De lekkerste aspergerecepten
Het aspergeseizoen is altijd maar kort: van eind maart/begin april tot 24 juni. Zaak dus om volop te genieten van het witte goud. Ik zocht vijf van mijn favoriete aspergerecepten voor je bij elkaar. Ook geef ik je een aantal tips om optimaal van de asperges te genieten.
Tips voor de lekkerste asperges
Om te controleren of asperges vers zijn rol je ze tegen elkaar. Hoor je een piepend geluid dan weet je dat ze echt vers zijn. De onderkant mag ook niet ingedroogd zijn of bruine plekken vertonen. Eenmaal thuis rol je ze in een licht bevochtigde theedoek, stop in een plastic zak en leg in de groentelade. Zo kan je ze 3-4 dagen bewaren.

De maat/dikte van asperges wordt aangegeven in vier klasses. Klasse B asperges zijn de dunste: 12-16 mm dik. Klasse A asperges zijn 16-20 mm dik, AA zijn 20-28 mm en AAA asperges zijn dikker dan 28 mm. A en AA zijn de meest verkochte maten. Qua smaak is er geen verschil tussen de klassen, het is maar net wat je zelf het lekkerst vindt.
Asperges invriezen
Wist je dat je asperges perfect kunt invriezen? Schil de asperges, verpak en vries in porties is. Als je ze wilt eten breng je water aan de kook en leg de bevroren asperges in het kokende water. Breng het water weer aan de kook en kook de asperges gaar. Zo geniet je na 24 juni ook nog van verse Hollandse asperges.
De 5 lekkerste aspergerecepten
Asperges met misoboter en paddenstoelen
Pasta met asperges, gerookte zalm en ricotta
Pasteitjes met asperges en Hollandse garnalen
Asperges met eierragout en crispy rauwe ham
Aspergequiche
Dit artikel kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.