De lekkerste kaaswafels maak je zelf
Luikse wafels, je weet wel die met die grote suikerklonten erin, ik ben er gek op. Hoewel ik een enorme zoetekauw ben merk ik dat ik steeds vaker hartige varianten opzoek. Zo ook met wafels. En dus verving ik de suikerklonten door stukjes kaas. En dan krijg je me toch lekkere kaaswafels… Ik werkte een fijn recept voor je uit zodat je niet zelf hoeft te experimenteren.
Voor de lekkerste kaaswafels gebruik je natuurlijk de lekkerste kaas. Je weet dat ik fan ben van Beemster kaas dus de keuze was simpel. Leuk weetje: wist je dat Beemster kaas vegetarisch gestremd is?
Kaaswafels
Ingrediënten:
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr kaas
- 150 ml melk
- 2 eieren
- scheutje worcestershire sauce
- zout, peper
- olie, ghee
- optioneel: (verse) tuinkruiden, naar smaak
Aan de slag:
- Maak van de bloem, eieren en melk een beslag. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met worcestershire sauce, zout en peper. Om te variëren kan je verse tuinkruiden, paprikapoeder, chilivlokken of wat je maar lekker vindt door het beslag roeren.Tip: Als afwisseling van geraspte kaas gebruik ik geregeld een pakje voorgesneden Beemster kaas (=150 gr). De plakken snijd ik in kleine blokjes zodat je iets grotere stukjes kaas in de wafels krijgt.
- Vet het voorverwarmde wafelijzer licht in met wat olie of ghee, schep er per wafel een juslepel beslag in en bak rustig gaar en goudbruin. Leg de wafels op een voorverwarmd bord en herhaal tot het beslag op is.
- Serveer de wafels direct zodat ze nog lekker warm zijn. Lekker met frisse salade of een kop soep erbij.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Nieuw:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.