Sinds jaar en dag maak ik regelmatig een heerlijk dadelbrood met walnoten. Lekker bij de borrel, een kaasplankje of gewoon als verantwoorde snack tussendoor. Omdat ik de ingrediënten, dadels en walnoten, altijd in huis heb kan ik aan de slag wanneer ik maar wil. Ideaal!
Voor dadelbrood met walnoten gebruik ik zachte dadels. Eigenlijk alle soorten zijn wel prima, zolang ze maar niet heel droog zijn want dan zijn ze taai en stug. Wanneer je het dadelbrood vormt plakt en kleeft het aan alle kanten. Door het te verpakken in bakpapier en tenminste 24 in de koelkast te bewaren krijgt het de tijd om op te stijven en lichtjes te drogen. Heb je heel zachte dadels gebruikt of zijn ze erg plakkerig dan kan het zijn dat het dadelbrood iets langer moet rusten. Hoe langer je het bewaard hoe harder/droger het zal worden. Afhankelijk van je smaak kan je dus kiezen voor een zachter of juist harder/droger dadelbrood met walnoten.


Dadelbrood met walnoten
Ingrediënten
- 250 gr zachte medjoul dadels
- 50 gr gepelde walnoten
Aan de slag
-
Hak de walnoten grof.
-
Ontpit de dadels en snij in reepjes.
-
Kneed de gesneden dadels samen met de gehakte walnoten tot een samenhangend geheel en vorm er op een stuk bakpapier een platte schijf van 1½ cm hoog en 11 cm doorsnede van. Verpak in bakpapier en laat tenminste 24 uur rusten in de koelkast. Keer het dadelbrood tussentijds een paar keer.
-
Snij het dadelbrood met walnoten in kleine puntjes en serveer bij een kaasplankje, een borrelplank of als snack.
Eet smakelijk!
Tips
Dadels en extra lichte walnoten bestel ik graag bij KoRo, een webshop voor noten, gedroogd fruit, snacks en andere natuurlijke ingrediënten. Door de bulkverpakkingen zijn de prijzen erg aantrekkelijk. Wil jij de producten van KoRo ook eens proberen? Gebruik de code MARIETTE5 voor 5% korting je gehele bestelling.
Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest
Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.
Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!
4 Antwoorden
Tabudana
Erg lekker! bv een klein plakje/puntje op een stukje kaas of toastje brie met daarop een stukje.Mmm jammie!
Mariette
Wat fijn om te horen dat het dadelbrood goed heeft gesmaakt! Bedankt voor je reactie.
Tabudana
Net gemaakt. Ligt in de koelkast, ben benieuwd!
Mariette
Wat leuk! Ben heel benieuwd naar je reactie!