Dadelbrood met walnoten

Dadelbrood met walnoten

 |  4 reacties

Sinds jaar en dag koop ik regelmatig een heerlijk dadelbrood met walnoten van Paiarrop. Lekker bij de borrel, een kaasplankje of gewoon als verantwoorde snack tussendoor. Toen ik me onlangs verdiepte in het samenstellen van een kaasplankje bedacht ik dat ik zo’n lekker dadelbroodje ook best eens zelf zou kunnen maken. Omdat ik de ingrediënten, dadels en walnoten, altijd in huis heb ben ik gelijk maar aan de slag gegaan.

Voor mijn dadelbrood met walnoten gebruikte ik medjoul dadels maar andere dadels zijn natuurlijk ook prima. Zolang het maar geen heel droge dadels zijn want die zijn vaak erg taai en stug. Wanneer je het dadelbrood vormt plakt en kleeft het aan alle kanten. Door het te verpakken in bakpapier en tenminste 24 in de koelkast te bewaren krijgt het de tijd om op te stijven en lichtjes te drogen. Heb je heel zachte dadels gebruikt of zijn ze erg plakkerig dan kan het zijn dat het dadelbrood iets langer moet rusten. Hoe langer je het bewaard hoe harder/droger het zal worden. Afhankelijk van je smaak kan je dus kiezen voor een zachter of juist harder/droger dadelbrood met walnoten.

Dadelbrood met walnoten - Lekker bij de borrel, een kaasplankje of gewoon als verantwoorde snack tussendoor.

Ingrediënten

  • 250 gr zachte (medjoul) dadels
  • 50 gr gepelde walnoten

Aan de slag

Hak de walnoten grof.

Ontpit de dadels en snij in reepjes.

Kneed de gesneden dadels samen met de gehakte walnoten tot een samenhangend geheel en vorm er op een stuk bakpapier een platte schijf van 1½ cm hoog en 11 cm doorsnede van. Verpak in bakpapier en laat tenminste 24 uur rusten in de koelkast. Keer het dadelbrood tussentijds een paar keer.

Snij het dadelbrood met walnoten in kleine puntjes en serveer bij een kaasplankje en/of borrel.

Eet smakelijk!

4 Reacties

  1. Tabudana
    | Beantwoorden

    Erg lekker! bv een klein plakje/puntje op een stukje kaas of toastje brie met daarop een stukje.Mmm jammie!

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Wat fijn om te horen dat het dadelbrood goed heeft gesmaakt! Bedankt voor je reactie.

  2. Tabudana
    | Beantwoorden

    Net gemaakt. Ligt in de koelkast, ben benieuwd!

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief