Culinaire cadeautjes die je graag geeft én krijgt - Alle tips zijn online te bestellen. Je hoeft niet dus eens de deur uit!

Verrassende cadeautips voor Sinterklaas en Kerst

Deel dit recept/artikel!

Sinterklaas is weer in het land en je bent aan het nadenken over de cadeautjes die je dit jaar gaat geven of op je eigen verlanglijstje zet. Ik vind het ieder jaar weer een uitdaging, we hebben al zoveel en wat geef je elkaar dit jaar tijdens de feestdagen? Om je te helpen heb ik een aantal verrassende cadeautips voor Sinterklaas en Kerst voor je verzameld. Cadeautjes die net even anders zijn dan doorsnee. Leuk om te geven èn leuk om te krijgen. Een flink deel is zelfs comfortabel online te shoppen. Lees snel verder en laat je inspireren…

Parnassos olijfolie en Fleur de Sel op olijfhouten plank

Of het nu tijdens de borrel is of als smaakmaker voor een etentje: zet een schaaltje olijfolie met een beetje Fleur de Sel erin op tafel, geef er wat vers brood bij en dippen maar. Echt, dat is zo genieten! Een super lekkere olijfolie daarvoor is Griekse Parnossos olijfolie. Heerlijk zachte olijfolie met een hele lage zuurgraad. De smaak van de olijfolie blijft lekker lang hangen zonder een vet mondgevoel achter te laten.

Je kunt er ook een ontzettend leuk presentje van maken. Zet een potje Fleur de Sel, een fles Griekse Parnassos olijfolie en een bosje gedroogde oregano -geplukt in de omgeving van de olijfboomgaard- op een olijfhouten borrelplank en wikkel in cellofaan. Grote strik eromheen en klaar ben je. Zowel de olijfolijfolie, de oregano als het zout zijn handmatig geoogst. En de verpakkingen, zijn die niet prachtig?

Le Saunier de Camargue Fleur de Sel koop je voor € 3,99 per potje bij AH, Parnassos olijfolie (vanaf € 8,50), gedroogde Griekse oregano (€ 3,75) en olijfhouten planken (vanaf € 15) bestel je in de webshop van Parnossos Products.

Lekker Plantaardig recepten scheurkalender 2022

De Lekker Plantaardig scheurkalender 2022 bevat maar liefst 260 plantaardige recepten en 52 voedingsweetjes. De kalender helpt je om te ontdekken hoe makkelijk en lekker plantaardig eten kan zijn. Gezonde recepten met aandacht voor de natuur en dierenwelzijn. Ideaal toch?

Ik nam de proef op de som en maakte het recept van 25 augustus 2022: tosti met hummus, avocado, geroosterde paprika en zongedroogde tomaatjes. Ik zou zelf niet hebben bedacht om hummus te gebruiken in een tosti maar wat is dat lekker!

De kalender kost € 15,99 incl. BTW en bestel je eenvoudig via bol.com. Kortom, zoek jij een verrassend plantaardig en duurzaam cadeau? Bestel de Lekker Plantaardig 2022 kalender.

Lekker plantaardig scheurkalender 2022Lekker plantaardig scheurkalender 2022

Thermapen kernthermometer

Een kernthermometer is typisch zoiets dat ik mezelf lange tijd niet gunde. Zo waanzinnig zonde want sinds ik er eentje in huis heb kan ik niet meer zonder. Het lukt me eindelijk om grote stukken vlees perfect te garen. Slow roasted rosbief, een beenham of perfect gegaarde zalmzijde, ik draai er mijn hand niet meer voor om. Maar ook controleren of het brood of gebak gaar is, of de kokende suikermassa voor bijvoorbeeld borstplaat al de juiste temperatuur heeft bereikt, sinds ik kernthermometer heb hoef ik langerer te gokken. Meten is weten wordt vaak gezegd over zo’n thermometer is wat mij betreft spot on.

Ik gebruik inmiddels de Thermapen One. Steek de punt van de Thermapen in het product en no-time lees je de kerntemperatuur af op het duidelijke display. Ongeacht of je links- of rechtshandig bent, het roterende display is in elke positie goed af te lezen. Om zorgvuldig te meten steek je de punt in het midden van het dikste deel van het product. Na gebruik klap je ‘m dicht en schakelt de Thermapen automatisch uit.

De Thermapen One is verkrijgbaar voor € 94,95.

Passie voor desem

Zelf desembrood bakken is populair. Een terecht. Met alleen water, meel of bloem en wat zout maak je het lekkerste brood. En dat niet alleen. Het proces van het maken en onderhouden van een desemstarter brood is al super boeiend. Vervolgens het deeg maken en de tijd geven om zich te ontwikkelen om er daarna een mooi brood van te bakken is zo ontzettend leuk. Iedere keer weer is het een feestje om je huisgemaakte brood aan te snijden en te proeven. De heerlijke geur van vers brood die daarbij in je keuken hangt is de icing on the cake.

Desem kan heel wispelturig zijn. Soms werkt het als een speer, soms strubbelt het een beetje tegen. Met de tijd leer je je desemstarter steeds beter kennen. Bij vragen, problemen en onverwachte zaken is Passie voor desem het aangewezen naslagwerk om bij de hand te hebben. Met maar liefst 143 pagina’s vol informatie, uitleg, weetjes, tips, trucs èn 14 pagina’s Eerste hulp voor desemdeeg kom je nooit meer voor verrassingen te staan. Want echt, iedere keer dat ik ergens tegenaan liep en het boek erop nasloeg vond ik wel een tip, truc of oplossing om weer vol goede moed verder te gaan.

Natuurlijk staan er ook recepten in. Met maar liefst 100 pagina’s vol recepten ben je voorlopig niet uitgebakken. Ik bakte het 1-2-3 desembrood dat altijd lukt. En inderdaad, het lukte prachtig! Ehmmm, sterker nog, het is mijn mooiste desembrood ever geworden ;-)) Dus, zoek je een allesomvattend boek over desem dan is Passie voor Desem helemaal jouw boek.

Passie voor desem - Anita Sumer

Amandelextract en vanillepasta

De bakkers onder ons kunnen in deze tijd van het jaar eigenlijk niet zonder amandelextract. Marsepeinamandelspijsamandelstaaf of bijvoorbeeld een driekoningentaart worden vele malen lekkerder met een drupje amandel extract erin. Het extract is zo geconcentreerd dat je echt maar een klein beetje nog hebt. Met 1 flesje doe je echt tijden dus als je van de smaak houdt bespaar dan niet op amandelextract want echt, als je het eenmaal hebt gebruikt wil je niet meer zonder.

Naast amandel extract heb ik ook altijd een potje vanillepasta van Nielsen Massey in de kast staan. Geen gedoe met vanillepeulen, je neemt gewoon een lepeltje pasta en voegt dat toe aan je recept en klaar ben je. Alleen die geur al als je een potje openmaakt!

Zeker weten dat je bakliefhebbers met een flesje amandelextract en potje vanillepasta blij maakt. Je bestelt het heel makkelijk online, bijvoorbeeld bij Dille & Kamille.

Dit artikel bevat affiliate links en ontvangen artikelen.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *