Header Overetengesproken.nl
De lekkerste kaaswafels maak je zelf

De lekkerste kaaswafels maak je zelf

met Geen reacties
135 Shares

Luikse wafels, je weet wel die met die grote suikerklonten erin, ik ben er gek op. Hoewel ik een enorme zoetekauw ben merk ik dat ik ook steeds vaker hartige varianten opzoek. Zo ook met wafels. Wat nou als ik die suikerklonten zou vervangen door stukjes kaas? Dan krijg je me toch lekkere kaaswafels… Ik werkte een fijn recept voor je uit zodat je niet zelf hoeft te experimenteren.

Voor de lekkerste kaaswafels gebruik je natuurlijk de lekkerste kaas. Je weet dat ik fan ben van Beemster kaas dus de keuze was simpel. Wist je dat Beemster kaas onlangs de verpakkingen heeft aangepast? Naast een nieuw en fris uiterlijk staat er nu ook prominent het vegetarische logo op. Vorig jaar vertelde ik al dat ze al hun kazen vegetarisch gingen stremmen. Ambachtelijke kaas heeft tijd nodig om te rijpen maar vanaf nu is alle Beemster kaas in de winkel daadwerkelijk vegetarisch gestremd. Yes, nog een extra reden om te kiezen voor Beemster kaas. Ga aan de slag en maak ook deze lekkere kaaswafels.

Kaaswafels - De lekkerste kaaswafels maak je zelf. In dit recept leg ik precies uit hoe je dat doet. Stel het niet uit en maak ze snel.....
Kaaswafels

Kaaswafels

De lekkerste kaaswafels maak je zelf. In dit recept leg ik precies uit hoe je dat doet. Stel het niet uit en maak ze snel…..

Ingrediënten

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr Beemster kaas
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • scheutje worcestershire sauce
  • zout, peper
  • olie, ghee
  • optioneel: (verse) tuinkruiden, naar smaak

Aan de slag

  1. Maak van de bloem, eieren en melk een beslag. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met worcestershire sauce, zout en peper. Om te variëren kan je verse tuinkruiden, paprikapoeder, chilivlokken of wat je maar lekker vindt door het beslag roeren.

    Tip: Je kunt kiezen voor geraspte kaas maar zelf vind ik het lekkerder om een pakje voorgesneden Beemster kaas (=150 gr) te kopen. De plakken snijd ik dan in kleine blokjes. Zo heb je iets grotere stukjes kaas in de wafels en proef je de kaas nog beter.

  2. Vet het voorverwarmde wafelijzer licht in met wat olie of ghee, schep er per wafel een juslepel beslag in en bak rustig gaar en goudbruin. Leg de wafels op een voorverwarmd bord en herhaal tot het beslag op is.

  3. Serveer de wafels direct zodat ze nog lekker warm zijn. Lekker met frisse salade of een kop soep erbij.

    Eet smakelijk!

Tips

Ook koud smaken de wafels prima. Maak dus vooral een paar extra en eet ze als tussendoortje.

Vergeet deze kaaswafels niet te pinnen op één van je pinterest borden.

Kaaswafels - De lekkerste kaaswafels maak je zelf. In dit recept leg ik precies uit hoe je dat doet. Stel het niet uit en maak ze snel.....

Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Superleuk als je het deelt op social media! Tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Automatisch op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering