Couscous met feta
Dit voorjaar hebben we nog maar enkele mooie dagen gehad en het zomerse weer lijkt voorlopig ook nog niet door te breken. Jammer, maar we zullen het ermee moeten doen. Weer of geen weer, we kunnen de zomer natuurlijk wel naar de eettafel halen. Een barbecue is zo georganiseerd. Zomerse salades zoals couscous met feta en wat stokbrood en smeersels erbij doen het ook altijd goed.
Met deze couscous zet je een heerlijk zomers gerecht op tafel. De frisse smaken van komkommer en geroosterde paprika combineren mooi met de licht zilte feta en kruidige smaak van koriander. Je kan de couscous als hoofdmaaltijd gebruiken maar ook serveren bij een barbecue of picnic. De gele, groene en rode tinten geven het gerecht een vrolijke en zomerse uitstraling en nodigen uit tot opscheppen.

Couscous met feta
Ingrediënten:
- 200 gr couscous
- 250 ml kokend water
- 1 blokje runderbouillon
- 1 komkommer
- paar stukken geroosterde paprika
- 10 gr verse koriander
- 200 gr feta
Aan de slag:
- Maak in een hittebestendige schaal een sterke bouillon van het hele bouillon blokje en het kokende water.
- Voeg de couscous aan de kokende bouillon toe. Dek de schaal af met plasticfolie en laat rusten tot de bouillon volledig is opgenomen.
- Snij ondertussen de komkommer en de (uitgelekte) geroosterde paprika in kleine stukjes.
- Snij de feta in kleine blokjes en hak de koriander fijn.
- Roer de couscous los en laat helemaal afkoelen.
- Voeg de komkommer en paprika bij de couscous en schep door elkaar. Meng er tot slot de koriander en feta door. Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- Vervang de feta eens door zachte geitenkaas.
- Bewaar een restje couscous in de koelkast en eet dat de volgende dag als lunch. Erg lekker!
- Geen liefhebber van koriander? Vervang het gerust door peterselie. Iets andere smaak maar net zo lekker.
Nieuw:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Ik ben er zo eentje die koriander niet trekt, heb jij een suggestie voor een alternatief (peterselie misschien?)
Ja precies, peterselie is een goede vervanger. Iets andere smaak maar net zo lekker. Ik heb het zojuist ook in de tips onder het recept gezet.
Eet je dit warm of koud?
Nog nooit gegeten namelijk 😉
Beste Chantal, couscous kan zowel warm als koud worden gegeten. Deze salade smaakt afgekoeld of koud uit de koelkast het lekkerst. Echt eens proberen, couscous is zó lekker…
Kan je dit van te voren al maken?
Zeker weten! Ik hou regelmatig wat over en bewaar dat dan voor de lunch de volgende dag. Gaat echt perfect.
Hoeveel geroosterde paprika?
Terechte vraag, ik zal het in de beschrijving aanpassen. Het makkelijkste antwoord is eigenlijk: naar smaak. Zelf heb ik altijd een grote pot met geroosterde paprika staan en haal daar een paar stukken uit om in de salade te gebruiken. De ene keer zal het iets meer zijn de andere keer iets minder, het komt niet zo nauw.