De beste burgers van Martin Kintrup - Boekreview

De beste burgers van Martin Kintrup

Homemade burgergeluk. ‘Burgermeester’ Martin Kintrup neemt je met 40 fantastische recepten mee op een reis door de wereld van foodtrucks en -festivals. Aldus de beschrijving op de achterzijde van het boek. Nou, dan heb je mijn aandacht te pakken! Want ja, laten we eerlijk zijn wie kan er nou weerstand bieden aan een goede burger? Ik in elk geval niet. Lees snel verder want in deze review vertel ik je alles over De beste burgers van Martin Kintrup.

Dat burgers veel meer kunnen zijn dan een broodje met een schijf vlees, een plakje augurk en wat saus is de laatste jaren wel duidelijk geworden. De burger is mede dankzij de foodtrucks en -festivals volwassen geworden. En om thuis ook te kunnen genieten van zo’n super burger is er nu dit boek. Alles wat je moet weten staat erin. Van broodjes tot burgers, van sauzen en salades tot frieten en andere bijgerechten. Met dit boek bouw je de lekkerste burgers echt helemaal zelf.

De beste burgers van Martin Kintrup - Boekreview

In het eerste hoofdstuk staan de recepten voor verschillende soorten broodjes, diverse burgers en er zijn zelfs recepten voor pulled pork en pulled lamb. Vervolgens zijn er maar liefst vier hoofdstukken zijn volledig gewijd aan de opbouw van de meest mooie en exotische burgers. Bijvoorbeeld een Waikiki beach, een Tokyo tower en een Deep forest. Of heb je misschien meer trek in een Alpine, Oriënt-Express of een Bifteki de luxe? Liever een burger zonder vlees? Ook dat kan met onder andere een Don Quijote, Green hell of Phoenicia. Als de namen je nog niet doen watertanden dan doen de foto’s dat wel. Het ziet er allemaal zo mooi en lekker uit.

De beste burgers van Martin Kintrup - Boekreview
De beste burgers van Martin Kintrup - Boekreview

Omdat je er met broodjes en burgers alleen natuurlijk niet bent, staat het laatste hoofdstuk vol Best buddy’s. Ofwel onmisbare sauzen, bijgerechten en salades. Mango-ketchup, verse ananas-salsa, whisky-barbecuesaus, sjalottenconfit, joppiesaus, wasabimayonaise en Deense remoulade. Maar ook zoete aardappelfriet, saliecourgette, coleslaw, vegaspiesjes en pikante maïskolven om erbij te serveren. Je vind het allemaal in dit boek.

De beste burgers van Martin Kintrup - Boekreview

De recepten zijn makkelijk geschreven en de ingrediënten zijn ook prima verkrijgbaar. Een enkele keer wordt er gebruik gemaakt van seitanpoeder en kala namak (Indiaas zwart zout). Daarvoor  zal je waarschijnlijk naar de toko of natuurwinkel moeten want ik denk niet dat dit in de supermarkt verkrijgbaar is. Hoewel de afzonderlijke recepten niet moeilijk zijn vraagt het wel behoorlijk wat tijd als je alle onderdelen van de burgers zelf wilt maken. Het is het uiteindelijk méér dan waard maar je maakt zo’n burger niet even snel op een doordeweekse dag. Althans ik niet. En dat is misschien maar goed ook. Dit zijn burgers waar je de tijd voor moet nemen en rustig van moet genieten!

De beste burgers biedt het ultieme burgergeluk voor foodies! Of dat zo is laat ik graag aan ieders eigen oordeel over. Ik ben in elk geval onder de indruk van het boek en de recepten en heb inmiddels een overheerlijke burger gemaakt. En er zullen er zeker nog meer volgen. Wil jij ook weleens bijzondere burgers op tafel zetten dan is dit boek echt een aanrader.

Bestel via bol.com jouw exemplaar van De beste burgers.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *