Header Overetengesproken.nl
Cranberry smoothie met peer en banaan

Cranberry smoothie met peer en banaan

met Geen reacties
147 Shares

Cranberry’s groeien voornamelijk in Noord-Amerika en Canada. Omdat ze rijk zijn aan vitamine C en makkelijk zijn te bewaren werden cranberry’s vroeger veel gebruikt door ontdekkingsreizigers. Ze namen ze als proviand mee aan boord om zich er tijdens de lange zeereizen mee te beschermen tegen scheurbuik. Als gevolg van een schipbreuk nabij Terschelling en Vlieland zijn de bessen halverwege de 19e eeuw ook hier terecht gekomen. Tot op de dag vandaag zijn daar grote velden te vinden en worden ze nog steeds geplukt.

Tegenwoordig worden cranberry’s veel gebruikt ter voorkoming en behandeling van blaasontsteking. Vitamine C maakt je blaasinhoud zuur waardoor bacteriën minder kans krijgen. Omdat ze van nature flink zuur en een beetje bitter zijn worden ze veelal tot compote of sap verwerkt. Ook gedroogd zijn ze erg lekker. Maar let op: doorgaans zijn producten met cranberry’s flink gezoet met suiker. Voor deze smoothie gebruik ik banaan en peer als zoetmaker. Hoe rijper de banaan en peer hoe zoeter de smoothie wordt.

Cranberry smoothie met peer en banaan - Gezonde smoothie die prima geschikt is als ontbijt of lekker tussendoortje. Door de cranberry's rijk aan vitamine C.

Cranberry smoothie met peer en banaan

Gezonde smoothie die prima geschikt is als ontbijt of lekker tussendoortje. Door de cranberry’s rijk aan vitamine C.
Hoeveelheid 2 glazen

Ingrediënten

 • 250 gr magere kwark
 • 150 gr cranberry's, diepvries
 • 1 rijpe en sappige peer
 • 1 rijpe banaan

Naar keuze:

 • snuf kaneelpoeder
 • beetje suiker of honing

Aan de slag

 1. Doe de kwark, cranberry’s, schoongemaakte peer en banaan in een blender en blend tot een mooie smoothie.
 2. Voor extra smaak voeg je een klein snufje kaneel aan de smoothie toe. Mocht je de smoothie ondanks de peer en banaan nog wat zuur vinden voeg dan een beetje honing of suiker toe.
 3. Schenk de cranberry smoothie met peer en banaan in mooie glazen, zet er rietjes in en serveer direct. De smoothie is ook prima te bewaren in de koelkast, dek wel even af met wat plasticfolie.

  Eet smakelijk!

Tips

Gebruik je liever geen rauwe cranberry’s kook ze dan kort met een klein bodempje water tot ze opengebarsten zijn. Laat afkoelen en gebruik de compote in je smoothie. Extra lekker met een snufje kaneel en/of suiker.

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering