Header Overetengesproken.nl
De 5 lekkerste chocoladerecepten

De 5 lekkerste chocoladerecepten

met Geen reacties
0 Shares

Chocolade, wie is er niet gek op? Een blokje chocolade, huisgemaakte rolo’s of een puntje chocoladetaart bij de koffie of thee, in de winter een beker hete chocolademelk met slagroom of een chocolademousse als toetje. Ik verzamelde de 5 lekkerste chocoladerecepten voor je.

Als je chocolade gaat smelten, kies dan voor chocolade die daar specifiek voor bedoeld is. Dat proef je niet alleen terug, het werkt ook veel prettiger. Chocoladerepen uit de supermarkt klonteren snel tijdens het smelten en harden vaak niet meer goed uit. Chocoladedruppels daarentegen zijn makkelijk te doseren en als je ze goed tempereert harden ze perfect uit. Gelukkig is er tegenwoordig volop keuze en is goede chocolade steeds makkelijker (online) verkrijgbaar.

Voor onderstaande recepten is het alleen voor de rolo’s belangrijk om de chocolade goed te tempereren. Maar wees gerust, dat klinkt moeilijker dan het is. In het recept leg ik precies uit hoe je dat het beste doet. Voor meer achtergrondinformatie lees je ook mijn blogpost over het thuis makkelijk en zonder knoeien temperen van chocolade.

Chocolademousse met warme ananas

Deze zachte, romige en luchtige mousse van pure chocolade wil je proeven. De warme ananas erbij geeft een heerlijk fris tintje aan het dessert. Serveer jij deze chocolademousse binnenkort?

Chocolademousse taart met cremeux van rood fruit

Super mooie en smaakvolle taart. Je bent er wel even mee bezig maar het is zo leuk om ‘m te maken. En die spiegel erover is echt de finishing touch. Ga aan de slag en maak zelf ook deze mooie taart. Ik leg uit hoe je dat het handigst aanpakt. Gaat je lukken!

Chocolademelk met slagroom

Huisgemaakt chocolademelk is de lekkerste. Met cacaopoeder is deze warme drank minder zwaar dan met echte chocolade. Ik geef je beide recepten. Kan je zelf kiezen welke je maakt…

Truffels met tabasco, zwarte knoflook en kaneel

Licht spicy bonbons. Heerlijk zacht en romig met het lichte bittertje van pure chocolade.

Homemade Rolo’s met dulce de leche

Heerlijke chocolade bonbons met karamelvulling. Probeer daar maar eens van af te blijven!

Dit artikel bevat een gesponsorde link.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter