De lekkerste aspergerecepten - Geniet van het Hollandse goud met deze 3 verrassende recepten. Inclusief tip over het invriezen van asperges!

De lekkerste aspergerecepten

Het aspergeseizoen is altijd maar kort: van eind maart/begin april tot 24 juni. Zaak dus om volop te genieten van het witte goud. Ik zocht vijf van mijn favoriete aspergerecepten voor je bij elkaar. Ook geef ik je een aantal tips om optimaal van de asperges te genieten.

Tips voor de lekkerste asperges

Om te controleren of asperges vers zijn rol je ze tegen elkaar. Hoor je een piepend geluid dan weet je dat ze echt vers zijn. De onderkant mag ook niet ingedroogd zijn of bruine plekken vertonen. Eenmaal thuis rol je ze in een licht bevochtigde theedoek, stop in een plastic zak en leg in de groentelade. Zo kan je ze 3-4 dagen bewaren.

De lekkerste aspergegerechten

De maat/dikte van asperges wordt aangegeven in vier klasses. Klasse B asperges zijn de dunste: 12-16 mm dik. Klasse A asperges zijn 16-20 mm dik, AA zijn 20-28 mm en AAA asperges zijn dikker dan 28 mm. A en AA zijn de meest verkochte maten. Qua smaak is er geen verschil tussen de klassen, het is maar net wat je zelf het lekkerst vindt.

Asperges invriezen 

Wist je dat je asperges perfect kunt invriezen? Schil de asperges, verpak en vries in porties is. Als je ze wilt eten breng je water aan de kook en leg de bevroren asperges in het kokende water. Breng het water weer aan de kook en kook de asperges gaar. Zo geniet je na 24 juni ook nog van verse Hollandse asperges.

De 5 lekkerste aspergerecepten

1

Asperges met misoboter en paddenstoelen

Asperges met misoboter en paddenstoelen: weer eens iets heel anders dan traditioneel met ham, ei en hollandaise saus. Dit wil je proeven!
Bekijk het recept…
Asperges met misoboter en paddenstoelen: weer eens iets heel anders dan traditioneel met ham, ei en hollandaise saus. Dit wil je proeven!
2

Pasta met asperges, gerookte zalm en ricotta

Smaakvol en mooi uitziend pastagerecht dat zowel warm, lauw als koud kan worden gegeten.
Bekijk het recept…
Pasta met asperges, gerookte zalm en ricotta - Smaakvol en mooi uitziend pastagerecht dat zowel warm, lauw als koud kan worden gegeten.
3

Pasteitjes met asperges en Hollandse garnalen

Feestelijk voorgerecht van witte asperges, prei, ei en Hollandse garnalen.
Bekijk het recept…
Pasteitjes met asperges en Hollandse garnalen - Feestelijk voorgerecht van witte asperges, prei, ei en Hollandse garnalen.
4

Asperges met eierragout en crispy rauwe ham

Fijne variatie op de klassieke asperges met ei en ham. Niet moeilijk om te maken, wel heel erg lekker.
Bekijk het recept…
Asperges met eierragout en crispy rauwe ham - Fijne variatie op de klassieker met ei en ham. Niet moeilijk om te maken, wel heel erg lekker.
5

Aspergequiche

Knapperig bladerdeeg gevuld met een smaakvolle vulling van asperges, ham, ricotta en verse tuinkruiden. Onweerstaanbaar lekker.
Bekijk het recept…
Aspergequiche - Knapperig bladerdeeg gevuld met een smaakvolle vulling van asperges, ham, ricotta en verse tuinkruiden. Onweerstaanbaar lekker.


Dit artikel kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *