Courgetti met pesto en geroosterde tomaatjes
Afgelopen twee weken hebben Michel en ik genoten van even niets hoeven. Vakantie wil ik het niet noemen omdat we vanwege de kittens veel thuis zijn gebleven maar het was heerlijk om lekker vrij te zijn. We hebben zo nu en dan buiten de deur gegeten maar ook thuis hebben we lekker gekookt. Bijvoorbeeld deze courgetti met pesto en geroosterde tomaatjes. Een makkelijk gerechtje dat er heel vrolijk uitziet. Ik ben er dol op en maakte er verse pesto bij. En omdat ik toch bezig was maakte ik gelijk wat extra pesto zodat we later die week ook nog konden genieten van heerlijke tosti’s.

Courgetti met pesto en geroosterde tomaatjes
Vrolijk groentegerecht vol smaak door verse pesto en geroosterde pijnboompitjes.
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 200 gr trostomaatjes
- handje geroosterde pijnboompitjes
- verse pesto
- olijfolie
- zout

Back to School-actie
Bespaar nu tot €90,- op de eerste 4 boxen!
Korting is geldig voor alle nieuwe èn oude-HelloFresh’ers!
Klik op de knop om de korting te verzilveren of gebruik code HFMARIETTE90
*advertentie
Aan de slag:
- Doe de trostomaatjes in een braadslede, besprenkel met wat olijfolie en zout en plaats gedurende 15-20 minuten in het midden van een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven.
- Was de courgettes, snij de kontjes eraf en maak er met behulp van een spiraalsnijder courgetti van. Doe de courgetti in een vergiet, bestrooi met een beetje zout en laat even staan zodat je alvast het nodige vocht kwijtraakt.
- Verwarm in een koekenpan met antiaanbaklaag wat olijfolie en ‘roerbak’ hierin de courgetti tot ze zacht zijn. Heeft de courgetti nog veel vocht afgegeven? Giet dit dan af en schep naar smaak pesto door de courgetti. Schep op twee borden, garneer met de geroosterde tomaatjes, wat extra toefjes pesto en de pijnboompitjes.Eet smakelijk!
Tips:
Als extraatje is een beetje vers geraspte Parmezaanse kaas over de courgetti met pesto en geroosterde tomaatjes heel lekker!
De nieuwste recepten gratis in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Recent gepubliceerd:
Naan met biefstukpuntjes in teriyaki saus
Malse kogelbiefstuk, een saus bomvol smaak op versgebakken naan. Loopt het water je al in de mond?