Dadelbrood met walnoten - Lekker bij de borrel, een kaasplankje of gewoon als verantwoorde snack tussendoor.

Dadelbrood met walnoten

Lekker bij de borrel, een kaasplankje of gewoon als verantwoorde snack tussendoor.
Direct naar het recept

Sinds jaar en dag maak ik regelmatig een heerlijk dadelbrood met walnoten. Lekker bij de borrel, een kaasplankje of gewoon als verantwoorde snack tussendoor. Omdat ik de ingrediënten, dadels en walnoten, altijd in huis heb kan ik aan de slag wanneer ik maar wil. Ideaal!

Voor dadelbrood met walnoten gebruik ik zachte dadels. Eigenlijk alle soorten zijn wel prima, zolang ze maar niet heel droog zijn want dan zijn ze taai en stug. Wanneer je het dadelbrood vormt plakt en kleeft het aan alle kanten. Door het te verpakken in bakpapier en tenminste 24 in de koelkast te bewaren krijgt het de tijd om op te stijven en lichtjes te drogen. Heb je heel zachte dadels gebruikt of zijn ze erg plakkerig dan kan het zijn dat het dadelbrood iets langer moet rusten. Hoe langer je het bewaard hoe harder/droger het zal worden. Afhankelijk van je smaak kan je dus kiezen voor een zachter of juist harder/droger dadelbrood met walnoten.

Dadelbrood met walnoten - Lekker bij de borrel, een kaasplankje of gewoon als verantwoorde snack tussendoor.

Dadelbrood met walnoten

2 stemmen, stem ook
Hoeveelheid: 1 dadelbrood met walnoten

Ingrediënten: 

  • 250 gr zachte medjoul dadels
  • 50 gr gepelde walnoten

Aan de slag:

  • Hak de walnoten grof.
  • Ontpit de dadels en snij in reepjes.
  • Kneed de gesneden dadels samen met de gehakte walnoten tot een samenhangend geheel en vorm er op een stuk bakpapier een platte schijf van 1½ cm hoog en 11 cm doorsnede van. Verpak in bakpapier en laat tenminste 24 uur rusten in de koelkast. Keer het dadelbrood tussentijds een paar keer.
  • Snij het dadelbrood met walnoten in kleine puntjes en serveer bij een kaasplankje, een borrelplank of als snack.
    Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




8 reacties

  1. Was ff een plakkerig gebeuren maar o zo lekker op de borrelplank

    1. Haha, ja dat plakkerige herken ik. Maar inderdaad, zo lekker dat je het er graag voor over hebt.

  2. Marijke Agbaria schreef:

    Het is ook heerlijk om nog meer soorten nootjes en potjes erin te mengen. Vandaag heb ik naast walnoten ook amandelen, pompoen pitjes, sesamzaad, maanzaad, anijszaden en gemalen kaneel erin gedaan. Daarna een lange rol van gemaakt en in geraspte kokos gerold. In aluminium folie gedaan en in ijskast geplaatst.

    1. Ja zeker lekker om meerdere soorten nootjes en zaden te gebruiken. Heerlijke combi heb jij gebruikt. Leuk om de rol door geraspte kokos te rollen. Zal goed hebben gesmaakt!

  3. Tabudana schreef:

    Erg lekker! bv een klein plakje/puntje op een stukje kaas of toastje brie met daarop een stukje.Mmm jammie!

    1. Wat fijn om te horen dat het dadelbrood goed heeft gesmaakt! Bedankt voor je reactie.

  4. Tabudana schreef:

    Net gemaakt. Ligt in de koelkast, ben benieuwd!