steeds vaker hartige varianten opzoek. Zo ook met wafels. Wat nou als ik die suikerklonten zou vervangen door stukjes kaas? Dan krijg je me toch lekkere kaaswafels… Ik werkte een fijn recept voor je uit zodat je niet zelf hoeft te experimenteren.

Voor de lekkerste kaaswafels gebruik je natuurlijk de lekkerste kaas. Je weet dat ik fan ben van Beemster kaas dus de keuze was simpel. Wist je dat Beemster kaas onlangs de verpakkingen heeft aangepast? Naast een nieuw en fris uiterlijk staat er nu ook prominent het vegetarische logo op.

Vorig jaar vertelde ik al dat Beemster alle kazen vegetarisch is gaan stremmen. Ambachtelijke kaas heeft nou eenmaal tijd nodig om te rijpen maar vanaf nu is alle Beemster kaas in de winkel daadwerkelijk vegetarisch gestremd. Yes, nog een extra reden om te kiezen voor Beemster kaas. Ga aan de slag en maak ook deze lekkere kaaswafels

Kaaswafels - De lekkerste kaaswafels maak je zelf. In dit recept leg ik precies uit hoe je dat doet. Stel het niet uit en maak ze snel.....

Kaaswafels

Geef je waardering

Ingrediënten: 

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr Beemster kaas
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • scheutje worcestershire sauce
  • zout, peper
  • olie, ghee
  • optioneel: (verse) tuinkruiden, naar smaak
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Maak van de bloem, eieren en melk een beslag. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met worcestershire sauce, zout en peper. Om te variëren kan je verse tuinkruiden, paprikapoeder, chilivlokken of wat je maar lekker vindt door het beslag roeren.
    Tip: Je kunt kiezen voor geraspte kaas maar zelf vind ik het lekkerder om een pakje voorgesneden Beemster kaas (=150 gr) te kopen. De plakken snijd ik dan in kleine blokjes. Zo heb je iets grotere stukjes kaas in de wafels en proef je de kaas nog beter.
  • Vet het voorverwarmde wafelijzer licht in met wat olie of ghee, schep er per wafel een juslepel beslag in en bak rustig gaar en goudbruin. Leg de wafels op een voorverwarmd bord en herhaal tot het beslag op is.
  • Serveer de wafels direct zodat ze nog lekker warm zijn. Lekker met frisse salade of een kop soep erbij.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

Ook koud smaken de wafels prima. Maak dus vooral een paar extra en eet ze als tussendoortje.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft ze van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept