Header Overetengesproken.nl
De lekkerste ice tea maak je zelf

De lekkerste ice tea maak je zelf

 |  Geen reacties
64 Shares

Wat is er fijner dan in het zonnetje genieten van een fris glas ice tea? De vraag stellen is ‘m beantwoorden toch? Er gaat niets boven een glas huisgemaakte ijsthee, die is simpelweg de allerlekkerste. En voordat je nou denkt, ja dag, al die heisa om het te maken daar begin ik niet aan. Think twice, want echt zelf ice tea maken is simpeler dan simpel. Ik leg het je uit en geef je mijn favoriete recept.


Powered by Adsense


Hoe maak je ice tea

De basis van huisgemaakte ice tea is verse thee. Naar keuze zet je de thee met kokend water of koud water. De eerste is sneller, de laatste -de cold breed methode- vraagt wat meer tijd maar geeft een zachtere smaak. Ik gebruik dus bij voorkeur de cold brew methode. ‘ Middags zo rond een uurtje of drie als ik toch een pot thee zet vul ik een karaf met 750 ml koud water. Beetje thee erbij en het karaf gaat tot de volgende morgen de koelkast in. In de loop van de dag zeef ik de thee eruit, voeg wat bruiswater en smaakmakers toe en that’s it. Simpel toch?


Powered by Adsense


Met de smaak kan je volop variëren. Kies een theesoort die jij lekker vindt, experimenteer met smaakmakers en echt, voor je het weet ben je verslingerd aan dit lekkere alcoholvrije drankje. Mijn favoriete smaak is op het moment gember-citroen ijsthee. Als basis gebruik ik ginger lemon thee van Cantata. De combinatie van groene China Sencha, stukjes gember, sinaasappelschillen, citroenschillen en zonnebloembloesems is niet alleen heerlijk fris, het ruikt ook zo lekker. Voor extra smaak voeg ik na het zeven een flinke scheut ongezoete Soof citroen, munt en appel siroop toe. Ga ook aan de slag met onderstaand recept en geniet van de lekkerste homemade ice tea!

Zelf ice tea maken - IJsthee is niet alleen simpel te maken het is ook de allerlekkerste. Ik leg het je uit en geef je mijn favoriete recept.

Zelf ice tea maken

IJsthee is niet alleen simpel te maken het is ook de allerlekkerste. Ik leg het je uit en geef je mijn favoriete recept.

Hoeveelheid 1.25 liter

Ingrediënten

  • 750 ml koud water
  • 500 ml bruiswater
  • 2 eetlepels thee
  • (ongezoete) siroop

Voor de garnering en in het karaf:

  • citroen, partjes en schijfjes
  • schijfjes verse gember
  • takjes verse munt
  • ijsblokjes

Aan de slag

  1. Doe het koude water samen met de thee in een karaf, sluit af en plaats een nacht in de koelkast.

    Tip: Afhankelijk van je smaak en de gebruikte theesoort kan je de thee langer of juist korter laten trekken. Experimenteer met de tijdsduur en hoeveelheid thee om de voor perfecte smaak te creëren.

  2. Giet de thee door een theezeefje, spoel het karaf om en giet de thee terug. Schenk het bruiswater erbij, voeg een lekkere scheut siroop, een kneepje citroensap, partjes citroen en plakjes gember toe. Roer door en proef. Breng naar behoefte extra op smaak.

  3. Doe vlak voor het serveren een hand ijsblokjes in het karaf of schenk de ice tea in met ijsblokjes gevulde glazen. Garneer met een takje munt en serveer ijskoud.

    Proost!

Tips

  1. Varieer met de theesoort en/of siroop om andere smaken te creëren:
    1. Cantata’s Ginger Pear of Pearls Of The River Nile -beiden op basis van rooibos- lijken me ook heel lekker
    2. Soof’s roos, kardemom, peer en appel doet het ook goed in ijsthee. Voor een vleugje specerijen gebruik je zoete aardappel, kaneel en appel siroop. Om het af te maken voeg je ook een kaneelstokje toe. 
  2. Geef je ijsthee kleur door vlak voor het serveren wat vers fruit toe te voegen. Diepvriesfruit kan natuurlijk ook.

Vergeet dit recept voor ice tea niet te pinnen op één van je pinterest borden.
Tip: leuk idee als zomers drankje

Zelf ice tea maken - IJsthee is niet alleen simpel te maken het is ook de allerlekkerste. Ik leg het je uit en geef je mijn favoriete recept.
Dit recept bevat toegestuurde producten (thee, siroop).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.


Powered by Adsense

Geef een reactie

Recept waardering