Header Overetengesproken.nl
Culinaire cadeautjes die je graag geeft én krijgt

Culinaire cadeautjes die je graag geeft én krijgt

 |  Geen reacties
13 Shares

Het is begin december, je bent aan het nadenken over de cadeautjes die je dit jaar gaat geven of op je eigen verlanglijstje zet. Zeker nu we door Corona beperkt zijn in onze sociale contacten is het fijn om iets extra’s te doen voor elkaar. Ik heb een aantal culinaire cadeautjes voor je verzamelt die je graag geeft of misschien ook graag zelf krijgt. Cadeautjes die net even iets extra’s hebben of waar je de komende feestdagen een extra feestelijk tintje mee geeft. Want dat het dit jaar een andere Kerst zal zijn dan voorgaande jaren is zeker. Om het je extra makkelijk te maken zijn alle tips online te bestellen. Als je wilt hoef je dus niet eens de deur uit!


Powered by Adsense


Anovi amuse schelpen en tapasprikkers

Kleine, mooi opgemaakt hapjes bij de borrel of als appetizer tijdens een etentje. Wij zijn er dol op. Meestal serveer ik ze op amuselepels, schoteltjes of in kleine glaasjes. Sinds kort heb ik de tinnen amuse schelpen en tapasprikkers van Anovi in huis. Heel verfijnd en super feestelijk om er vishapjes mee te serveren. Hoewel ze van tin gemaakt zijn lijken het net zilveren schelpen en prikkers.


Powered by Adsense


De Anovi amuse schelpen en tapasprikkers zijn volledig Nederlandse producten met roots in Zeeland. De liefde voor de zee zie je er gewoon in terug. Zo gedetailleerd en verfijnd, het is net of je echte schelpen in je hand hebt. Naast de amuse schelpen en tapasprikkers heeft Anovi ook mosselbestek waarmee je geheel in stijl mosselen eet. Gun jezelf zo’n mooi amuse setje schelpen en/of prikkers en serveer je (vis)hapjes voortaan extra feestelijk. Of geef ze cadeau aan familie of vrienden.

De producten van Anovi zijn zowel online als in winkels verkrijgbaar. Alle verkoopadressen vind je op hun website.

Tinnen amuse schelp en tapasprikkers- AnoviTinnen amuse schelp en tapasprikkers- AnoviTinnen amuse schelp - AnoviTinnen tapasprikkers- AnoviAnovi - Fish Tales

Fish Tales Signatures

Fish Tales kennen jullie waarschijnlijk wel van de verse vis in de supermarkten en het vak met de visconserven. Koop je vis van Fish Tales dan weet je dat je goed zit: duurzaam gevangen vis, MSC-gecertificeerd en volledige transparantie over de herkomst. Onlangs hebben ze een nieuwe lijn aan hun assortiment toegevoegd: Fish Tales Signatures.

Samen met A Fish Named Fred -een creatieve en duurzame voorloper in de modeindustrie- ontwierpen ze kleurrijke en vrolijke verpakkingen voor de Signatures blikjes tonijn en sardines. De blikjes worden exclusief verkocht bij visspeciaalzaken, delicatessenwinkels, winkels van de vrienden van A Fish Named Fred en natuurlijk in de webshop van Fish Tales.

Naast de blikjes is er ook een speciale Signatures giftbox met alle vier de blikjes (tonijn en sardines op water en olie). Ik heb de giftbox zo’n twee maanden geleden gezien en een paar blikjes meegekregen. Het ziet er echt heel mooi uit en wat mij betreft is zo’n giftbox ideaal om cadeau te doen aan visliefhebbers. Heerlijke vis waar je volop lekkers mee maakt. Met de tonijn maak je bijvoorbeeld een heerlijk mas uni. Het recept daarvoor staat in het Fish Tales Koken met Vis uit Blik deel 2 en deel ik binnenkort. Tip: geef de Signatures giftbox samen met Koken met Vis uit Blik en misschien zelfs een setje Anovi amuse schelpen erbij…

Fish Tales SignaturesFish Tales SignaturesVis in Blik - Bart van Olphen - Fish TalesAnovi - Fish Tales

Cursus vleesminderen – inclusief 20% kortingscode

Minder vlees eten. Het is makkelijker gezegd dan gedaan zo bleek onlangs weer uit onderzoek. Ondanks de toenemende belangstelling voor vegetarisch en vegan eten zijn we in Nederland juist meer in plaats van minder vlees gaan eten.

Minder vlees eten is niet alleen goed voor je eigen gezondheid, het is ook duurzamer en je voorkomt er een hoop dierenleed mee. Want laten we wel zijn, het grootste deel van het verkochte vlees komt nog altijd uit de bioindustrie waarbij dierenwelzijn niet altijd de prioriteit heeft. Dat ligt niet alleen aan de sector, ook de consumenten -jij en ik dus!- spelen een belangrijke rol. Minder vlees eten betekent simpelweg dat er minder dieren nodig zijn en er letterlijk meer ruimte is voor de dieren die nog wel nodig zijn. En ja, meer dierenwelzijn heeft een prijskaartje. Door niet elke dag goedkoop vlees op tafel te zetten maar bewust te kiezen voor af en toe een duurder stukje eerlijk (biologisch) vlees en op andere dagen vegetarisch te eten kan je een mooie balans aanhouden.

Vegetarisch eten is meer dan alleen het vlees uit je maaltijd weglaten. Vlees voorziet ons immers van vitamines, mineralen en eiwitten die we hard nodig hebben om ons lichaam gezond te houden. Met een beetje kennis van zaken kan je dat prima opvangen en verantwoorde vegetarische gerechten op tafel zetten. Om je te helpen heeft Isabel Boerdam -bekend van de hippe vegetariër– de online cursus Vleesminderen opgezet. In 15 lessen leer je een eetpatroon te ontwikkelen waarbij niet elke dag vlees op het menu staat. Je kunt de lessen -inclusief video’s, opdrachten, 7 recepten en een e-book- in je eigen tempo volgen, als je wilt zelfs direct achter elkaar. Naar keuze volg je de cursus via de website of een besloten Facebook of Instagram groep.

De cursus Vleesminderen kost normaliter € 24,97. Gebruik je de code MARIETTE20 dan krijg je maar liefst 20% korting en betaal je nog maar € 19,98. Geef je gezondheid een boost en kies je voor een duurzamer en diervriendelijker eetpatroon. Wacht niet met goede voornemens tot 1 januari maar schrijf je in en volg de cursus of geef ‘m cadeau!

VleesminderenVleesminderenVleesminderen

Multifunctioneel vacumeren

Een fles wijn opentrekken, stop erop en vacuüm trekken is een bekende. Maar wist je ook dat je heel makkelijk conservenpotten en ziplock-zakken vacuüm kunt trekken? Met de Nanostopper kan je alle kanten uit. Met de speciaal ontwikkelde hulpstukken geef je lege jam- en conservenpotten een tweede leven. Prepareer met de Nanostopper de deksel, draai weer op de pot en trek vacuüm. Vanaf nu giet je aangebroken zakken muesli, koffie en andere gevoelige producten leeg in potten en bewaar ze vervolgens zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies.

Marineren van vlees gaat vele malen beter onder druk. Marineer het vlees, stop in een ziplock-zak, plaats de stop op de juiste wijze en trek vacuüm. Onder druk trekt de marinade sneller en dieper in het vlees. Nog meer smaak dus. Plus: met de speciale meegeleverde ophanging kan je de gevacumeerde zakken ook sous-vide gebruiken. Dus geen gedoe met speciale vacuüm zakken en apparaten. Bestel de Nanostopper via de Nanostopper webshop of via bol.com

NanostopperNatuurvriendelijke Pajarito wijn en nanostoppersNanostopperNanostopperNanostopper

Bakringen voor de thuisbakker

Mijn ultieme bakgadget van 2020 is de bakring. Ik heb ze inmiddels in verschillende maten. Voor grote taarten gebruik ik graag bakringen met een diameter van 20cm. Sommigen zijn 4/5 cm hoog maar ik heb ook een lage van 2,7cm hoog. Voor tartelettes gebruik ik ringetjes van 7cm en 6cm. De 7cm ringetjes zijn 2,5cm hoog en ideaal voor mini appeltaartjes, de bakringetjes van 6 cm zijn dé basis voor de schattige kleine taartjes/tartelettes uit de Kleine taartjes-bakboeken van Petit Gâteau.

De mini bakringetjes van 6cm koop je via Petit Gâteau, de 7cm staartringetjes heb ik besteld bij Beko Techniek, de grote hoge taartringen komen daar ook vandaan, de lage taartring kocht ik bij Oldenhof.

Bakboek en bakringetjes Petit GâteauBakringen

Culinaire escape

Even een avondje uit eten gaan kan vanwege Corona tijdelijk niet. Maar….je kunt natuurlijk wel ergens een verblijf inclusief diner boeken. Hoe leuk is dat! Je bent er even helemaal uit, weg van de hectiek van alle dag en kunt heerlijk ontspannen genieten van een gastronomisch diner. Onze favorieten voor zo’n culinaire escape zijn Grand Hotel Huis ter Duin met hun sterrenrestaurant Latour en Gastrofarm Op Oost met Kook Atelier. Verschillende locaties maar beiden staan garant voor een fantastische ervaring. Fijn om van te genieten tijdens de kerstvakantie maar zeker ook daarna. Boek dus voor jezelf een culinaire escape of geef er eentje cadeau. Zeker weten dat de ontvanger je dankbaar zal zijn!

Tijdens de kerstvakantie is het bij Op Oost iedere dag Kerst. Met knisperende vuurkorven, mooie verhalen en smaakvolle momenten maak je herinnering die je bij blijven. Geniet van heerlijk verblijf in één van de suites of lodges en ga op gastronomisch avontuur in restaurant het Kook Atelier. Geïnspireerd door de natuur wordt er gekookt met lokale ingrediënten die bijvoorkeur rechtstreeks uit de natuur komen. Lees meer over onze ervaringen, bekijk mijn video-impressie of boek gelijk een verblijf.

Ook Huis ter Duin hult zich dezer dagen in een magische Kerstsfeer. Buiten wordt je verwelkomd door een grote kerstoom en binnen is alles feeëriek en luxe versierd. Geef je over aan de ontspanning en geniet van de vele faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Naar keuze dineer je in La Terrasse of sterrenrestaurant Latour. Een verblijf in Huis ter Duin en dineren bij Latour is een unieke ervaring. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees gerust mijn artikel, bekijk mijn video en boek een verblijf.

Gastrofarm Op OostKook AtelierHuis ter DuinLatour*Latour*

Thuis uit eten, wijnen en kaasjes

Hou je van lekker eten maar is lang in de keuken staan niet zo jouw ding? Of mis je het uit eten gaan en zoek je alternatieven? Denk eens aan een dinerbox van sterrenchefs. Ik heb inmiddels verschillende dinerboxen van Cook Like a Chef en Sterrenchefbox geproefd en ben super enthousiast. Fantastische gerechten volledig voorbereidt door de chefs. Met de meegeleverde instructies en online video’s serveer je thuis zonder al teveel moeite de mooiste gerechten. Laat de dinerboxen op verschillende adressen bezorgen, zet een videocall op en geniet op afstand met elkaar van een fantastisch kerstdiner.

Kaviaar eitje De LibrijeSterrenchefbox

Bij lekker eten hoort natuurlijk ook een fijn glas wijn. HEMA heeft twee hele mooie wijnen in het assortiment: natuurvriendelijke Pajarito wijnen uit Chili. Verbouwd zonder gebruik te maken van schadelijke productiemethoden! Makkelijk online te bestellen dus je kunt ze prima cadeau doen.

Ook heel leuk is een Vinobox met 3 wijnen. Je geeft je smaakvoorkeur aan en krijgt vervolgens een box met wijn waar je blij van wordt. Als cadeau voor een ander staat de Vinobox óók garant voor een aangename verrassing; je personaliseert het cadeau door het toevoegen van een persoonlijke boodschap. De vinobox wordt geleverd in een speciaal ontworpen doos, bij elke wijn wordt een kaartje met het verhaal achter de wijn en de smaaknotities meegeleverd en het levermoment is naar wens aan te geven. Zo geef je een complete wijnreis cadeau dat zeker in de smaak valt.

Natuurvriendelijke Pajarito wijnNatuurvriendelijke Pajarito wijn en nanostoppersVinoboxVinoboxVinobox

Bij een lekker wijntje is een fijne borrelplank natuurlijk niet verkeerd. Wij borrelen graag met kaasjes van Pluk de Kaas. Eén keer per twee maanden verzorgen zij een kaasbox met 4 bijzondere kaasjes erin. Kaasjes die zelf niet snel tegenkomt. Kies een box van 600 gr of 800 gr en maak er een mooie borrelplank mee, schenk een wijntje in en neem de tijd om met elkaar te genieten. Pluk de Kaas heeft nu ook vouchers beschikbaar waarmee je iemand eenmalig een kaasbox cadeau kunt doen. Werkt heel simpel: de ontvanger van de voucher vult zijn gegevens in, stuurt de voucher naar Pluk de Kaas en de eerst volgende kaasbox valt vanzelf op de mat.

Kaasplank met Pluk de KaasKaasplank met Pluk de KaasKaasplank met Pluk de Kaas


Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.


Powered by Adsense

Geef een reactie