Kaaswafels - De lekkerste kaaswafels maak je zelf. In dit recept leg ik precies uit hoe je dat doet. Stel het niet uit en maak ze snel.....

De lekkerste kaaswafels maak je zelf

Direct naar het recept Bewaren
De lekkerste kaaswafels maak je zelf. In dit recept leg ik precies uit hoe je dat doet. Stel het niet uit en maak ze snel.....

Luikse wafels, je weet wel die met die grote suikerklonten erin, ik ben er gek op. Hoewel ik een enorme zoetekauw ben merk ik dat ik steeds vaker hartige varianten opzoek. Zo ook met wafels. En dus verving ik de suikerklonten door stukjes kaas. En dan krijg je me toch lekkere kaaswafels… Ik werkte een fijn recept voor je uit zodat je niet zelf hoeft te experimenteren.

Voor de lekkerste kaaswafels gebruik je natuurlijk de lekkerste kaas. Je weet dat ik fan ben van Beemster kaas dus de keuze was simpel. Leuk weetje: wist je dat Beemster kaas vegetarisch gestremd is?

Kaaswafels - De lekkerste kaaswafels maak je zelf. In dit recept leg ik precies uit hoe je dat doet. Stel het niet uit en maak ze snel.....

Kaaswafels

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 11 -12 wafels

Ingrediënten: 

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr kaas
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • scheutje worcestershire sauce
  • zout, peper
  • olie, ghee
  • optioneel: (verse) tuinkruiden, naar smaak

Aan de slag:

  • Maak van de bloem, eieren en melk een beslag. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met worcestershire sauce, zout en peper. Om te variëren kan je verse tuinkruiden, paprikapoeder, chilivlokken of wat je maar lekker vindt door het beslag roeren.
    Tip: Als afwisseling van geraspte kaas gebruik ik geregeld een pakje voorgesneden Beemster kaas (=150 gr). De plakken snijd ik in kleine blokjes zodat je iets grotere stukjes kaas in de wafels krijgt.
  • Vet het voorverwarmde wafelijzer licht in met wat olie of ghee, schep er per wafel een juslepel beslag in en bak rustig gaar en goudbruin. Leg de wafels op een voorverwarmd bord en herhaal tot het beslag op is.
  • Serveer de wafels direct zodat ze nog lekker warm zijn. Lekker met frisse salade of een kop soep erbij.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

Ook koud smaken de wafels prima. Maak dus vooral een paar extra en eet ze als tussendoortje.

Nieuw:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept