Cranberry cake
Frisse en smeuïge cake met de heerlijke smaak van cranberries. Super makkelijk te maken: mix de ingrediënten door elkaar, giet het beslag in de bakvorm en plaats in de oven. Ondanks dat er bijna geen boter in het beslag gaat is de cake rijk van smaak. Bekijk snel het recept en bak deze te lekkere cranberry cake!
Direct naar het recept
Cranberry cake
Ingrediënten:
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr suiker
- 150 gr cranberries, gehalveerd
- 100 ml vers sinaasappelsap
- 30 gr
ghee, gesmolten - 1 ei
- ½ theelepel zout
Extra benodigheden:
- 1 cakevorm 25 cm, bekleed met bakpapier
Bewaren
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Doe alle ingrediënten met uitzondering van de cranberries in een beslagkom en mix tot een glad beslag.Tip: Gebruik je een standmixer gebruik dan de vlinderhaak. Heb je een handmixer met draadgardes dan is het misschien handiger om de deeghaken te gebruiken. Het beslag is vrij stevig en wellicht aan de zware kant voor draadgardes.
- Spatel voorzichtig de gehalveerde cranberries door het beslag, schep in de cakevorm en plaats in het midden van een op 180ºC boven- en onderwarmte voorverwarmde oven. Bak in 60-70 minuten gaar en goudbruin.
- Neem de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Los de cake op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Heb je geen ghee in huis dan kan je het prima vervangen door roomboter. Heeft iets minder smaak maar is niet erg. Je kunt ook beurre noisette gebruiken.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!