De 5 lekkerste chocoladerecepten
Chocolade, wie is er niet gek op? Een blokje chocolade, huisgemaakte rolo’s of een puntje chocoladetaart bij de koffie of thee, in de winter een beker hete chocolademelk met slagroom of een chocolademousse als toetje. Ik verzamelde de 5 lekkerste chocoladerecepten voor je.
Nog even een tip. Als je chocolade gaat smelten, kies dan voor chocolade die daar specifiek voor bedoeld is. Dat proef je niet alleen terug, het werkt ook veel prettiger. Chocoladerepen uit de supermarkt klonteren snel tijdens het smelten en harden vaak niet meer goed uit. Chocoladedruppels daarentegen zijn makkelijk te doseren en als je ze goed tempereert harden ze perfect uit. Gelukkig is er tegenwoordig volop keuze en zijn chocolade druppels steeds makkelijker (online) verkrijgbaar.
Voor onderstaande recepten is het alleen voor de rolo’s belangrijk om de chocolade goed te tempereren. Maar wees gerust, dat klinkt moeilijker dan het is. In het recept leg ik precies uit hoe je dat het beste doet. Voor meer achtergrondinformatie lees je ook mijn blogpost over het thuis makkelijk en zonder knoeien temperen van chocolade.
Chocolademousse met warme ananas
Chocolademousse taart met cremeux van rood fruit
Chocolademelk
Truffels met tabasco en zwarte knoflook
Homemade Rolo’s met dulce de leche
Dit artikel bevat een gesponsorde link.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.